تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840437523




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه مقابله با بازیهای اعتیادآور رایانه ای


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



راه مقابله با بازیهای اعتیادآور رایانه ای
روز نو : گسترش بازی های اعتیاد آور در رایانه اكنون به یك معضل تبدیل شده بطوری كه به گفته كارشناسان برخی افراد جامعه بویژه كودكان از طریق این ابزار با مشكلات رفتاری و روحی مواجه شده اند.
بر اساس آخرین بررسی های بنیاد علوم رفتاری كه از ابتدای سال ۹۲ تا پایان سال ۹۳ بین چهار هزار و ۶۵۰ نوجوان هشت تا ۱۴ ساله در تهران، اصفهان، ابهر، رودبار، رشت و كاشان انجام شده ،۳۰ درصد نوجوانان به بازی های رایانه ای اعتیاد دارند و آمارهای غیر رسمی این رقم را تا 0 درصد تخمین می زند.
اعتیاد به بازی های رایانه ای اتفاقی نگران كننده در كشورمان بوده كه حتی در كشورهای آسیای شرقی، اروپایی و آمریكایی هم این‌گونه نمی‌افتد.
برپا بودن قانون كپی رایت و پیش بینی نظام قدرتمندی برای رده بندی سنی باعث كنترل این معضل بوده بطوری كه فروشگاه‌های فروش بازی‌های ویدئویی، بازی‌ای را جز با تایید این مواردعرضه نمی كنند.


**عوارض بازیهای رایانه ای كمتر از اعتیاد به مواد مخدر نیست 
كارشناسان اجتماعی بر این باورند كه زیانها و مضرات سونامی اعتیاد به بازیهای رایانه ای كمتر از اعتیاد به مصرف مواد مخدر نیست و سیستم عصبی مغز را به مرور زمان مختل می كند.
به گفته آنان عدم آموزش صحیح به كودكان و نوجوانان، معرفی نكردن بازی های رایانه ای و انواع آن به طور غیر صحیح، آشنا نبودن كاربران به زبان رایانه ، در دسترس بودن بازی های غیراستاندارد رایانه ای كه در ایجاد و بروز پرخاشگری موثرند از عواملی است كه منجر به اعتیاد شده است .


**ورود فناوریهای نو بدون بسترسازی فكری 
مجید ابهری كارشناس اجتماعی در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: ورود فناوریهای نو به جامعه بدون بسترسازی فكری و فرهنگی دارای ناهنجاریهای بیشتر از محاسن آن خواهد بود.
وی ادامه می دهد:یكی از این فناوریها بازیهای رایانه ای است كه در قالب نرم افزار و سی دی بدون كنترل و نظارت عرضه می شود، متاسفانه هیجانهای روحی ،اضطراب ،استرس ،كابوسهای شبانه از آسیب های اولیه این بازیها بوده و بلوغ زودرس و آموزش خشونت اصلی ترین عوارض آن است . 


** 90 درصد بازیهای رایانه ای وارداتی است 
ابهری با بیان اینكه در هر كشور برای بازیها طیف سنی و نظارت وجود دارد، می افزاید: متاسفانه بیش از 90 درصد از بازیهای موجود در بازار بدون نظارت و كنترل بوده و وارداتی هستند كه با هدف زشتی زدایی از خشونت عرضه می شوند. 
وی تصریح می كند:كشتارها در قالب بازی و تیراندازی باعث بروز سندرم دنیای خبیث در نوجوانان و جوانان می شود كه این ناهنجاری موجب عادی شدن خشونت در افراد شده ،یعنی بدون هیچ گونه ترس یا اضطراب می توانند عامل خشونت باشند و تماشاچی صحنه های خشن شوند. 


** خانواده ها مقصرند
این كارشناس اجتماعی می گوید:خانواده ها به خاطر سرگرم شدن فرزندان نباید اجازه دهند كه آنها هر بازی را بخواهند از سوپر محله خود تهیه كنند، سازمانها و نهادهای متولی عرضه این بازیها ،بر نظارت همزمان با تولید بازیهایی بر اساس موازین دینی و فرهنگی جامعه ما اقدام كنند.
وی ادامه می دهد : به عنوان مثال جنگ های ایران با بیگانگان و یا موضوع عاشورا را دستمایه آموزشی قرار دهند، متاسفانه فعالیت های كمی در این زمینه صورت گرفته و شاهد نسل خشن در آینده ای نزدیك خواهیم بود كه همین افراد ممكن است به هر نوع خشونت در خانه و جامعه دست بزنند.


**بروز رفتارهای ضد اجتماعی 
ساسان سرلك یك كارشناس اجتماعی در این زمینه می گوید: هر نوع بازی رایانه ای می تواند در بروز رفتارهای ضد اجتماعی و ناسازگاری موثر و موجب اضطراب فرد شوند.
وی با بیان اینكه چنین بازی هایی باعث وسواس، رفتارهای اعتیاد گونه و ضد اجتماعی، خالی شدن عواطف و مشكلات سلامتی شوند، اظهار می دارد:عادت به هرچیز دیگر به غیر از مواد مخدر هم چون بازی های رایانه ای نیز اعتیاد محسوب می شود، این رفتار با تاثیر روی وظایف سیستم اعصاب مركزی موجب تغییر در رفتارشخص از جمله سرخوشی ،خشم و عصبانیت و اختلال در خلق و خوی مانند اضطراب و افسردگی می شود.


**والدین نظارت كنند 
سرلك ادامه می دهد:والدین باید نظارت بیشتر بر روی بازیهای رایانه ای فرزندان خود داشته باشند و در ساعات معینی اجازه انجام بازی‌های رایانه‌ای تحت نظارت خود دهند البته ممكن است كودكان و نوجوانان در قبال والدین كمی مقاومت نشان دهند اما به مرور زمان به نظم استفاده از رایانه عادت می‌كنند.
این كارشناس اجتماعی می افزاید:باید صمیمیت و ارتباط صحیح بین فرزندان و خانواده بیشتر باشد تا زمینه استفاده از چنین بازی‌هایی كمتر فراهم ‌شود.


**بازیهای فكری و معمایی پیشنهاد می شود 
سرلك پیشنهاد می دهد: استفاده از بازی‌های فكری و معمایی یكی از راه‌های رشد خلاقیت و نوآوری كودكان است، بازی‌هایی كه بیشتر سلول‌های مغزی را به كار وادار و فكر آنان را درگیر كند و نرم‌افزارهای آموزشی می‌توانند نقش مهمی در این زمینه داشته باشند.
وی توصیه می كند: بهتر است گاهی پدر و مادرها هم در انجام بازی‌ با كودكان همراه شوند و بازی‌های دسته جمعی می‌تواند به صمیمیت روابط خانواده و ایجاد رقابت سالم در میانشان كمك كند.
بنیاد خانواده مهمترین نهادی است كه می تواند جلوی سونامی اعتیاد به بازیهای رایانه ای را میان كودكان و نوجوانان بگیرد و از رشد نسل خشن و پرخاشگر پیشگیری كند.
متولیان فرهنگی نیز باید بسترهایی را برای اوقات فراغت و سرگرمی ها افراد ایجاد كنند و به پیشگیری اولیه درباره اعتیاد به بازیهای رایانه ای بپردازند.






تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن