واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نبود امنیت شغلی پای حرفه دامپزشکی را به افزایش تخلفات باز کرد
نبود امنیت شغلی در حرفه دامپزشکی علیالخصوص در بخش نظارت فنی و افزایش چشمگیر فارغالتحصیلان بیکار رشته دامپزشکی این رشته را با تهدیدی جدی مواجه کرده است.
به گزارشخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیام محبی رئیس جامعه دامپزشکان ایران در حاشیه نشست خبری نوزدهمین کنگره بین المللی دامپزشکی با اظهار نگرانی جدی از تهدید آینده شغلی رشته دامپزشکی تاکید کرد: متاسفانه افزایش میزان فارغالتحصیلان و پذیرش بیحساب و کتاب رشته دامپزشکی از سوی دانشگاه ها علیالخصوص دانشگاه های غیر دولتی موجب شده که هماکنون بالغ بر هزار و 700 نفر در رشته دامپزشکی به طور سالیانه فارغالتحصیل شوند، درحالی که میزان نیاز واقعی این رشته نسبت به جذب در بازار کار بین 400 الی 550 نفر فارغالتحصیل به طور سالانه است آماری که هم اکنون موجب شده پای بسیاری از دامپزشکان در بخش نظارت فنی به افزایش تخلفات باز شود.
وی در خصوص اجاره دهی مدرک از سوی ناظران فنی، دامپزشکی، گفت: متاسفانه نبود امنیت شغلی موجب شده تا بسیاری در این حرفه پس از ورود به عنوان مسئول ناظر فنی مهر دامپزشکی را اجاره دهند.
وی تصریح کرد: بر اساس ابلاغ سازمان دامپزشکی کارفرمایان نباید به طور مستقیم با ناظران فنی ارتباط بر قرار کنند اما عدم اجرای این قانون و یا بیتوجهی به آن موجب شده تا کارفرما و مسئول فنی ارتباط مستقیم در حیطه کاری با هم داشته و از سوی دیگر به علت اینکه مسئول فنی مجبور است از کل درآمدش 9 درصد را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند با توجه به میزان دریافتی خود این دخل و خرج با هم یکی نیست و در نتیجه وی اجاره دهی مهر دامپزشکی را به عنوان منبعی برای کسب درآمد بیشتر ترجیح میدهد.
احتمال حذف شغل دامپزشکی از روند درمان
رئیس جامعه دامپزشکان تصریح کرد: مشکلات صنفی رشته دامپزشکی تا جایی پیش رفته که هماکنون بر خلاف یک دهه گذشته بحث درمان دامهای بزرگ و طیور جای خود را به دامهای کوچک و حیوانات خانگی میدهد. به گونه ای که هماکنون بیشترین میزان اشتغال در بازار دامپزشکی در دست حیوانات خانگی است و در صورتی که این روند ادامه یابد با توجه به پیشروی جدی صنعت تولید دام و طیور به سمت صنعتیتر شدن و پیشگیری از بروز بیماریها احتمال حذف رشته دامپزشکی در بحث درمان دام و طیور بزرگ در چند سال آینده دور از انتظار نیست و در این زمینه به طور جدی نیازمند حمایت دولت، مجلس و سازمان دامپزشکی هستیم.
مرغ ارگانیک درکار نیست فقط آنتیبیوتیک ها حذف شده اند
محبی در ادامه با اشاره به اینکه به طور کلی در زمینه دامپزشکی هیچگونه محصولی تحت عنوان ارگانیک نداریم، افزود: محصولی که امروزه تحت عنوان مرغ سبز و یا مرغ کاملا ارگانیک در حال تولید و ورود به بازار است اصلا ارگانیک نیست بلکه تنها تزریق آنتی بیوتیک در این نوع طیور حذف شده است. همچنین در زمینه لبنیات سنتی و ارگانیک نیز این موضوع صدق میکند یعنی هیچگونه لبنیات سنتی خالص و ارگانیک وجود ندارد بلکه در بیشتر موارد مراکز فروش لبنیات سنتی دستخوش عدم تائید کیفیت محصول درکارخانه ها هستند و چون این محصولات در بیشتر موارد به فروش نمیروند و از چرخه تولید صنعتی خارج میشوند به صورت فلهای و باز تحت عنوان لبنیات سنتی و ارگانیک و بدون اطمینان کامل از سلامتی محصول در برخی بازارها عرضه میشود.
تمایل کارفرمایان برای جذب مدارک سطح پایینتر در رشته دامپزشکی
وی همچنین ادامه داد: یکی دیگر از مهمترین مسائلی که رشته دامپزشکی را با چالشهای زیادی مواجه کرده است این است که کارفرمایان در حوزه نظارتی و جذب مسئولین فنی بیشتر به سوی فارغالتحصیلان مقاطع کاردانی یا کارشناسی میروند زیرا به تصور آنها بیشتر میتوانند این افراد را برای برخی همکاریها و یا نادیده گرفتن برخی مسائل در حوزه نظارتی شان توجیح کنند. از سوی دیگر نیز این درحالی است که تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی نسبت به مقاطع پایینتر در این رشته 54 درصد بیشتر است.
۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]