تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مؤمن را از سيمايش مى شناسيم و منافق را از نشانه هايش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829444356




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سازو کار پیچیده انتخابات در آمریکا را بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
سازو کار پیچیده انتخابات در آمریکا را بشناسید
سازو کار پیچیده انتخابات در آمریکا را بشناسید انتخابات آمریکا از آن جهت که فرآیندی پیچیده و طولانی دارد، ماه ها نام کاندیداهای مختلف را بر سر زبان ها می آورد تا سرانجام این کشور رئیس جمهور آتی خود را بشناسد.



به  گزارش فرهنگ نیوز، بر خلاف بسیاری از کشورهای جهان که انتخابات ریاست جمهوری از طریق احزاب برگزار نمی شود و مردم در یک مرحله و بدون ثبت نام قبلی می توانند در آن شرکت کنند و رئیس جمهور خود را انتخاب کنند، کشور آمریکا دارای سازوکار انتخاباتی پیچیده ای است به گونه ای که فرآیند آن ماه ها طول می کشد و در طی این چند ماه نمی توان گفت که چه کسی پیروز این میدان خواهد شد چرا که مدت زمان طولانی انتخابات باعث می شود رقبا برای کسب رای سخنرانی های بیش تری انجام دهند و به تبع آن احتمال خطای آن ها و کاهش رای و یا پرشور شدن کمپین شان بیش تر شود کما این که در حزب دموکرات برنی سندرز که در ابتدا کاندیدایی ناشناخته در برابر کلینتون بود توانست با به راه انداختن کمپین های اعتراضی و پرشور رای قابل قبولی را تا اینجای کار کسب کند.

در انتخابات آمریکا ابتدا دو حزب جمهوری خواه و دموکرات طی فرآیندی چندماهه کاندیدای خود را به مردم معرفی می کنند تا آن ها بتوانند از بین نامزدهای نهایی رئیس جمهور این کشور را انتخاب کنند.

با این حال نحوه انتخاب کاندیدای نهایی این دو حزب هم با یک دیگر متفاوت است.

کاندید نهایی جمهوری خواهان چطور انتخاب می شود؟

کاندیدای نهایی حزب جمهوری خواه در یک کنگره بسیار بزرگ به نام مجمع ملی جمهوی خواهان با رأی گیری حضوری با شرکت مسئولان تشکیلاتی حزب و تعداد زیادی ماینده از طرف ایالت های مختلف در تیرماه در شهر کلیولند ایالت اوهایو انتخاب می شود. این نماینده ها در آن روز و در آن محل وکیل هستند که از طرف مردم ایالت خودشان به یکی از نامزدها رأی دهند. کل این دوره چندماهه انتخابات مقدماتی یا به اصطلاح پرایمری، برای تعیین کردن این نمایندگان یا فرستادگان است که  قرار است در یک روز خاص به یک محل خاص برای رای دادن گسیل شوند. به این افراد delegate اطلاق می شود که در مجموع ۵۰ ایالت بعلاوه واشنگتن دی.سی و ۵ قلمرو تابعه تعداد آنها ۲،۴۷۲ نفر است.

این نمایندگان لزوما آدمهای خاص و شناخته شده ای نیستند و هر آدم معمولی هم می تواند به این عنوان انتخاب شود، اما توسط شاخه های حزب در ایالت های مختلف تعیین می شوند.

نحوه انتخاب این نمایندگان در ایالت های مختلف نیز خود داستان جداگانه ای دارد. برای مثال در ایالت نیویورک که چندی دیگر انتخابات آن برگزار می شود دلیگیت‌ها به شکل پیچیده‌ای تقسیم می‌شوند که موجب می‌شود میزان آرای هر کس، تاثیر بسیار زیادی بر نتیجه نهایی بگذارد.

