واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: آیا استفاده زیاد از محصولات آرایشی و آرایش کردن باعث بروز جوش در صورت میشود؟ آیا آرایش زیاد میتواند باعث پیری زودرس در خانمها شود؟
ارتباط جوش و آرایش صورت هشدار درباره عوارض استفاده مداوم و بیرویه از محصولات آرایشی:
زیبایی و زیبا به نظر رسیدن همیشه برای خیلیها مهم بوده و هست اما این اهمیت در برخی موارد باعث میشود بعضیها دست به اقدامات زیبایی نامتعارف و آرایشهای عجیب و غریب و غلیظ بزنند که طبیعتا عوارض زیادی نیز به دنبال دارد. امروزه با توجه به تعدد محصولات آرایشی، تمایل گروهی از مصرفکنندگان نیز به استفاده از این مواد افزایش پیدا کرده و این در حالی است که استفاده مداوم و بیرویه از محصولات آرایشی، بهخصوص انواع غیراستاندارد آنها، نهتنها برای پوست صورت مناسب نیست، بلکه عوارضی مانند جوش زدنهای مکرر را نیز در پی خواهد داشت. با دکتر مجتبی امیری، متخصص پوست و عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی بقیها...(عج) درباره ارتباط جوش و آرایش صورت گفتوگو کردهایم.
آیا استفاده زیاد از محصولات آرایشی و آرایش کردن باعث بروز جوش در صورت میشود؟بله، در بسیاری از موارد افراد به جای درمان طبی این نوع جوشها، اقدام به پوشاندن آنها به وسیله مواد آرایشی میکنند که متاسفانه با توجه به میزان چربی بالای موجود در این مواد، آکنههای جدیدی در صورت ایجاد میشود. بسته شدن منافذ پوست و مجاری غدد چربی از یک طرف و تغییر در ترکیب طبیعی چربیهای پوست از طرف دیگر، باعث میشود محیط مساعدی برای رشد میکروبهای بیهوازی ایجادکننده آکنه، فراهم شود. در واقع، مواد چربی که در محصولات آرایشی وجود دارند باعث بسته شدن منافذ پوست میشوند.
به مرور زمان جوشهایی در صورت خانمهایی که زیاد آرایش میکنند، نمایان میشود. برای این خانمها و بهخصوص نوجوانان چه توصیهای دارید؟بهتر است ابتدا با متخصص پوست مشورت و مشکلاتی که در صورتشان است را برطرف کنند. آنها باید اعتماد بهنفس داشته باشند و چهرهشان را پشت وسایل آرایشی پنهان نکنند. متاسفانه همانطور که شما هم اشاره کردید برخی از نوجوانان ایرانی بهطور افراطی به وضعیت ظاهری خود حساس هستند و گاهی هزینههای گزافی را صرف بهتر شدن آن میکنند. بنابراین مصرف زیاد لوازم آرایشی و صرف ساعات طولانی برای آرایش، یکی از امور روزمره آنهاست. بعضی از نوجوانان در این زمینه دچار افکار وسواسی هم هستند و به رغم صرف زمان و هزینههای گزاف، همواره در حالت یاس، نگرانی یا حتی گوشهگیری و انزوا به سر میبرند. درمان این افراد نیاز به همکاری متخصص پوست و روانشناس دارد.
آیا استفاده از برندهای معروف آرایشی میتواند به کمتر شدن جوشهایهای صورت کمک کند؟بله، چون برندهای معروف (اگر اصل باشند و تقلبی نباشند) استاندارد هستند و آزمایش خود را پس دادهاند. مشکل زمانی آغاز میشود که خانمها از محصولات غیراستاندارد آرایشی استفاده کنند. این محصولات غیراستاندارد به مرور زمان پوست را خشک و تیره میکنند و حتی گاهی ممکن است، باعث ایجاد لکههای تیره در صورت شوند. به همین دلیل توصیه میشود حتیالامکان از مصرف مواد آرایشی نامرغوب پرهیز کنید چون مصرف مداوم مواد آرایشی غیرمرغوب میتواند باعث ایجاد یا تشدید آکنههای صورت و بدن، رویش قارچهای سطحی روی پوست صورت، گردن و بدن و همینطور حساسیت پوستی و تعریق زیاد شود.
آیا آرایش زیاد میتواند باعث پیری زودرس در خانمها شود؟بله، خانمهایی که زیاد آرایش میکنند و آرایش خود را زودبهزود پاک نمیکنند یا از مواد آرایشی غیراستاندارد استفاده میکنند، باید منتظر به وجود آمدن پیری زودرس پوست خود باشند. خط چشم، ریمل و لاک ناخن از اقلامی هستند که بهطور شایع چنین واکنشهایی ایجاد میکنند.
