واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: وجود فساد در تورهاي خارجي اثرات زيانباري بر الگوپذيري جوانان دارد
سفرهاي كوتاه مدت خارج از كشور به وسيله تورهاي مسافرتي احساس نياز به تغيير در بافت زندگي و به روز زندگي كردن را در افراد به وجود مي آورد ضمن اين كه وجود فساد در برخي تورهاي خارجي و يا در كشورهاي مقصد اثرات زيان باري بر الگوپذيري جوانان دارد.
ناصر قاسم زاده روان شناس باليني و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي برنا، گفت: امروزه تعداد كمي از جوانان با استفاده از تورها به خارج از كشور سفر كنند.
قاسم زاده در ادامه گفت: تاثيرات منفي و آسيب در نوع رفتار و آداب و رسوم در بين كساني كه با تورهاي تفريحي به خارج از كشور سفر ميكنند بسيار كم مشاهده ميشود اما شيوع فساد دربرخي از اين سفرها بويژه در برخي از كشورها قابل مشاهده است.
وي با اشاره به اين مطلب كه امروزه ورود معيارهاي فرهنگي بيگانه در كشور از طريق ماهواره و اينترنت به آساني امكانپذير است گفت: ترويج انواع فساد اخلاقي شايد از مهمترين موارد شايع در بيشتر برنامههايي است كه از طريق كانال هاي مختلف ماهواره و سايت هاي اروپايي پخش مي شود.
اين استا دانشگاه ابراز كرد: طي چند سال گذشته و تا پيش از شيوع استفاده از اين وسايل ارتباطي تاثير منفي بر نوع رفتار و تغيير الگو با سفرهايي كه به وسيله تورها به خارج از كشور انجام ميگرفت بيشتر بود چون اين وسايل كمتر در دسترس عام بود.
اين روان شناس در ادامه اظهار داشت: سفرهاي كوتاه مدت خارج از كشور به وسيله تورهاي مسافرتي احساس نياز به تغيير در بافت زندگي و به روز زندگي كردن را در افراد به وجود مي آورد ضمن اين كه وجود فساد در برخي تورهاي خارجي و يا در كشورهاي مقصد اثرات زيان باري بر الگوپذيري جوانان دارد. و براي اين كه اين احساس تبديل به تغيير كلي در زندگي و الگو پذيري در نوع رفتار پيدا نشود، يك الگوي قوي و باثبات بايد براي جوانان ايجاد شود.
وي با تاكيد بر اين كه اين گونه سفرها بيشتر توسط افراد و خانواده هاي متمول انجام ميشود، اظهار داشت: ساير طبقات اجتماع بويژه طبقات متوسط به پايين با الگو برداري از دوستان و يا آشناياني كه به اين سفرها رفته اند و يا به دليل اينكه ميخواهند در ظاهر با تظاهر به طبقه اجتماعي بالاتر پايگاه اجتماعي خود را بالاتر ببرند اقدام به تقليد اين رفتارها ميكنند.
قاسم زاده تاكيد كرد: بر اساس نياز سنجي و نظرسنجي از جوانان بايد امكانات و ابزار به روز دنيا را مطابق با قواعد، اصول اعتقادي و مذهب در كشور در دسترس اين قشر از جامعه قرار دهيم تا اين گروه سني در اثر سفر كوتاه به خارج از كشور تاثير پذيري كمتري از الگو هاي رايج و ناهمخوان با هنجارهاي بومي خود داشته باشند.
وي گفت: بايد الگوهاي كاربردي و به روز و مورد پذيرش جوانان در اختيار آنها قرا ربگيرد تا جوانان با قدرت شناخت و شناسايي كامل و باور داشتن فرهنگ و اعتقادات تغيير نگرش پيدا نكنند.
روان شناس باليني در خاتمه ابراز كرد: با برنامه ريزي صحيح درفرامين ديني و آداب و رسوم كشورمان در قالب هاي امروزي و مورد نياز جامعه در بين خانواده ها، مدارس و نهادهاي اجتماعي و فرهنگي مي توان از آسيب هاي فرهنگ غرب به ويژه سفرهاي كوتاه مدت به خارج از كشور را كاهش داد.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 588]