واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: طرح تشديد تحريمهاي مالي ايران در كنگره
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا وعده داده كه اتحاديه اروپا دستورالعمل جديدي براي همكاري بانكهاي اروپايي با ايران تهيه خواهد كرد ولي ظاهراً سفر رئيس بانك مركزي ايران به واشنگتن و اصرار براي دسترسي به سيستم مالي امريكا، حساسيتها را درباره نياز ايران به سيستم مالي امريكا بيشتر كرده...
مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا وعده داده كه اتحاديه اروپا دستورالعمل جديدي براي همكاري بانكهاي اروپايي با ايران تهيه خواهد كرد ولي ظاهراً سفر رئيس بانك مركزي ايران به واشنگتن و اصرار براي دسترسي به سيستم مالي امريكا، حساسيتها را درباره نياز ايران به سيستم مالي امريكا بيشتر كرده و نمايندگان مخالف برجام در كنگره را به تكاپو انداخته كه با ارائه طرحهاي موازي، راه دسترسي ايران به نظام مالي امريكا را ببندند.
سه طرح موازي با نامهاي مختلف در كنگره امريكا به جريان افتاده تا به هر نحوي كه شده راه دسترسي ايران به نظامي مالي امريكا را ببندند. وليالله سيف در سفر اخير خود به واشنگتن براي شركت در نشست صندوق بينالمللي پول با جك لو وزير خزانهداري امريكا ملاقات و در شوراي روابط خارجي امريكا سخنراني كرد. سيف با شبكه بلومبرگ هم گفت و گو كرد و ضمن بيان اينكه ايران تا الان از برجام «تقريباً چيزي عايدش نشده»، درباره به خطر افتادن برجام هشدار داده است. ظاهراً هشدارهاي مكرر رئيس بانك مركزي نتيجه عكس داده و ارزيابي مخالفان توافق هستهاي 1+5 با ايران را از نياز ايران به دسترسي به سيستم مالي امريكا تغيير داده است. مقامهاي امريكا ميگويند كه هيچ ماده و بندي در برجام وجود ندارد كه امريكا را موظف كند به ايران اجازه دسترسي به نظام مالي خودش را بدهد. در تازهترين موضعگيري جاش ارنست، دبير مطبوعاتي كاخ سفيد گفت كه توافقي درباره دسترسي ايران به سامانه مالي امريكا نداريم. به گزارش «جوان» دست كم سه طرح موازي در واشنگتن به جريان افتاده تا تحريم دسترسي ايران به نظام مالي امريكا را سفت و سختتر كند. يكي از اين طرحها، مربوط ميشود به لايحه شماره 4898 كه 13 آوريل 2016 از طرف ديو تروت و آر ميچآن نمايندگان كنگره با عنوان «ممنوع كردن صدور مجوز وزارت خزانهداري براي تهاتر دلار امريكا براي مبادلات دلاري با ايران» ارائه شده است. اين طرح در مجلس نمايندگان امريكا به جريان افتاده است. طرح ديگري هم در سناي امريكا مطرح شده كه تاريخ آن به حدود 10 روز قبل از طرح مجلس نمايندگان برميگردد. اين طرح با عنوان «جلوگيري از دسترسي ايران به دلار امريكا-2016» نام گرفته و هدف آن نيز ممنوع كردن صدور مجوز براي دسترسي ايران يا افراد ايراني به سيستم مالي امريكاست. اين طرح، وزارت خزانهداري امريكا را موظف ميكند گزارشي از مؤسسات مالي خارجي ارائه كند كه با ايران وارد معاملات تهاتري دلاري ميشوند. نسخه اوليه اين طرح از سوي «مارك كرك» و «ماركو روبيو» از نمايندگان ارشد سنا تدوين شده است. ظاهراً طرح سومي را هم «دن ساليوان» سناتور جمهوريخواه ايالت آركانزاس با عنوان «قانون محدوديت دسترسي نظام مالي ايران» به سنا ارائه كرده است. هدف از اين طرح «ممنوعيت تراكنشهاي مشخص با ايران و اعمال تحريم در ارتباط با مؤسسات مالي خارجي كه چنين تراكنشهايي را تسهيل ميكنند»، اعلام شده است. اين طرح در صورت تبديل شدن به قانون، هرگونه تهاتر دلاري برون مرزي مرتبط با ايران را منع و رئيسجمهور را ملزم ميكند كه مؤسسات خارجي دخيل در اين فرآيند را تحريم كرده و داراييهاي آنها در امريكا را مسدود كند. اين در شرايطي است كه فدريكا موگريني در سفر خود به تهران وعده سرمايهگذاران اروپايي را به همكاري با ايران تشويق كند. موگريني در گفتوگوي اختصاصي با خبرگزاري صدا و سيما گفت كه همه تلاش خود را ميكنيم و برنامههاي تشويقي هم براي حمايت از سرمايهگذاران اروپايي و شركتهايي كه قصد همكاري با ايران را داشته باشند ارائه كردهايم و تاكنون نيز چند شركت و بانك اروپايي قراردادهايي با ايران امضا كردهاند كه اميدواريم طرف ايراني نيز زمينه حضور آنها را در ايران تقويت كند. موگريني در مورد حضور بانكهاي خارجي و همكاري آنها با ايران از طريق سوئيفت اظهار داشت: ما دستورالعمل جديدي براي همكاري بانكهاي اروپايي با ايران تهيه كردهايم و هيچ مانعي براي همكاري آنها با ايران وجود ندارد.
كارتر: برجام، تهديد ايران را از بين نميبرد
وزيردفاع امريكا روزشنبه درجمع نيروهاي نظامي اين كشور درابوظبي ادعا كرد: توافق هستهاي با ايران تهديد اين كشور درمنطقه را از بين نميبرد. به گزارش رويترز از پايگاه هوايي «الظفره» درامارات، «اشتون كارتر» اظهارداشت: توافق هستهاي با ايران ازاين لحاظ توافق خوبي بود كه چنانچه به خوبي اجرا شود، سلاح هستهاي را از معادله خارج ميكند وما بر اجراي آن نظارت داريم. وي درادامه ادعاهايش افزود: اما اين توافق، (تهديد) ايران واحتمال تهاجم صريح يا فعاليتهاي بدخواهانه ايران را كه شاهد آن درمنطقه بودهايم وبسياري ازدوستان وشريكان ما از جمله كشور ميزبان ما (امارات)ازآن نگراني دارند را از معادله خارج نميكند. كارتر خطاب به نظاميان امريكايي درامارات افزود: ازاين رو، شما نيز بخشي ازسامانه بازدارندگي ومقابله با «نفوذ بدخواهانه» ايران درمنطقه هستيد ودركنار دوستان ما قرار داريد. وزير دفاع امريكا دربخش ديگري ازاظهاراتش گفت كه در روزهاي آينده با فرماندهان نظامي در منطقه درباره راههاي بيشتري براي تشديد مبارزه با داعش ازقبيل حملات هوايي بيشتر، حملات سايبري وحضور بيشتر نيروهاي زميني امريكايي، گفت وگو خواهد كرد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]