بدین ترتیب که در این ایالت، ۲۷ حوزه انتخابیه برای مجلس نمایندگان وجود دارد و جمهوری خواهان، انتخابات خودشان را بر اساس همین حوزه‌های انتخابیه برگزار می‌کنند. هر کدام از این ۲۷ بخش، سه دلیگیت خواهند شد. در هر بخش یا حوزه انتخابیه اگر نامزدی بیش از ۵۰ درصد آرا را به دست بیاورد و فقط یک نامزد دیگر بالای ۲۰ درصد باشد، هر سه دلیگیت به او می‌رسد. اما اگر به جز نفر اول، دستکم دو نفر دیگر هم بالای ۲۰٪ باشند، آن وقت نفر اول دو دلیگیت می‌گیرد و کسی که در انتخابات دوم شده، یک دلیگیت می‌گیرد. اگر هیچ‌کس نتواند بالای ۲۰٪ رای بیاورد، حزب خودش تصمیم می‌گیرد که سه دلیگیت آن بخش به چه کسی تعلق بگیرد.

در کنار این ۲۷ بخش و دلیگیتهای آن ها، ۱۴ دلیگیت ایالتی هم وجود دارند که بر اساس آرای نامزدها در سراسر ایالت بینشان تقسیم می‌شوند. اگر نامزدی در سراسر ایالت نیویورک بالای ۵۰٪ آرا را بیاورد تمامی این ۱۴ دلیگیت به او می‌رسد. اگر هیچ کس بالای ۵۰٪ آرا را کسب نکند این ۱۴ دلیگیت به شکل نسبتی بین نامزدهایی که بالای ۲۰٪ رای را به دست آورده‌ان د تقسیم می‌شود.

وضعیت کاندیداهای جمهوری خواه در انتخابات مقدماتی

همان طور که در نمودار پایین مشاهده می شود بسیاری از کاندیداها از جمهل بوش برادر رئیس جمهور سابق آمریکا از گردونه رقابت ها حذف شدند و اکنون فقط سه کاندیدا باقی مانده اند که از میان آن ها ترامپ و تد کروز در رتبه های اول و دوم قرار دارند. ترامپ برای دست یابی به عنوان کاندیدای نهایی جمهوری خواهان باید 60 درصد از 838 نمایندگان باقی مانده را کسب کند و کروز البته راه دشوار تری پیش روی خود دارد.

کاندید نهایی دموکرات ها چطور انتخاب می شود؟

مجمع ملی حزب دموکرات در اواسط جولای یعنی تیرماه، در شهر فیلادلفیا ایالت پنسیلوانیا برگزار می شود. دموکرات ها مجموعاً در ۵۰ ایالت بعلاوه واشنگتن دی.سی بعلاوه ۵ قلمرو تابعه 4,765 نماینده ایالتی دارند و در روز مجمع در اولین مرتبه رای گیری هر نامزدی که تعداد 2,383 رای یا بیشتر کسب کند برنده رقابت درون حزبی محسوب میشود و بعنوان کاندیدای دموکرات در انتخابات نهایی معرفی می شود تفاوت غیر دموکراتیک دموکراتها این است که در هر ایالت تعدادی نماینده وجود دارند که رای مردم انها را متعهد نمیکند و اساساً بنابر تشخیص خود یک حق رای در مجمع ملی دارند. مجموعاً تعداد آنها بیش از 700 نفر است و معمولاً از میان صاحب نظران و معتمدان حزب انتخاب می شوند. به این نمایندگان غیرمتعهد Superdelegate می گویند. آنها در آن روز خاص و مکان خاص به وکالت از مردم رای نمی دهند، بلکه بنابر تشخیص خودشان رای می دهند

آخرین وضعیت دموکرات ها در انتخابات مقدماتی

اما در اردوگاه دموکرات ها رقابت تنگاتنگی بین کلینتون و سندرز برقرار است با این حال نباید برای پیروزی نهایی سندرز شانس چندانی قائل بود چرا که جمع زیادی از نمایندگان غیر متعهد رای خود را به سبد کلینتون خواهند ریخت و از طرفی در مورد نمایندگان متعهد نیز کلینتون وضعیت بهتری دارد. کلینتون برای انتخاب به عنوان کاندیدای نهایی دموکرات ها تنها به 32 درصد نمایندگان باقی مانده نیاز دارد.
 

منبع: فردا نیوز


95/1/30 - 08:44 - 2016-4-18 08:44:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن