تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برترين [مرتبه] ايمان آن است كه بدانى هركجا باشى خدا با تو است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850044829




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فقط 7 درصد زباله‌های كشور تفكیک می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فقط 7 درصد زباله‌های كشور تفكیک می‌شود
مدیركل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست گفت: روزانه 49 هزار تن زباله خانگی در كشور تولید می شود كه از این حجم عظیم فقط هفت درصد آن تفكیك می شود.
آفتاب : محمدجواد سروش روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: 93 درصد زباله ها با همه مواد ویژه، صنعتی، خطرناك و عفونی دفن و فقط 40 درصد زباله ها به صورت مكانیزه جمع آوری می شود در حالی كه بحث انتقال زباله از لحاظ اصول بهداشتی یك بحث بسیار مهم است.
 
وی اظهاركرد: البته تولید زباله یك موضوع طبیعی است و در همه جوامع جهانی وجود دارد اما مساله اصلی نحوه برخورد با آن است؛ بسیاری از كشورها با برنامه ریزی صحیح از زباله بهره برداری می كنند كه كشور ما در این زمینه موفق نبوده است. 


وی تاكید كرد: مساله مهم بحث بازیافت است، نباید زباله را به صورت دورریز ببنیم؛ زباله یك سرمایه ملی است كه می تواند دوباره به چرخه تولید برگردد؛ در اقتصاد مقاومتی نیز بحث همین است كه باید دورریز و خارج كردن منابع معدنی و مادی را به حداقل برسانیم و بتوانیم بارها در چرخه تولید و استفاده مجدد قرار دهیم. 


سروش با بیان اینكه استفاده مجدد یكی از برنامه های جهانی است گفت: برای رسیدن به هدف سه بحث كاهش پسماند، استفاده مجدد و بازیافت مطرح است كه باید در چارچوب آن حركت كنیم. 


وی افزود: امروز فقط 22 درصد پسماندها بازیافت می شود كه باید در برنامه پنج ساله ششم به 80 درصد برسد در این مسیر برنامه های زیادی داریم؛ حمایت از مراكز بازیافت و تهیه ضابطه هایی برای مدیریت پسماندهای عادی، پزشكی و الكترونیكی برخی از این برنامه هاست. 


سروش، پلاستیك را یكی از معضلات بزرگ جهانی در زمینه پسماند برشمرد زیرا یك ماده تجزیه ناپذیر است و تا هزار سال در طبیعت باقی می ماند؛ همچنین عوارض بسیار مخربی به همراه دارد، بر این اساس ضابطه پلاستیك های تجزیه پذیر را تدوین كرده ایم. 


وی افزود: امیدواریم بتوانیم امسال دستگاه هایی مانند فروشگاه های زنجیره ای را مجاب كنیم تا به جای كیسه های پلاستیكی از كیسه های تجزیه پذیر استفاده كنند كه این می تواند در بهبود شرایط محیط زیستی كشور تاثیر گذار باشد. 


مدیر كل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: آمار دقیقی از حجم پلاستیك ها وجود ندارد اما با توجه به وجود حدود 49 هزار تن زباله كه درصد بسیار بالایی از آنها پلاستیك است، اگر این میزان بالای 10 درصد باشد روزانه نزدیك به پنج هزار تن پلاستیك تبدیل به زباله می شود؛ بنابراین آمار بسیار زیادی از پسماندها پلاستیك ها هستند. 


وی اظهار كرد: چون پلاستیك ها از مواد پلیمری ساخته شده اند وقتی در طبیعت قرار می گیرد سبب تخریب محیط زیست و از بین رفتن تنوع زیستی می شود؛ در نتیجه موجب از بین رفتن شرایط استاندارد خاك می شود یا در محیط زندگی روی موجودات تاثیر منفی می گذارد. 


سروش با تاكید بر مدیریت صحیح پسماندها و تفكیك آنها از مبدا گفت: آلودگی دارای جنبه های شیمیایی، فیزیكی، عفونی و میكروبی است كه آلودگی های شیمیایی و فیزیكی حاصل از پلاستیك ها زیاد است اما پسماندهای بیمارستانی یا شیرابه ها بیشتر آلودگی های میكروبی دارند و هر كدام از این آلودگی ها در جایگاه خودشان می توانند آسیب ها و خسارات زیادی به محیط زیست وارد كنند. 