آیا استفاده از کرمهای مخصوص از بین بردن جوش که در داروخانهها موجود است میتواند در این زمینه کمککننده باشد؟متاسفانه برخی از افراد برای درمان جوشهایشان با مراجعه به داروخانه قصد تهیه دارویی برای درمان آن دارند، در حالی که این کار به شدت اشتباه است چون جوشها در ظاهر خفیف هستند اما ممکن است جایشان برای همیشه باقی بماند یا فرورفتگی ایجاد کند. بنابراین از همان ابتدای بروز جوشها برای درمان و جلوگیری از فعالیت آنها باید به پزشک مراجعه شود تا پوست صورت خراب نشود، اما متاسفانه بسیاری از افراد ابتدا هر کاری که خود صلاح بدانند انجام میدهند و بعد وقتی نتیجه نمیگیرند یا پوستشان خراب میشود به متخصص مراجعه میکنند.
آیا کرم پودرهای مختلف میتواند به افرادی که زیاد جوش میزنند، کمک کند؟افرادی که دارای پوست چرب هستند و زیاد جوش میزنند باید ازکرم پودر،مرطوبکنندهو حتی ضدآفتابهای بدون چربی استفاده کنند. البته این محصولات باید غیر آکنهزا و غیر کومدونزا باشند. همچنین بهتر است این افراد مواد آرایشی را روزی 2 بار از صورت خود با آب یا شیرپاککنهای بدون چربی و سازگار با پوست چرب پاک کنند تا دچار مشکلات دیگری نشوند. به هر حال، کرم پودرهای رنگی بدون چربی میتوانند قرمزی پوست را از نظرها مخفی کنند. توصیه میشود این افراد در صورت لزوم از مارکی استفاده کنند که باعث التهاب پوستی در آنها نشود.
آیا از بین بردن جوشهایی که بر اثر استفاده از مواد آرایشی به وجود میآیند، درمان قطعی دارند؟بله، بالاخره این جوشها بهبود پیدا میکنند اما وضعیت صورت بعد از اتمام دوره جوش حائز اهمیت است چراکه بسیاری از نازیباییها، جوشگاهها، لکها و بدشکلیهایی که روی پوست باقی ماندهاند ناشی از دستکاری، خوددرمانی و استفاده نکردن از داروهای مناسب است.
بعضیها این جوشها را با فشردن و ترکاندن از بین میبرنداین کار خیلی اشتباه است. توصیه میکنم هرگز جوشهایتان را فشار ندهیدو آنها را دستکاری نکنید زیرا این کارها فقط باعث قرمزتر و ملتهبتر شدن جوشها میشود و باکتریها و چربیهایی که باعث ایجاد این جوشها شدهاند در دیگر قسمتهای صورتتان پخش میشوند. همچنین بعضی مواقع این دستکاریها به زخم شدن و جا گذاشتن روی صورت منجر میشوند. بنابراین با مشورت گرفتن از متخصص پوست سعی کنید آنها را از بین ببرید.
چرا باید پیش از خواب، آرایش را پاک کرد؟متخصصان پوست همیشه توصیه میکنند پیش از اینکه به رختخواب بروید، آرایش خود را پاک کنید چون اگر شب را با آرایش صبح کنید، این کار باعث خواهد شد منافذ پوستتان بسته شود. حتی با وجود لوازم آرایشهایی که فرمول آنها با منافذ پوست بدرفتاری نمیکنند، همچنان امکان بسته شدن منافذ پوست وجود دارد، مخصوصا اگر آرایش زمان زیادی روی پوست بماند. بسته شدن منافذ پوست، نهتنها پوست را مستعد ایجاد جوش میکند، بلکه باعث خواهد شد پوستتان چرکین و زننده شود. به همین دلیل، برای اینکه از هر گونه مشکل پوستی دور بمانید، خیلی مهم است که هر شب، پیش از اینکه به رختخواب بروید، آرایش خود را پاک کنید. دلیل این کار خیلی ساده است؛ وجود آرایش، توانایی پوست را برای تمیز کردن خودش کاهش میدهد. زمانی که ما میخوابیم، بدنمان بهصورت طبیعی سموم را از طریق منافذ پوست بیرون میکند و اگر منافذ پوست پوشانده شده باشند، فرآیند سمزدایی آن طور که باید اتفاق نخواهد افتاد و این چنین پوست به سختی تنفس خواهد کرد.پس اگر میخواهید جوش نزنید، یکی از مهمترین کارها این است که حتما آرایش خود را قبل از خواب پاک کنید.
گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamat.ir
لوازم آرایشیجوشآکنه
زیر مجموعه: سلامت دسته: پوست، مو و زیبایی
بازدید: 0
منتشر شده در 1395/01/28
1395/01/28
###12##12###
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]