تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خوبى و بدى در روز جمعه چند برابر (حساب) مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835147281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام مواد غذایی نباید مواد نگهدارنده داشته باشند؟ و کدام یک باید داشته باشند؟


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: مواد نگهدارنده چه تعریفی در صنایع غذایی دارد؟ آیا همه مواد غذایی که به صورت صنعتی تولید می‌شوند دارای مواد نگهدارنده هستند؟ به چه مواد غذایی‌ای نباید نگهدارنده اضافه کرد و کدام مواد غذایی مجاز هستند؟
مواد نگهدارنده, تعریف, ترکیبات, موارد مصرف و موارد منع مصرف
قدیم‌ها همه مواد غذایی که جزو سبد غذایی مردم بود، تازه تهیه و پخته می‌شد و بیشتر چاشنی‌ها و طعم‌دهنده‌ها نیز دست‌ساز بودند و خانم‌های خانه‌ آنها را درست می‌کردند؛ مثلا خانم‌ها رب را با کمک اقوام و آشنایانشان دورهمی درست می‌کردند و حتی برخی مواد غذایی مانند ماهی را با دودی کردن یا نمک سود کردن برای مدت زمان بیشتری در زیرزمین نگهداری می‌کردند، اما در حال حاضر همه چیز عوض شده و با گسترش جمعیت و سرعت زندگی دیگر مجالی برای این فعالیت‌ها در خانه وجود ندارد و بیشتر مواد غذایی با ماندگاری بالا و به صورت صنعتی تولید می‌شوند. این درحالی است که تولید‌کنندگان صنایع غذایی برای دوام و ماندگاری و جلوگیری از فساد محصولشان از انواع مواد نگهدارنده و افزودنی و طعم‌دهنده استفاده می‌کنند. حتی گاهی این مواد نگهدارنده دردسرساز می‌شوند و خیلی‌ها ادعا می‌کنند در مواد لبنی از آنها استفاده می‌کنند و می‌تواند برای بدن بسیار مضر باشد. به همین دلیل برخی از مردم مجددا به لبنیات و مواد غذایی سنتی روی آورده‌اند که جای تامل دارد. برای اینکه اطلاعات کامل‌تری در مورد نگهدارنده‌ها به دست بیاوریم با دکتر حسین رستگار، مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت‌وگو کردیم.


مواد نگهدارنده چه تعریفی در صنایع غذایی دارد؟مواد نگهدارنده جزو مواد افزودنی دسته‌بندی می‌شوند و مواد افزودنی شامل طعم‌دهنده‌ها، نگهدارنده‌ها و افزودنی‌های دیگر مانند شیرین‌کننده و... هستند. در ترکیباتی که احتمال آلودگی میکروبی، کپک و قارچ وجود دارد مواد نگهدارنده اضافه می‌شود تا هم زمان ماندگاری محصول بالاتر برود و هم از آلودگی میکروبی، کپک و... جلوگیری کند.


وقتی به یک ماده غذایی مواد نگهدارنده اضافه می‌شود یعنی چه ترکیب‌هایی به آن اضافه شده است؟مواد نگهدارنده، ترکیب‌های مختلفی هستند ولی مهم‌ترین و معروف‌ترین آنها بنزوات سدیم و اسکوربات پتاسیم است که برای استفاده آنها در مواد غذایی صنعتی حد مجاز تعیین‌شده و بیش از آن تولیدکننده مجاز نیست از آنها استفاده کند.


آیا همه مواد غذایی که به صورت صنعتی تولید می‌شوند دارای مواد نگهدارنده هستند؟در هر فرآورده‌ای که احتمال آلودگی میکروبی، کپک و قارچ در آن باشد، حتما از مواد نگهدارنده استفاده می‌‌شود به ویژه در مواد غذایی‌ای که‌ تر هستند و می‌توانند محیط مناسب‌تری برای رشد میکروب‌ها فراهم کنند، برای سالم ماندن محصول باید از مواد نگهدارنده استفاده کرد. البته همان‌طور که گفتم استفاده از مواد نگهدارنده باید در حد مجازی باشد که سازمان غذا و دارو تعیین کرده است. نکته مهم‌تر اینکه همه مواد غذایی، مجاز به استفاده از موادنگهدارنده نیستند و آن گروه مواد غذایی‌ای که مجاز هستند باید از نوع مجاز مواد نگهدارنده و در حد مجاز آن استفاده کنند.


به چه مواد غذایی‌ای نباید نگهدارنده اضافه کرد و کدام مواد غذایی مجاز هستند؟در تهیه لبنیات نباید از مواد نگهدارنده استفاده کرد، در حالی که برخی از مردم تصور می‌کنند در شیرهای استریلیزه از نگهدارنده استفاده می‌شود و این باور کاملا نادرست است. تولیدکنندگان سایر مواد لبنی مجاز هستند در محصولشان از افزودنی‌های مجاز استفاده کنند که طعم‌های مختلفی به آنها می‌دهد. همان‌طور که توضیح دادم، در هر ماده غذایی‌ای که ‌تر باشد، باید از نگهدارنده استفاده کرد؛ به طور مثال در نوشابه، رب گوجه‌فرنگی و شربت‌ها از مواد نگهدارنده استفاده می‌شود. در ماهی منجمد، زیتون و آبمیوه‌ها از آسکوربات پتاسیم و در غذای مکمل کودک از آسکوربات کلسیم استفاده می‌شود و به نوشابه‌های گازدار اسید بنزویک اضافه می‌کنند.


شما در صحبت‌هایتان اشاره کردید که در مواد غذایی ‌تر بیشتر مواد نگهدارنده اضافه می‌شوند. آیا به مواد غذایی خشک مثل چای نیز موادی اضافه می‌شود تا سلامت محصول در مدت زمان بیشتری حفظ شود؟به چای مواد نگهدارنده اضافه نمی شود و  تولید‌کننده چای مجاز است به محصولش اسانس بزند و اسانسش حتما باید خوراکی باشد و مجاز به استفاده از هر اسانسی نیست. همچنین نباید به چای هیچ نوع رنگی اعم از خوراکی و مجاز افزود و اگر استفاده شود، تخلف است.


فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس چه نوع ماده نگهدارنده مجازی دارند؟به سوسیس و کالباس به میزان تعیین‌شده نیترات اضافه می‌شود تا ماندگاری آن را بالا ببرد.


آیا نوع ماده نگهدارنده‌ای که به محصولات غذایی افزوده می‌شود باید روی بسته‌بندی آن درج شود؟بله، در قسمتی که ترکیبات ماده غذایی روی بسته‌بندی درج می‌شود، باید نوع ماده نگهدارنده نیز ذکر شود و اگر محصولی آرم سازمان غذا و دارو را داشته باشد، مردم می‌توانند اطمینان داشته باشند که آن ماده غذایی به میزان مجاز از مواد نگهدارنده استفاده کرده و اگر نیازی به افزودن مواد نگهدارنده نداشته از آن استفاده نشده است.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamat.ir





   زیر مجموعه: تغذیه دسته: تغذیه سالم 

بازدید: 0

منتشر شده در 1395/01/28  





1395/01/28
###12##12###





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن