واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
توضیحات محسنی اژهای در مورد وضعیت "امید کوکبی"
باید نیروی انتظامی را بازخواست کرد که چرا با تولید و توزیع برخی لباسها برخورد نمی کند. سخنگوی قوه قضاییه گفت: چند حکم صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده است؛ یکی پرونده روزچنگهاست که صادر شده است و امروز فردا حکم صادر میشود.
روز نو :
باید نیروی انتظامی را بازخواست کرد که چرا با تولید و توزیع برخی لباسها برخورد نمی کند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: چند حکم صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده است؛ یکی پرونده روزچنگهاست که صادر شده است و امروز فردا حکم صادر میشود.
به گزارش روز نو به نقل از خبرگزاریها، غلامحسین محسنی اژهای در نشست خبری این هفته خود در جمع خبرنگاران با اشاره به کمک خداوند در ماجرای حمله آمریکا در طبس، گفت: این روز را گرامی میداریم؛ باشد که عبرتی برای مستکبران باشد.
رفع تصرف ۳۷ هزار هکتار زمین
او در مورد رفع تصرف از اراضی که به صورت غیرمجاز در چند استان متذکر شد: ۱۹ هزار و ۹۹۰ پرونده منجر به صدور حکم نهایی شد که در پی آن، ۳۷ هزار و ۲۹۷ هکتار که به صورت غیرمجاز تصرف شده بود، به دولت مسترد شد.
محسنی اژهای با بیان اینکه این دستاورد بزرگی است؛ گفت: این کار بزرگی بود که دستگاه قضایی انجام داد و اگر قیمت این زمینها تقویم شود، رقم بسیار بزرگی خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه به موضوع ساختوسازهای غیرمجاز در چند روستای استان زنجان اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر در دو روستا این ساخت و سازهای غیرمجاز تخریب شده و حکم قلع و قمع آنها صادر شده است و به کسانی هم که ممکن بود تصرف کنند، هشدار داده شد.
۱۹۶ نفر در موضوع حادثه منا شکایت کردهاند
قائم مقام رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: از مجموع بیش از ۴۴۰ نفر که در عربستان به شهادت رسیدند، خانواده ۱۸۵ شهید و ۱۱ نفر هم از کسانی که مصدوم شدهاند، شکایت کردهاند که در دادگاه مشغول رسیدگی است اما هنوز حکمی صادر نشده است.
توضیحات محسنی اژهای در مورد وضعیت
دستگیری ۸ نفر از باند دلالان در قوه قضاییه
او به افرادی که درخواست پول میکنند تا مشکلی را در پروندههای قوه قضاییه حل کنند اشاره و خاطرنشان کرد: موسسههایی برای این کار هم تشکیل شده بود که برخی وکلا و همچنین دلالان در آن مستقر بودند و با برخی افراد در قوه قضاییه هم ارتباط پیدا کرده بودند. برخی از این افراد هم قاضی نبودند و نیروهای ستادی بودند که بیش از ۸ نفر تا کنون دستگیر شدند و این پرونده ادامه دارد و ممکن است تعداد دستگیریها بیشتر شود. امیدواریم با اطلاعرسانی رسانهها مشکل روبرو نشویم.
شاکیان پرونده بورسیهها به دستگاه قضایی معرفی شدند
محسنی اژهای به پرونده بورسیهها اشاره کرد و گفت: بعد از اجازه رییس قوه از مقام معظم رهبری، رییس قوه از وزیر علوم خواستند کلیه شاکیان به دستگاه قضایی معرفی شوند و پرونده به چند قاضی ارجاع شد تا اگر تخلفی صورت گرفته، رسیدگی شود.
۱۲۲۵ میلیارد تومان در پرونده موسسه موسسه ثامنالحجج پرداخت شده است
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه با یادآوری موضوع موسسه ثامن الحجج گفت: این موضوع با هماهنگی چند دستگاه حلوفصل شد. بانک مرکزی یک نفر را مسئول کرد و آن فرد شب و روز وقت گذاشت؛ دادستانی تهران وقت بسیاری گذاشت؛ وزارت اطلاعات یک اداره کل را برای این قضیه مجهز کرد تا کار به خوبی انجام شود؛ گرچه کار پایان نیافته است اما تا امروز حدود ۸۰۰ هزار پرونده تعیین تکلیف شد. ۱۲۲۵ میلیارد تومان تا کنون پرداخت شده است و تلاش میشود سایر پروندهها و مشکلات مردم حل شود تا مردم ضرر نکنند یا مشکل آنها کمتر شود.
حکم پرونده روزچنگ صادر شد
او به چند حکم صادره اشاره و خاطرنشان کرد: چند حکم صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده است؛ یکی پرونده روزچنگهاست که صادر شده است و امروز فردا حکم صادر میشود.
حکم پرونده کسانی که به خارج اطلاعات میدادند، صادر شد
بحث ارتباط با خارج کشور و دادن اطلاعات به آنها و اخذ وجه محاکمه شدند و ۴ نفر از ۵ نفر حکشان صادر شده است.
معاون اول قوه قضاییه درباره تخلفات در انتخابات اخیر نیز گفت: در انتخابات گذشته مجموعا 943 پرونده در کل دادگستری های سراسر کشور تشکیل شد و تعدادی از اینها تشخیص داده شد که جرم نیست. گزارشهایی از نامزدها یا ستادها و دستگاه های نظارتی رسیده بود که تخلف بود، ولی جرم نبود. برخی از این پرونده ها نیز مستقیما مربوط به تخلفات انتخاباتی نبود. مانند درگیری های طایفه ای و هواداران نامزدها که متعاقب این درگیری ها، بازداشتهایی صورت گرفته که ارتباط مستقیم با انتخابات ندارد ولی شاید منشا دعواها انتخاباتی بوده. پرونده ها عموما صدمات مالی و بدنی و نزاع بوده ولی تعبیر پرونده انتخاباتی صحیح نیست. 433 مورد از 943 پرونده تعیین تکلیف قطعی شده و بقیه در حال رسیدگی است.
