واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
اوباما: موصل به زودی آزاد می شود/رای کنگره علیه عربستان را "وتو" می کنم بین الملل > آمریکا - رئیس جمهوری آمریکا در گفتگو با شبکه "سی بی اس" از آزادی قریب الوقوع موصل خبر داده است.
به گزارش خبرآنلاین، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای تفصیلی با شبکه تلویزیونی سی بی اس که شب گذشته از این کانال پخش شد به دو مساله مهم اشاره کرده است: یکی ازادی موصل و دیگری افشای دست داشتن ال سعود در پرونده 11 سپتامبر، باراک اوباما در مورد اول وعده آزادی را به عراقی ها داده است و در مورد دوم به مجری این شبکه قول "وتو" را به سعودی ها داده است. گفتگوی رئیس جمهوری ایالات متحده را در گزارش زیر از نظر می گذرانید: همچنین رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: دولت واشنگتن تا پایان سال جاری میلادی به پیشرفت چشمگیری در مبارزات برای باز پس گیری موصل از گروه تروریستی داعش نائل خواهد شد.واشنگتن در حال پشتیبانی بیشتر از عراق همزمان با تحركات ارتش این كشور برای بازپس گیری اراضی تحت تصرف داعش است و وی انتظار دارد كه شهر موصل در نهایت پس گرفته شود. اوباما: تا پایان امسال موصل آزاد می شود! به گزارش خبرآنلاین، ایسنا به نقل از همین شبکه نوشته است: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبهای مفصل با شبکه خبری سی بی اس گفت: انتظار من این است که تا پایان سال جاری میلادی شرایطی به وجود خواهد آمد که به موجب آن موصل نهایتا آزاد خواهد شد. از آنجایی که ما شاهد تمایل عراقیها برای مبارزه با داعش و باز پس گیری خاک کشورشان هستیم، باید مطمئن شویم که حمایتهای بیشتری از آنها میکنیم.
اوباما افزود: آمریکا شاهد مزایای عملیات نظامیاش در این منطقه است. ما خودمان مبارزات را انجام نمیدهیم اما هنگامی که آموزش نیروهای محلی را فراهم میکنیم، نیروهای ویژه برای کمک به آنها اعزام میکنیم و به اطلاعاتی دست مییابیم متوجه میشویم که میتوانیم دائما حمایتهایمان را تشدید کنیم.
این اظهارات باراک اوباما در همان روزی منتشر شد که اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد: واشنگتن 217 نیروی بیشتر و تعدادی هلی کوپتر آپاچی به عراق اعزام و ارسال میکند تا به این مبارزات کمک کند. این نیروهای بیشتر به نیروهای عراقی نزدیک به خطوط مقدم مشاوره خواهند داد. این تصمیم، تعداد نیروهای آمریکایی در عراق را از 3870 تن به 4087 تن افزایش میدهد.
اوباما در ادامه مصاحبهاش گفت: رئیس اطلاعات ملی به زودی بررسی 28 صفحه از گزارش کنگرهای محرمانه درخصوص حملات تروریستی 11 سپتامبر سال 2011 میلادی را تکمیل خواهد کرد که تعدادی از قانونگذاران و مقامات کنونی و سابق آمریکا و همچنین خانوادههای قربانیان این حملات خواستار افشای آن هستند.
اوباما در پاسخ به این سوال که آیا این 28 صفحه را مطالعه کرده یا خیر گفت: میتوانم پیشبینی کنم که در آن چه چیزهایی نوشته شده اما این روندی است که ما باید از طریق جامعه اطلاعاتی و جیمز کلاپر، مدیر اطلاعات ملیمان به آن رسیدگی کنیم تا مطمئن شویم آنچه که در پی آن منتشر میشود تهدیدی برای منافع امنیت ملی آمریکا نخواهد بود. حس من این است که کلاپر در حال تکمیل این روند است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین قانونی را بررسی میکند که در حال حاضر در سنا بلاتکلیف است و اجازه خواهد داد قربانیان حملات تروریستی در خاک آمریکا از کشورهای خارجی که در این حملات به نوعی دست داشتهاند، شکایت کنند.
اوباما هشدار داد: این اقدام ممکن است پیامدهایی در بر داشته باشد که اجازه دهد مردم دیگر کشورها نیز متقابلا از آمریکا شکایت کنند. این موضوع به رویکرد آمریکا در روابط متقابل با دیگر کشورها مربوط میشود. اگر این امکان را فراهم کنیم که افراد و آمریکا بتواند مرتبا از دولتهای دیگر شکایت کنند آنگاه این فرصت را نیز به افراد و دیگر کشورها خواهیم داد که متقابلا از آمریکا شکایت کنند.
