واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
وزیر بهداشت:
دولت نمی تواند مشکل دیابت را حل کند وزیر بهداشت، اظهارداشت: امیدی از طرف دولت برای حل مشکل دیابت وجود ندارد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، دکتر سید حسن هاشمی در نشست انجمن های مردم نهاد حوزه دیابت که ظهر دوشنبه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، در خصوص مشکلاتی که دیابت با خود به همراه دارد، گفت: دیابت میتواند سرمنشاء مشکلات زیادی باشد و در این خصوص بار بیماری، عوارض و ناکارآمدی نظام سلامت و بهداشت بسیار مورد توجه است.
وی افزود: صحبتهای وزرا ما را به نتیجه ای نمیرساند، راه اصلی پیشگیری است که با توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت و مردم صورت میگیرد؛ بخشی از پیشگیری که مربوط به مردم است، باید از دوره دبستان آغاز شود.
وزیر بهداشت با اشاره به جمعیت دانش آموزی کشور، گفت: بیش از ۱۲ میلیون دانش آموز در کشور داریم که اگر در امر دیابت درست عمل کنیم، موفق میشویم.
وی تصریح کرد: اینکه انجمن دیابت سالی یکبار فرصت کند و حرفی بزند، بعد از ۲۷ سال کاری انجام نمی شود و همیشه طلبکار و ما همیشه بدهکار میمانیم و امیدی از طرف دولت برای حل مشکل دیابت وجود ندارد.
وزیر بهداشت، درمان را بخشی از پیشگیری خواند و ادامه داد: مشکل دیابت مشکلی است که فقط به دست مردم و انجمنها حل میشود و در مورد دیابت می توان گفت که درمان همان بهداشت است. امیدتان نباید به دوستان غدد باشد؛ زیرا هیچ نتیجهای نمیگیرید؛ این اقدامات باید زیر نظر پزشک عمومی صورت گیرد، از طرفی کلینیک دیابت هم کلینیک جامعی نیست.
وی تاکید کرد: گردهمایی یک پزشک عمومی، یک پرستار و یک متخصص تغذیه،کلینیک دیابت جامعی را تشکیل میدهد و بعد از یک سال میتواند وضعیت را در این زمینه بهتر کند؛ ما هم قول می دهیم مجوز لازم را صادر و بیمهها را وادار به بستن قرار داد کنیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بیمه ها به این علت که آمار دقیقی در دست ندارند، برای حمایت از بیماران در خرید لوازمی از جمله نوار تست قند و کیت اقدامی صورت نمیدهند. اگر وضع به همین روند ادامه پیدا کند، خانواده ها برای پرداخت هزینهها دستشان به جایی بند نیست و راهاندازی درمانگاه های زنجیرهای دیابت با رویکرد پیشگیری میتواند موثر باشد.
هاشمی انجمن دیابت ایران را خطاب قرار داد و افزود: اگر به جای ۲۷ سال خطاب قرار دادن وزارت بهداشت توسط انجمن دیابت، آستین ها را بالا میزدند؛ به نتیجه بهتری میرسیدند.
وی تصریح کرد: در شهرستانها به دلیل وجود پزشک همراه با مراقبین سلامت، آمارها واضح است و میتواند کمک کننده باشد. اگر بتوانیم این وضعیت را به کل کشور تعمیم دهیم و به ازای هر ۳ هزار ایرانی یک مراقب سلامت داشته باشیم، ثابت کردهایم که میتوانیم یک نظام ایجاد کنیم. به همین منظور سندی هم تصویب شد و امیدواریم شاهد همکاری مشترک وزارتخانه و معاونت اجتماعی باشیم.
منبع: مهر
95/1/30 - 15:52 - 2016-4-18 15:52:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]