وی اظهار كرد: حدود 60 تا 70 درصد پسماندها تر است و به مرور به مایع تبدیل می شوند كه با این روند دریایی از شیرابه به راه می افتد كه آبهای زیر زمینی را آلوده می كند یا اینكه به گازهای خطرناكی مانند دی اكسید كربن و منواكسید كربن تبدیل می شوند كه می توانند منبع آلودگی بالایی باشند كه موجب آلودگی هوا می شود. 


سروش، به برنامه های در دست اقدام سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه مدیریت پسماند اشاره كرد و گفت: سازمان محیط زیست قوانین و ضوابط خوبی را در این زمینه تهیه كرده كه اجرای آنها نیازمند همكاری همه دستگاه های مرتبط است. 


وی با بیان اینكه دفن زباله یك امر ضروری است، افزود: نمی توان همه زباله ها را بازیافت كرد مگر برخی كشورها كه شرایط خاص و ویژه ای دارند؛ از این رو مهندسی دفن بهداشتی زباله بسیار مهم است. 


سروش ادامه داد: به عنوان مثال در شهرهای شمالی با توجه به شرایط ، دفن بهداشتی نداریم و روزانه حدود سه هزار تن زباله در مازندران تولید می شود در حالی كه دفن بهداشتی در كل این استان حدود هفت درصد است و 50 تا 60 درصد باقیمانده به شیرابه تبدیل می شود؛ بنابراین یكی از برنامه ها و سیاست های سازمان محیط زیست دفن بهداشتی و تهیه اماكن دفن پسماند بهداشتی است كه در حال طراحی آن هستیم. 


وی تاكید كرد: همه استان ها الزام دارند این كار را انجام دهند زیرا اجرای آن تا حد زیادی از خسارت های زیست محیطی می كاهد، البته اجرای آن ملزم به همكاری همه دستگاه های مرتبط است. 


سروش، به اهمیت تفكیك زباله از مبدا نیز اشاره كرد و گفت: زمانی كه پسماندها از مبدا تفكیك شوند عملیات بازیافت راحت تر و با صرف هزینه كمتری انجام می شود اما زمانی كه از مبدا تفكیك نشود این كار امكان پذیر نیست. 


وی اظهار كرد: البته همه پسماندها قابلیت بازیافت و بازچرخانی را ندارند؛ برخی باید دفن شوند، حجمی بازیافت شود و میزانی نیز به انرژی تبدیل شود؛ در همه دنیا اینگونه است، مدیریت ایجاب می كند بر اساس نوع و شكل ماده پسماند یكی از این روش ها را داشته باشیم. 


سروش گفت: یكی از راهكارهای بازیافت پسماند تبدیل آن به كود یا كمپوست است اما مواد اولیه كود یا كمپوست نیز باید تفكیك شده باشد و مواد خارجی مانند پلاستیك، باتری یا شیشه از آن خارج شده باشد، می توان با این كار میزان دوریز را به حداقل رساند. 


** روز جهانی زمین پاك 


از سال 1969 روز 22 آوریل روز جهانی زمین پاك نامگذاری شد كه برای اولین بار توسط یك فعال صلح یعنی «جان مك‌ كانل» در همین سال در اجلاس یونسكو معرفی و توسط سناتور آمریكایی «گیلورد نلسون» به عنوان یك جلسه آموزشی در مورد محیط زیست بنیان گذاشته شد كه از آن سال به بعد كشورهای زیادی این روز را پاس می دارند. 


22 آوریل مصادف با دوم اردیبهشت ماه است اما به دلیل كبیسه بودن امسال، این روز با سوم اردیبهشت مصادف شد؛ اما به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، چون ذهنیت ها در كشور همان دوم اردیبهشت است به همین علت همین روز به عنوان روز زمین پاك اعلام شد. 


شعار امسال روز جهانی زمین پاك «درختان برای زمین و زمین برای زندگی» است. 






تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن