واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معاون استاندار قزوین:
جذب سرمایه گذار خارجی در کشاورزی قزوین ضروری است
شناسهٔ خبر: 3603189 - سهشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲
استانها > قزوین
قزوین- معاون استاندار قزوین گفت: با جذب سرمایه گذار خارجی بویژه در صنایع تبدیلی می توان صادرات محصولات شاخص استان مانند کشمش و انگور را تا چند برابر افزایش داد. به گزارش خبرنگار مهر،عباسعلی درافشانی روز سه شنبه دراتاق فکر بخش کشاورزی که با حضور تولیدکنندگان کشمش و انگور استان در سالن باغستان برگزار شد اظهارداشت: انگور قزوین دارای رنگ و طعم بسیار مرغوبی است و در جهان بی نظیر است اما متاسفانه به دلیل ناهماهنگی در بازار داخلی مشکل داریم و در صادرات هم باید قویتر عمل کنیم تا از ظرفیت ها استفاده بهینه شود. معاون استاندار قزوین تصریح کرد: بالا بودن قیمت تمام شده محصول و هزینه های نگهداری در سردخانه موجب شده تا رقابت با سایر تویلدکنندگان خارجی سخت باشد لذا باید حمات لازم را انجام داد تا سودبیشتری نصیب کشاورزان این بخش شود. درافشانی اظهارداشت: تنوع محصولات تولیدی از انگور می تواند به صادرات محصول کمک کند و علیرغم کارهای خوبی که در این بخش انجام شده هنوز مشکلات باقیست که با استفاده از مرکز تحقیقات انگور می توانیم مشکلات این بخش را بررسی و رفع کنیم. جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش کشاورزی ضروری است درافشانی گفت: باید سرمایه گذاری خارجی را وارد بخش صنایع تبدیلی کنیم و ضمن نوسازی تجهیزات خود به افزایش راندمان کار و سودآوری کمک کنیم. معاون امور اقتصادی استانداری قزوین بیان کرد: در حوزه صادرات، حرفه ای عمل نکرده ایم و برای موفقیت در این کار باید یک شرکت مادر تخصصی راه اندازی شود تا در بلند مدت بتوانیم صادرات را ساماندهی کرده و دربازارهای هدف مانند روسیه بخوبی حاضر شده و کالای خود را عرضه کنیم.
وی گفت:اصلاح روشهای تولید، توسعه مکانیزاسیون و آبیاری مدرن واستفاده ازتجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز برای تولید و کیفی سازی محصول بویژه در صنایع تبدیلی ضروری است تا بتوان صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری را در بخش کشاورزی عملیاتی کرد. در ادامه مجید رحمانی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش استان گفت: ۲۶ درصد تولید انگور دنیا تازه خوری است و هشت درصد به کشمش تبدیل می شود و اگر بتوانیم ما نیز تازه خوری را به استاندارد جهانی برسانیم سودآوری و تولید ما تا سه برابر می شود. وی افزود: ایجاد سردخانه های ویژه و صنایع تبدیلی و حذف ارزش افزوده، مجهز شدن صنایع تبدیلی به فنون روز، می تواند روند صادرات را تسهیل کند و اگر ساماندهی مناسب صورت گیرد کارها روان می شود. ولی طاهرخانی باغدار نمونه کشوری هم گفت: وجود دلال و واسطه که محصول انگور و کشمش را با قیمت نازلی خریداری کرده و در بازارهای داخلی تا چندبرابر قیمت می فروشد مشکل ساز شده است و اگر روند کنونی ادامه یابد ۱۰ هزار تن باغ انگور در شرف نابودی خواهد بود.
وی بیان کرد: با همکاری جهاد کشاورزی در سالهای اخیر روند تولید و برداشت محصول بهبود یافته و راندمان کار بالا رفته و اگر در گذشته انگورها در خاک پهن می شد و ضایعات بالا بود امروز با ایجاد بارگاههای بهداشتی وضعیت بهتر شده اما نیازمند حمایت جدی دولت هستیم. حسینی از دیگر تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشاورزی هم گفت: حذف قوانین دست و پاگیر، ارزش افزوده، حذف هزینه های اضافی و تعرفه ای و عوارضی در کشورهای هدف، فعال شدن میز کشمش، تعیین متولی متمرکز و واحد از کارهایی است که باید انجام شود. عبدالعظیم موسوی از صادرکنندگان کشمش هم اظهارداشت: از مجموع ۱۱۲ هزار تن کشمش صادراتی از کشور حدود ۵۴۰۰ تن از قزوین صادر می شود در حالی که ۲۵ درصد انگور و کشمش کشو. ر در این استان تولید می شود سهم ما در صادرات ۴.۸ درصد است که این روند باید اصلاح شود. وی بیان کرد: روند تولید تا صادرات از گمرک و بانک و بازاریابی و ایجاد ساختار در کشورهای هدف باید مورد توجه قرار گیرد تا کارها سامان یابد و صادرات بهتر شود.
یوسف زادگان نماینده اتاق بازرگانی قزوین هم گفت: در کارگروه کشمش استان رویکرد ما بر صادرت استوار بود اما مسیر دیگری پیدا کرد و اگر امسال روند مانند سال قبل باشد صادرات پش بینی شده محقق نمی شود. وی افزود: وقتی محصول پسته و فرش در کشور دارای انجمن تخصصی است چرا انگور نتواند دارای این ویژگی باشد تا کارها سامان یابد. یوسف زادگان بیان کرد: اگر باغات سنتی به صنعتی تبدیل شود و از تکنولوژی روز در تولید و برداشت استفاده کنیم و صنایع بسته بندی به روز داشته باشیم می توان سهم صادراتی بشتری را به استان اختصاص داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]