واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
منتخبان تهران تحت سرپرستی قیمهای اصلاحطلب قرار میگیرند؟ بیش از یک ماه تا هفت خرداد باقیمانده؛ مجلس که به گفته لیدرهای اصلاحطلب، نمایندگان منتخبش در تهران به دلیل بیتجربگی نمیتوانند مدافع اصلاحطلبان باشندحال باید منتظر ماند و دید که منتخبان تهران با "قیم"های خود وارد بهارستان خواهند شد یا با استقلال.
به گزارش فرهنگ نیوز، بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهرن و پیروزی لیست "امید"، برخی شخصیتهای جریان موسوم به اصلاحطلب طی اظهارنظرهای متعدد و به انحای مختلف، نگرانی خود از آنچه بیتجربگی نمایندگان منتخب تهران میخواندند ابراز کرده و خواستار تشکیل فراکسیون در سایه برای مدیریت نمایندگان منتخب تهران شدند.
محمدرضا تاجیک مشاور رئیس دولت اصلاحات که رسانههای اصلاحطلب از او با عنوان "تئورسین اصلاحطلب" یاد میکنند، درباره حضور چهرههای گمنام و جوان اصلاحطلب در جمع نمایندگان منتخب تهران در مجلس دهم به تسنیم گفت: کسانی که از حوزه انتخابیه تهران و از لیست امید به مجلس دهم راه یافتهاند، عموما تجربه کار سیاسی را ندارند و من از این بابت نگرانی دارم.
تاجیک در گفتوگوهای دیگر نیز تصریح کرده است: این مسئله که اصلاحطلبان در شرایط سخت، لیستی از نیروهای نسبتاً جوان و ناشناخته را ارائه کردند، موضوعی است که من خیلی نسبت به آن دغدغه دارم و باید برای آن فکری کرد و الآن فکر میکنم در این شرایط حساس تاریخی این وظیفه بر دوش کسانی گذاشته شده است که هنوز عدهای از آنها به بلوغ لازم سیاسی نرسیدهاند و تجربة بازی سیاسی در شرایط پیچیده را ندارند و ممکن است نتوانند انتظارات را بهنحو احسن انجام دهند. فکر نمیکنم افرادی که به ائتلاف اصلاحطلبان آمدهاند در آینده منش اصلاحطلبی داشته باشند.
نگرانی، محمدرضا تاجیک در سایر چهرههای اصلاحطلب نیز به نوعی بروز و ظهور داشت. صادق زیباکلام از فعالان اصلاحطلب به تسنیم گفت که نمیتوان به طور کامل نسبت به نمایندگان منتخب تهران امیدوار بود چرا که برخی از این منتخبان تا حدی گمنام هستند که حتی اهالی رسانه نیز پیش از این نام آنها را نشنیده بودند.
عباس عبدی دیگر چهره اصلاحطلب نیز در پاسخ به این سؤال که چرا لیدرهای اصلاحطلب حاضر به دفاع تمام قد از نمایندگان منتخب تهران نیستند و نمیخواهند به طور کامل به ایشان اعتماد کنند به تسنیم گفت که "به نظر من، رای لیست امید در تهران رای سلبی بوده است و اینطور نیست که اینها بر اساس تواناییها خود رای مردم را کسب کرده باشند"
و نگرانی شخصیتهای اصلاحطلب که خود را قیم نمایندگان منتخب تهران میدانند از آنجا شدت گرفت که برخی از این منتخبان مصاحبههای سیاسی با رسانههای داخلی و خارجی را کلید زدند و به طور مثال، وقتی خانم پروانه سلحشوری یک مصاحبه تصویری با یک رسانه خارجی انجام داد که با واکنش گروههای سیاسی مواجه شد؛ بعد از مصاحبههای جنجالی چند نماینده منتخب تهران، برخی سایتهای داخلی از ممنوعالمصاحبه شدن نمایندگان منتخب تهران خبر دادند اما نگفتند که "چه کسی" این دستور را خطاب به نمایندگان منتخب مردم صادر کرده است!
بعد از انتشار این خبر، نمایندگان منتخب تهران جز در موارد محدود و خاص از انجام مصاحبه با رسانههای داخلی و خارجی استنکاف کردند؛ به طوری که حتی برخی نمایندگان منتخب درباره چرایی ممنوعالمصاحبه شدن خود حاضر به توضیح به افکار عمومی نشدند.
و اما، از چندی پیش مباحثی چون "فراکسیون در سایه" و اخیرا بحث "اتاق فکر" در فضای رسانهای کشور برای آنچه حمایت و مشورت به نمایندگان منتخب تهران یاد شده، قوت گرفته است؛ فائزه هاشمی رفسنجانی در گفتوگو با هفتهنامه اصلاحطلب و ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران، برنامه ریزی برای تشکیل اتاق فکر را علنی کرده و میگوید: "حزاب اصلاحطلب برای مجلس باید اتاق فکر تشکیل دهند"؛ دختر هاشمی رفسنجانی در توجیه چرایی تشکیل اتاق فکر به کشورهای توسعه یافته اشاره و میافزاید:در کشورهای توسعه یافته که احزاب کارکرد واقعی دارند، اتاق فکری دارند که درباره موضوعات مختلف برنامه ریزی میکنند و حتی گاهی ممکن است دستور العمل صادر کنند اگر احزاب اصلاحطلب چنین اتاق فکری تشکیل دهند بسیار عالی است.
داود سلیمانی از نمایندگان مجلس ششم نیز تشکیل اتاق فکر برای نمایندگان منتخب تهران را ضروری توصیف میکند؛ به گفته وی، وجود اتاق فکر برای نمایندگان منتخب تهران، همانند آب، هوا و خوراک است که بدون آن نمیتوانند زنده بمانند.
مهمترین بحث درباره تشکیل اتاق فکر بیرون از مجلس برای هدایت نمایندگان منتخب تهران، این است که آیا نمایندگان منتخب تهران حاضرند استقلال رای خود را از دست بدهند؟ و تصمیم افراد بیرون از مجلس را بر رای و نظر خود مقدم بدانند؟ محمود صادقی نماینده منتخب تهران با اذعان به بیتجربگی نمایندگان منتخب تهران، میگوید: باید متوجه این مسئله باشیم که اگر نیروهای باتجربه وارد مجلس میشدند، ما بازهم نیاز به اتاق فکر داشتیم. نیاز به اتاق فکر ضروری است.
پروانه سلحشوری دیگر نماینده منتخب تهران نظری مخالف با محمود صادقی دارد؛ او میگوید: اگر اتاق فکر به این معنا باشد که برخی افراد بخواهند از بیرون مسائلی را دیکته کنند و استقلال نماینده گرفته شود، من موافق آن نیستم به ویژه به این معنا که پارلمان سایه وجود داشته باشد و گفته شود که ما افراد کمتجربهای را وارد مجلس کردهایم.
بیش از یک ماه تا هفت خرداد که مصادف با آغاز مجلس دهم است، باقیمانده؛ مجلس دهمی که به گفته لیدرهای اصلاحطلب، نمایندگان منتخبش در تهران بیتجربه هستند و نمیتوانند مدافع برنامههای اصلاحطلبان باشند حال باید منتظر ماند و دید که منتخبان تهران با "قیم"های خود وارد بهارستان خواهند شد یا با استقلال رای خود.
منبع: تسنیم
95/2/4 - 14:29 - 2016-4-23 14:29:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]