تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 21 اسفند 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1864634922




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عربستان تا لحظه آخر بر طبل اختلاف و تفرقه كوبید


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: یادداشت بعیدی نژاد درباره اجلاس استانبول عربستان تا لحظه آخر بر طبل اختلاف و تفرقه كوبید مدیركل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه در یادداشتی در خصوص سیزدهمین اجلاس سران سازمان همكاری اسلامی در استانبول نوشت: با وجود بیان سازنده رئیس جمهوری مبنی بر آنكه ایران مشكل عربستان نیست و عربستان مشكل ایران نیست بلكه مشكل تعصب، افراطی گری و تروریسم است عربستان تا لحظه آخر بر طبل اختلاف و تفرقه كوبید.
۱۳۹۵ شنبه ۲۸ فروردين ساعت 12:46

خبرگزاری پانا+

به گزارش سرویس سیاسی پانا، حمید بعیدی نژاد در این یادداشت كه در صفحه تلگرام خود منتشر كرد، نوشت: برجستگی سیاسی مهم سیزدهمین اجلاس سران سازمان همكاری اسلامی در استانبول اختلاف چهار كشور مهم منطقه یعنی عربستان و ایران از یك طرف و مصر و تركیه از جانب دیگر بود. با وجود بیان سازنده آقای دكتر روحانی مبنی بر آنكه ایران مشكل عربستان نیست و عربستان مشكل ایران نیست بلكه مشكل تعصب، افراطی گری و تروریسم است، عربستان تا لحظه آخر بر طبل اختلاف و تفرقه كوبید.
بعیدی نژاد افزود: بر خلاف اختلافات ایران و عربستان كه ماهیت منطقه ای دارد، اختلاف تركیه و مصر ماهیتی عمدتا دو جانبه دارد. بعد از آنكه آقای السیسی به قدرت رسید آقای اردوغان این روند را كودتای رسمی علیه آقای مرسی رئیس منتخب مصر اعلام كرد. به دنبال این موضعگیری رابطه دو كشور بسیار تیره شد.
برنامه حضور پادشاه عربستان در تركیه به گونه ای تنظیم شده بود كه وی بعد از دیدار از قاهره و جلب توافق مصر، برای میانجی گری بین مصر و آنكارا در دیداری پنج روزه به تركیه سفر كند. اما هیچ شواهدی كه نشان دهد میانجیگری پادشاه عربستان برای بهبود روابط دو كشور مقرون به موفقیت بوده، دیده نشده است بلكه بر عكس شواهد نشان می دهد كه روابط خصمانه دو طرف كماكان ادامه دارد.
در این حال عربستان با سوء استفاده از حوادث حمله به سفارت این كشور در تهران، با جمع كردن تمامی قوای سیاسی و اقتصادی خود، اصرار نمود كه بندهایی را كه پیش از این اجلاس اضطراری وزیران خارجه كشورهای اسلامی برای تقبیح حمله به سفارت و دخالت ایران در كشورهای منطقه تصویب نموده بود به تایید این اجلاس هم برسد. با مخالفت ایران و عدم حمایت برخی دیگر از اعضاء، اجلاس نتوانست در خصوص تصویب این بندها به اجماع برسد ولی با فشار سعودی و هم پیمانانش بدون اجماع بندها وارد اعلامیه نهایی شد. در خصوص بحث حزب الله نیز علیرغم آنكه عربستان اصرار داشت كه مانند مصوبه اخیر اتحادیه عرب، اینجا نیز حزب الله به عنوان گروه تروریستی شناسایی شود، با توجه به مخالفتهای اعضا با این موضع، اجلاس نهایتا تنها به محكومیت برخی اقدامات تروریستی حزب الله بسنده كرد. این موضعگیری نیز البته به دلیل مخالفتهای ایران، لبنان و عدم همراهی سه كشور دیگر با اجماع كشورها روبه رو نشد.
در جلسه اختتامیه آقای اردوغان برای عدم انجام هرگونه بحث در مورد این بندها، چهار سند اصلی اجلاس پیرامون: ١- اعلامیه فلسطین، ٢-برنامه دهساله سازمان، ٣- بیانیه كلی استانبول و ٤- بیانیه تصمیمات نهایی اجلاس، را بدون قرائت محتوای هیچیك یك از آنها با سرعت تمام به تصویب رسانید.
یكی از ضعیفترین نمونه های عملكرد دبیرخانه و ریاست اجلاس در بخش نهایی اجلاس، برگزاری بحثی مربوط به جلب كمكهای داوطلبانه اعضا بود كه قبلا در برنامه كار اجلاس هم قرار داده شده بود.
در این بخش دبیركل سازمان ابتدا با اشاره به مشكلات مالی سازمان درخواست كرد كه كشورهای عضو علاوه بر پرداخت سهمیه های خود با حمایتهای مالی داوطلبانه نیز سازمان را در انجام ماموریتهای خود یاری كنند. رئیس جمهور تركیه نیز اضافه كرد از میان 57 كشور عضو سازمان فقط 20 كشور سهمیه های خود را بموقع می پردازند و رئیس كنفرانس و دبیر خانه پیشنهادمی كنند كه در همین جلسه كشورهای عضو ضمن اعلام تعهد به پرداخت سهمیه های خود، به طور داوطلبانه مبالغی را نیز به عنوان كمك به سازمان اعلام كنند. آقای اردوغان اعلام كرد كه وی به عنوان اولین داوطلب، یك میلیون دلار به دبیرخانه سازمان و یك میلیون دلار به برخی از سازمانهای تخصصی سازمان اختصاص می دهد. اما با وجود درخواستهای مكرر دبیركل و ریاست كنفرانس هیچ كشوری داوطلب كمك نشد و برای شكست این سكوت منفی فقط عربستان اعلام كرد كه به عنوان میزبان دبیرخانه سازمان، خود بطور جداگانه برای تعیین میزان و نوع كمك با دبیرخانه تماس خواهد گرفت.
سپس اجلاس در هاله ای از سكوت كه به نوعی به معنای فقدان اشتیاق اعضا به مشاركت در برنامه های دبیرخانه سازمان بود پایان یافت.  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن