واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تشکیل فراکسیون اصلاحطلبان قطعی است
از مجلس هفتم به بعد اصولگرایان اکثریت کرسی های بهارستان را در اختیار داشتند، به گونه ای که مجلس هشتم و نهم مجلسی تماما اصولگرا بوده است. از این رو داشتن یک فراکسیون اطلاح طلب در این دوران نه تنها کاری دشوار بود بلکه در چهار سال اخیر عملا غیر ممکن شد و در این راستا تنها فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، متشکل از افراد نزدیک به لاریجانی توانست تا حدودی مواضع اصلاح طلبان را تامین کند.
روز نو :
پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات و پیروزی قاطع اصلاح طلبان در تهران و برخی از شهرهای دیگر موجب شد تا اولین سوالی که در ذهن شکل بگیرد، بحث ترکیب فراکسیون ها باشد، به ویژه آنکه شنیده می شد اصولگرایان در قالب کمیته ای هفت نفره در حال رایزنی برای تشکیل فراکسیون هستند و علی رغم مخالفت ها و انتقادهایی که نسبت به لاریجانی در سال های اخیر ابراز داشتند این روزها سخت به دنبال جلب رضایت او برای ریاست بر فراکسیون اصولگرایان هستند.
عبدالرضا مصری عضو کمیته هفت نفره و رئیس فعلی فراکسیون موتلفه از ترکیب فراکسیون ها و اقدامات کمیته هفت نفره می گوید که در ادامه می خوانید؛
وضعیت فراکسیون ها در مجلس دهم را چگونه می بینید؟
تا مادامی که نمایندگان دور دوم مشخص نشود وضعیت شاکله فراکسیون ها مشخص نمی شود. من فکر می کنم مجلس آینده یک فراکسیون اصلاح طلب داشته باشیم و یک فراکسیون دیگر. آنچه مشخص و قطعی است وجود فراکسیون اصلاح طلبان است و دیگران نیز در یک فراکسیون دیگر قابل گنجاندن هستند.
یعنی رهروان ولایت بین دو فراکسیون اصولگرا و اصلاح طلب تقسیم می شوند ؟
من اصلا به اسم کاری ندارم و محتوایی عنوان می کنم. چرا که محتوا و اسم با یکدیگر همخوانی ندارد، اما از آنجایی که لیست اصلاح طلبان در این دوره رای می آورد، من فکر می کنم یک فراکسیون اصلاح طلبان خواهیم داشت و اگر افرادی به دنبال چندین فراکسیون هستند این موضوع نه به نفع مجلس است نه به نفع کشور.
چرا فکر می کنید داشتن بیش از دو فراکسیون به ضرر کشور است؟
زیرا در خیلی از مسائل دچار سه نوع تصمیم گیری می شویم؛ وقتی قرار است انتخاب بین دو نوع نظر باشد تصمیم گیری راحت تر می شود، اما وقتی بحث تعدد گزینه ها مطرح می شود طبیعی است که آرا نیز خورد می شود و بسیاری از مواقع نمی توانیم تصمیم بگیریم و یا تصمیم اتخاذ شده در اکثریت نخواهد بود. آسیب دیگری که احتمال آن می رود این است که وقتی چند فراکسیون داشته باشیم در بزنگاه های حساس ممکن است به رای نرسیم، یعنی فراکسیونی که نظری را خلاف عقیده خود می بیند می تواند دست به ابستراکسیون بزند این در حالی است که وقتی تنها دو فراکسیون وجود داشته باشد این اتفاقات رخ نخواهد داد.
جلسه کمیته هفت نفره با لاریجانی به کجا رسید ؟
کمیته هفت نفره تاکنون جلسه ای با لاریجانی نداشته است.
جلسه نداشته یا جلسه کنسل شده است؟!
من سخنگو نیستم اما فراکسیونی که تشکیل شده است تا کنون جلسه ای با آقای لاریجانی برگزار نکرده است.
اما به دنبال آن هست که جلسه ای با لاریجانی ترتیب دهد ؟!
طبیعی است که به دنبال این موضوع هست. در این راستا لازم است بگویم اولا آقای لاریجانی گارد بسته ای برای هیچ کس نداشته است، آنچه از شخصیت آقای لاریجانی دیدیم این بوده است که همه اقوال و نظرها توجه می کند. اما در نهایت تصمیم با خود اوست اما فراکسیون های مختلف با اقای لاریجانی یا جلساتی داشته اند یا در پی تدارک جلسه ای با ایشان هستند. تعامل و هم فکری چیز خوبی است اما هنوز فراکسیون اصولگرایان جلسه ای با آقای لاریجانی نداشتند.
فراکسیون اصولگرایان با توجه مخالفت های که پیش از این با لاریجانی داشتند در مجلس دهم از ریاست او حمایت می کنند؟
صد در صد اصولگرایان از ریاست لاریجانی حمایت می کنند.
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]