باید نیروی انتظامی را بازخواست کرد که چرا با تولید و توزیع برخی لباسها برخورد نمی کند
محسنی اژه ای درباره برخورد با مسایل خلاف عفت عمومی توسط نیروی انتظامی نیز اظهارنظر کرد و گفت: بسیاری، دراین باره صحبت کرده اند. من قصد پاسخگویی به این مسایل را ندارم، ولی در قانون اساسی در اصل 8 درباره امر به معروف و نهی از منکر دستوراتی داریم. متاسفانه قانون این اصل سالیان دراز نوشته نشده بود. اخیرا قانونی تصویب و ابلاغ شد. هر چند ریاست جمهوری در ابلاغ قانون، تعلل کردند ولی بالاخره این قانون ابلاغ و لازم الاجرا شد. بر اساس این قانون حکومت و آحاد مردم وظایفی دارند. برای قوه مجریه و قضاییه نیز تکالیف خاصی صادر شده و این نهادها نیز در اجرای آن وظیفه دارند. طبق ماده 4 این قانون، امر به معروف و نهی از منکر عملی تنها به عهده دولت است. باید سئوال شود دولت نسبت به این قانون لازم الاجرا چه کرده؟ قوه قضاییه وظیفه داشته اگر آمری به معروف با ناهی از منکر صدمه ای در هنگام اجرای قانون دیده، مجازات فرد مجرم بر او، قابل تعلیق نیست. دستگاه قضایی آیا شعبات ویژه تشکیل داده؟ آیا حمایتهای قانونی از آمران و ناهیان کرده؟
او درباره وظیفه برخورد با جرایم مشهود توسط نیروی انتظامی گفت: برخی از لباسهایی که در کشور تولید، توزیع و استفاده می شود، طبق قانون، خلاف است. باید نیروی انتظامی را بازخواست کرد چرا برخورد نمی کند. نباید جایی که قانون به نفعمان است، خیلی مطرح کنیم ولی اگر جایی به ضرر ما و منافع گروهی و جناحی مان بود، قانون را ابلاغ نکنیم. یا با ابلاغ قانون، اجرای آن را ناقص عمل کنیم؟ اصل برخورد با متجاهرین به فساد و فحشا و کسانی که بر خلاف قانون برای پوشش، رفتار و تظاهر بر ناهنجاریهای اجتماعی می کنند، وظیفه نیروی انتظامی است.
«امید کوکبی» از امکانات لازم برخوردار است
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به وضعیت جسمانی امید کوکبی و اینکه نیمی از محکومیت خود را گذرانده است، قوه قضائیه چه تصمیمی را درباره وی اتخاذ میکند؟ گفت: ایشان به اتهام جاسوسی محاکمه و به 10 سال حبس محکوم شدهاند و حکمشان قطعی است. جرم جاسوسی برای بیگانه طبعاً در مواردی مجازات بالاتر از این دارد.
وی ادامه داد: به نظرتان آیا اگر کارمند معمولی جاسوسی کند مهمتر است یا کارمند فنی که میتواند با دادن اطلاعات به بیگانه خسارت بیشتری را به کشور وارد کند.
معاون اول قوه قضاییه افزود: در مورد اصل جرم در این پرونده باید بگویم که رسیدگی شده و وی محکوم شده است. افراد داخل زندان هم مانند افراد دیگر مریض میشوند. اگر در داخل زندان امکانات زندان باشد که معالجه میشود در غیر این صورت به بیرون منتقل میشود.
محسنیاژهای بیان کرد: در مورد وی یادآور میشوم که در بیمارستان تحت درمان است. اگر پزشکی قانونی نظر دهد که حضور یک زندانی در زندان به طور مطلق و یا تحت شرایطی در زندان وضعیت او را تشدید میکند تصمیم لازم اتخاذ میشود. در این صورت سازمان زندانها و دادیار زندان با نظر پزشکی قانونی میتواند شرایطی را فراهم کند و اگر شرایط بیمار طوری باشد که باید قرنطینه شود و به هیچ وجه امکان حضور وی در زندان نیاز نیست، لذا باید در بیمارستان ویژه تحت بستری باشد که همه این امکانات با نظر پزشکی قانونی انجام میشود.
محسنی اژهای تاکید کرد: وی از امکانات لازم برخوردار است.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه گفت: احکام متهمان بانک صادرات صادر شده، ولی هنوز ابلاغ نشده است و بعد از ابلاغ توضیحات لازم را ارائه میدهم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه احکام بانک صادرات صادر شده پرونده خاوری به کجا رسید؟ گفت: وی هنوز غیابی محاکمه نشده و من از این موضوع ناامید ناامیدم. من از استکبار ناامیدم. زیرا کسانی که مدعی مبارزه با تروریست و فسادند اگر راست میگویند باید همکاری می کردند. ما اکنون چند نفر از افراد فراری را داریم که جرمشان پولشویی است و آزاد هستند. چه بهانهای دارند که آنها را نشان نمیدهند.
وی افزود: بعید میدانم که وی برگردد اما اگر برگشت میتواند واخواهی کند و دوباره پرونده با حضور خودش رسیدگی شود.
منبع: عصرایران
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]