طرح کنگره را برای محاکمه سعودی ها وتو می کنم در همین حال واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد: باراک اوباما ، رئیس جمهور آمریکا در آستانه دیدار از عربستان سعودی با طرح کنگره که امکان محاکمه مقامات سعودی را در برابر دادگاه های آمریکا برسر حملات 11 سپتامبر 2001 فراهم می کند ، مخالفت کرد.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به پرسش شبکه سی بی اس نیوز درباره این طرح گفت:« دقیقا، من با این طرح مخالفم .» این طرح که مورد حمایت دموکرات ها و همچنین جمهوریخواهان قرار دارد هنوز به رای گیری در کنگره گذاشته نشده است اما پیش از این تنش های شدیدی را به وجود آورده است.
این موضوع دشوار ممکن است دیدار اوباما از ریاض را پیچیده تر کند. باراک اوباما اعلام کرده است اگر این طرح در کنگره به تصویب برسد ، آن را وتو خواهد کرد.
جاش ارنست ، سخنگوی کاخ سفید نیز تاکید کرد :« نگرانی ما در باره این طرح به تاثیر آن بر روابط با یک کشور خاص ارتباط ندارد، بلکه این نگرانی به یک اصل مهم حقوق بین الملل یعنی مصونیت کشورها ارتباط دارد.»
وی تاکید کرد:« زیر سئوال بردن این اصل ممکن است «در صورتی که دیگر کشورها قانون مشابهی تصویب کنند، خطر قابل توجهی برای آمریکا، شهروندان ما، نظامیان ما و دیپلمات های ما باشد.»
این سخنگو تاکید کرد:« این اصل به کشورها امکان می دهد که اختلافات خود را به مدد دیپلماسی و نه از طریق دادگاهها حل و فصل کنند.»
باراک اوباما چهارشنبه با سلمان پادشاه سعودی در ریاض دیدار و پنجشنبه در نشستی با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شرکت خواهد کرد. به نوشته نیویورک تایمز، عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان در دیدار ماه گذشته خود از واشنگتن به نمایندگان آمریکا درباره پیامدهای احتمالا پرهزینه در صورتی که این طرح به تصویب برسد، هشدار داده است.
این روزنامه اعلام کرد الجیر تهدید کرده است حدود 750 میلیارد دلار اوراق بهاء دار و دیگر دارایی های عربستان در آمریکا را به فروش برساند. در صورتی که این طرح به تصویب برسد ،به خانواده های قربانیان 11 سپتامبر امکان خواهند یافت که به ویژه دولت عربستان سعودی را برای پرداخت غرامت تحت پیگرد قضایی قرار دهند.
زکریا موسوی ،فرانسوی که در ارتباط با حمایت 11 سپتامبر بازداشت و به بیستمین هواپیما ربا مشهور است در گفتگو با وکلای آمریکایی خود اطمینان داده بود شماری از اعضای خانواده سلطنتی عربستان میلیون ها دلار به القاعده در سال های 1990 کمک کرده اند. سخنی که سفارت عربستان سعودی بلافاصله آن را رد کرد اما بحثی را در واشنگتن در خصوص ضرورت انتشار یک بخش هنوز طبقه بندی شده گزارش کمیسیون تحقیق آمریکا درباره 11 سپتامبر به وجود آورد.
این بخش 28 صفحه است که به گفته برخی به نقش احتمالی دولت های خارجی در این حملات اشاره می کند.
در راهروهای سنا، سناتور جان کورنین از تدوین کنندگان این طرح درباره اینکه سعودی ها بتوانند تهدیدهای خود را عملی کنند، ابراز تردید کرد.
وی توضیح داد:« من درک نمی کنم چرا آنها موضع دفاعی به خود گرفته اند. این طرحی برای هدف قرار دادن دولت سعودی نیست. مگر اینکه چیزی در این 28 صفحه طبقه بندی شده ای که آنان از آن می ترسند وجود داشته باشد و ما از آن بی اطلاع باشیم.» 52310
کلید واژه ها: ایالات متحده آمریکا - عربستان - باراک اوباما -
سه شنبه 31 فروردین 1395 - 11:26:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]