واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جنگنده "اف- 15"؛ اهرم رژیم سعودی در "تجاوزهای منطقهای" + تصاویر و مشخصات
جنگنده "اف 15" ویژگی ها و پتانسیل های گسترده ای دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایالات متحده آمریکا کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را به عنوان مشتری تسلیحات خود ، تجهیز می کند و در این مسیر کشورهایی همچون عربستان سعودی، امارات، بحرین و ... در اولویت قرار دارند.
سال گذشته ایالات متحده آمریکا ده ها میلیارد دلار تسلیحات نظامی به کشورهای منطقه فروخته است. در 4 سال اخیر شرایط منطقه وارد مرحله جدیدی شده و کشورهای حاشیه خلیج فارس به شکل های مختلف توسط امپریالیسم تحریک می شوند تا توانمنددی خرید تجهیزات خود را افزایش دهند.
"دیوید مکیبی" سخنگوی بخش امور نظامی سیاسی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: 6 کشور شورای همکاری خلیج فارس تاکنون موشکهای دفاع هوایی بالستیک، بالگردهای هجومی، ناوچهها و موشکهای ضد زره پیشرفته را از این کشور دریافت کردهاند.
مککیبی به دیفنس نیوز گفته است: «با توجه به تعهد ما به شرکای خود در خلیج فارس در نشست ماه مه گذشته "کمپ دیوید"، هر تلاشی را برای تسریع در فروش انجام دادهایم و از آن موقع تاکنون وزارت دفاع و خارجه مجوز فروش بیش از 33 میلیارد دلار تجهیزات دفاعی به 6 کشور حاشیه خلیج فارس را مهیا نمودهاند". این مقام آمریکایی افزود: "علاوه بر اینها دولت آمریکا 4500 نمونه از انواع سلاحهای هدایت شونده را در سال 2015 به کشورهای حاشیه خلیج فارس فروخته است."
بر اساس آمار "گلوبال فایرپاور (Global Fire Power)" عربستان سعودی با دارا بودن صدها فروند هواپیما از جمله جنگنده Fighter، هواپیمایترابری Transport Aircraft، هلیکوپتر و هواپیمای تمرینی Trainer Aircraft یکی از بزرگترین انبارداران تسلیحاتی غرب در منطقه غرب آسیا است.
رسانه های غربی معتقدند عربستان سعودی در جهان جزء 10 كشور بزرگ وارد کننده سلاح بين سال های 2008-2012،بوده و انتظار می رود که تا سال 2017 با ادامه روند فعلي،جزء 5 كشور واردكننده سلاح در جهان باشد...به راستی عربستان اين تعداد سلاح را برای چه اهدافی تهيه می كند؟ آيا هدف مقاصد دفاعی است؟ يا ارسال به طرف سوم و يا ميدان های جنگی ديگر؟
هدف ایالات متحده آمریکا آمريكا در منطقه برای فروش تسلیحاتش این است که "واشنگتن" قصد دارد رقابت های نظامی در منطقه را تشديد كند تا اعضای سازمان اوپك نتوانند بر سر افزايش قيمت نفت به اجماع برسند.
درآمد شرکتهای تسلیحاتی آمریکا در سال ۲۰۱۴ به ۳۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسیده، که ۹ و نیم میلیارد دلار بیش از سال ۲۰۱۳ بوده است. عربستان سعودی، قطر و کره جنوبی جزء بزرگترین خریداران تسلیحات آمریکا هستند.
این کشورها با انعقاد چند توافقنامه چندین میلیارد دلاری برای خرید تسلیحات با آمریکا، این کشور را به بزرگترین تامین کننده تسلیحات در جهان تبدیل کردند؛ کشوری که بیش از ۵۰ درصد بازار تسلیحات جهان را تحت کنترل دارد.
یکی از تجهیزاتی که ایالات متحده آمریکا به کشورهای منطقه و به خصوص به عربستان سعودی فروخته ، جنگنده پیشرفته "اف-15" بوده که از قابلیت های ویژه ای برای نبرد هوایی برخوردار است.
