واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: روی خط خبر/ انگشت اتهام نماینده دزفول تا انکار آقای وزیر
در حالی که وزیر نیرو معتقد است در اطلاعیه هواشناسی بر شرایط اضطراری سد دز تاکید نشده بود، کارشناس هواشناسی می گوید که از روز یکشنبه پیاپی روی این موضوع تاکید شده و نماینده دزفول وزارت نیرو را عامل سیلاب و خسارتهای میلیاردی آن می داند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سیل اخیر در سه استان خوزستان، لرستان و ایلام، ۷ کشته برجای گذاشت؛ به گفته سخنگوی سازمان امداد و نجات کشور، سیل و آبگرفتگی در 6 روز گذشته 21 استان را فراگرفت، و تا کنون در ٣٥١ شهر، روستا و مناطق عشایری عملیات امدادرسانی اجرا شده است. بهنام سعیدی معاون پیش بینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور، احد وظیفه مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی و پاپی زاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در برنامه روی خط خبر گفتگوی 18:30 این موضوع را بررسی کردند.
عباس پاپی زاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو در بروز سیلاب در دزفول اظهار داشت: علی رغم هشدارهایی که سازمان هواشناسی در خصوص بروز سیلاب و بارندگی ها داد و حتی روز چهارشنبه نیز مدارس تعطیل اعلام شد انتظار می رفت که مجموعه سدهای وزارت نیرو هم بر همین اساس یک ظرفیتی را برای بارش ها در نظر بگیرند و آرام آرام قسمتی از آب پشت سدها را تخلیه کنند تا فضای خالی برای سیلابی که در راه است فراهم شود. او ادامه داد: باید از روز سه شنبه وزارت نیرو برای تخلیه سد دز اقدام می شد اما سد دز اکثر ظرفیتش پر بود و تا شب چهارشنبه هم که بارش ها ادامه داشت حاضر نشدند سد دز را آرام آرام تخلیه کنند وقتی دیدند که قضیه جدی است و سیلاب به پشت سد رسید و ظرفیت سد در حال تکمیل شدن است صبح پنجشنبه دریچه های سد را باز می کنند یعنی با دو روز تأخیر این کار را انجام می دهند. او گفت: در این حادثه به دلیل ناهماهنگی بین دستگاه ها روند امداد و ارائه خدمات به کندی پیش رفت، از سوی دیگر سازمان هلال احمر نیز به دلیل کمبود منابع نتوانست چندان موثر واقع شود، خسارتهای وارده به دزفول تا این لحظه 80 میلیارد تومان و در بخش کشاورزی و مسکن، این رقم به 350 تا 400 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. بهنام سعیدی معاون پیش بینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشوربا اشاره به اصول پیشگیری در سازمان مدیریت بحران گفت: پیش بینی، آمادگی، پیگیری و بازسازی از اصول اصلی در مدیریت بحران و حوادث است، ما در حادثه اخیر به دو مولفه پیش بینی و آمادگی مجهز بودیم و همین امر موجب شد تا با حداقل خسارتها روبرو شویم. او ادامه داد: روند به این گونه است که اگر سیلاب معمولی باشد اختاریه صادر می شود و در شرایط بحرانی اطلاعیه صادر می شود که از طریق رسانه ها به سرعت اطلاع رسانی می شود. او تصریح کرد: سد دز یک ظرفیت مشخصی دارد که بر اساس آن آب گیری می شود، در ساعت 19 میزان آب در سد دز 3 هزار متر مربع بود که مقداری معقول بوده است اما در ساعت 3 بامداد این میزان به 8 هزار متر مربع می رسد که خارج از انتظار بود و عملا یک اتفاق نادر به حساب می آید، به این ترتیب ما تلاش کردیم تا آب اضافی را سر ریز کنیم و عملا راه دیگری نداشتیم. سعیدی با اشاره به حضور وزیر نیرو در محل حادثه اظهار کرد: حضور وزیر نیرو در محل حادثه نشان دهنده حساسیت موضوع و انجام اقدامات موثر برای حادثه دیدگان بوده است، اما خود آقای چیت چیان در مصاحبه ها بارها اعلام کرده بود که در اعلامیه های سازمان هواشناسی، سرریز شدن سد دز پیش بینی نشده بود.
احد وظیفه مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی نیز با تاکید بر اینکه سازمان هواشناسی از روز یکشنبه اطلاعیه های مختلفی صادر کرده و در تمام این اطلاعیه ها بر ایجاد سیلاب تاکید شده بود، خاطرنشان کرد: ما از یکشنبه اطلاع رسانی کرده بودیم و عملا به وظیفه خود عمل کردیم اما باز کردن سد جزو اختیارات ما نیست و این موضوعی است که وزیر نیرو باید درباره آن تصمیم بگیرد و در حوزه اختیارات ما نیست.
دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]