**خصوصیات جنگنده "اف 15"
سایت "آرشیو تودی (Archive Today)" درباره این جنگنده نوشت: جنگنده F-15 با خصوصیات چند نقشی با مأموریتهای هوا به زمین (Air – to – Ground, Air – to – Surface) و هوا به هوا (Air to Air) را داشته و قابلیت پرواز در هر شرایطی اعم از آب و هوا و ارتفاع پایین و پرواز در شب را دارد.
این سایت درباره خصوصیات جنگنده F-15 یادآور شد: جنگنده F-15 با قابلیت هدف قرار دادن کیسهای سطحی، دارای سه تانکر سوخت، سرعت 2.5 ماخ، برد 2 هزار و 400 مایل ، دارای اسلحه چند کارکردی 20 میلیمتری با 500 گلوله مهمات، 4 موشک "ای ام 9 سایدوایندر (AIM-9 SideWinder)" و "ای ام 120 ام ام (AIM 120 Advanced Medium Range Air to Air Missile)" و قیمت معادل 31 میلیارد و 100 میلیون دلار (البته مدلهای پیشرفتهتر قیمتهای بالاتری دارند) است.
سایت "میلیتاری تودی" (Military – Today) با اشاره به ویژگیهای جنگنده F-15 درباره امکانات آن نوشت: این جنگنده از چند مرحله ارتقا یافته و دارای قابلیت رادارهای ای پی جی 70 (APG-70) و موشک ای ام 120 امرام (AIM 120 AMRAAM) بوده و تجهیزات الکترونیکی و سیستمهای اطلاعاتی تاکتیکی آن بهبود یافته است.
سایت گلوبال سیکیوریتی (Global security) با اشاره به ویژگیهای جنگنده F-15 نوشت: این جنگنده با خدمه 1 یا 2 نفره یک هواپیمای جنگی برد بلند که در شرایط آب و هوایی مختلف میتواند فعالیت کند و دارای سامانه مراقبت پیشگیری و مجهز به موشکهای "ای ام 7 (AIM-7) " است.
** عمده زیرساخت های یمن توسط فایتر "اف -15" ویران شد
عربستان سعودی از این جنگنده در پایگاه های نظامی خود در جنوب عربستان به صورت گسترده استفاده می کند و در یکسال اخیر عمده زیرساخت های یمن توسط فایتر "اف -15" ویران شده است که نشان می دهد ایالات متحده در حوزه حقوق بشر، فقط منافع کمپانی های تسلیحاتی خود را می شناسد.
"محمد الزبیری " سرپرست حزب بعث سوری با بیان اینکه یک سال از تجاوز این رژیم گذشته و هچ کدام از اهداف آنها محقق نشده و ایستادگی انصارالله افزایش یافته یادآور شد: ما سعودیها را مجبور کردیم تا راهحلهای دیگری را پیدا کنند و اکنون بیش از 2 هزار و 300 نفر از نظامیان متجاوز کشته شدند که 100 نفر از آنها افسر بودند.
وی با بیان اینکه رژیم سعودی در جنگ یمن 7 هزار زندانی و 12 هزار زخمی داشت یادآور شد: البته ما نیز در بعد داخلی یمن 30 هزار شهید و زخمی داشتیم و بیمارستانها و مدارس و زیربنای کشورمان تخریب شد. سرپرست حزب بعث سوری عنوان داشت: تجاوز یمن در وهله اول جنایت جنگی حساب میشود و ما تأکید داریم که مرتکبان این جنایات باید در محافل بینالمللی محاکمه شوند.
مسئولین یمنی معتقدند که عربستان سعودی با به شهادت رساندن هزاران انسان در یمن ، مرتکب جنایت جنگی شده و این جنایت در اثر اقدام آمریکایی ها در فروش انبوه سلاح به رژیم سعودی رخ داده که جای تامل عمیق دارد.
گزارش از محمد زرچینی
۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]