واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: در دیدارهای دیپلماتیک روحانی در ترکیه چه گذشت؟
حجت الاسلام حسن روحانی عصر امروز در حاشیه سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در استانبول، دیدارهای دوجانبه ای با سران دیگر کشورهای اسلامی داشت.
آفتاب : عمده مطالب مطرح شده در اين ديدارها پيرامون مسائل دوجانبه ايران با کشورهاي اسلامي، همکاري هاي دوجانبه بويژه ميان بخش هاي خصوصي و کارآفرينان، تلاش براي ريشه کن کردن تروريسم و خشونت و ... بود.
مهمترين محورهاي مطرح شده در اين ديدارها را در جدول زير ببينيد.
اسامي ديدارهاچکيده سخنان روحانيچکيده سخنان طرف مقابلدیدار با رییس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان ایران همواره در کنار ملت و دولت افغانستان بوده و خواهد بود. تلاش برای تعمیق و تحکیم هر چه بیشتر روابط دو ملت و دو دولت ایران و افغانستان ضروری است. ارتقاء روابط بخش های خصوصی و گسترش همکاری کارآفرینان و سرمایهگذاران ایران و افغانستان گامی مهم در استحکام روابط دو کشور است.عبدالله عبدالله: از حمایتها و پشتیبانیهای دولت و ملت ایران از مردم افغانستان بویژه در دوران سختیها و دشواریها، سپاسگذارم. اراده افغانستان بر توسعه هر چه بیشتر روابط و همکاریها با ایران و اجرای توافقات میان دو کشور است که امیدواریم با فعال شدن کمیسیون مشترک ایران و افغانستان، روند همکاریهای دو کشور شتاب بیشتری بگیرد.دیدار با رییس جمهوری آذربایجاناختلافات و مشکلات منطقه ای از طریق گفتگو و مذاکره بايد مرتفع شده و از دخالت بیگانگان، جلوگيري کرد. تلاش ها باید برای پایداری آتش بس در منطقه قره باغ متمرکز شود. همه کشورهای منطقه باید در مسیر مبارزه با تروریسم، افراطی گری و خشونت به عنوان تهدیدی جمعی و منطقه ای، در کنار هم قرار گیرند.الهام علی اف: آذربایجان بر اجرای توافقنامه و اسناد همکاری میان دو کشور متعهد است. جمهوری اسلامی ایران از بهترین و نزدیکترین دوستان و همسایگان آذربایجان است و افق بسیار روشنی در فراروی روابط دو کشور گشوده شده است. دیدار با رییس مجلس سنای الجزایرفضای بوجود آمده پس از رفع تحریمها علیه ایران فرصتی مناسب برای جهش در روابط همه جانبه و سطح همکاری ایران و الجزایر است. حفظ ثبات، صلح و آرامش در همه مناطق جهان، ضروري است. امروز بر همگان ثابت شده اگر با افراطیگری، خشونت و تروریسم مقابله نشود، به دیگر مناطق سرایت خواهد کرد.برای حل مشکلات راهی جز همفکری و همکاری جمعی وجود ندارد.عبدالقادر بن صالح: خواستار ایجاد روابط همه جانبه و ممتاز با ایران هستیم. مواضع اصولی دکتر روحانی در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی قابل تجليل است. دخالت بیگانگان عامل اصلی مشکلات منطقه است و بايد بر دفاع از حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و عدم دخالت دیگر کشورها در امور داخلی کشورهای منطقه تأکید کرد.دیدار با معاون رییس جمهور اندونزی امروز با برداشته شدن تحریمها و برقراری ارتباطات بانکی، بستر لازم برای ایجاد یک تحرک و جهش در همکاریهای اقتصادی دو کشور فراهم شده است. همکاری ایران و اندونزی در حل و فصل مسایل منطقهای، مبارزه با افراطیگری و تروریسم که معضلی برای اسلام و جهان شده است، بسیار تأثیرگذار و مهم خواهد بود. تلاش برخی کشورهای غربی برای ایجاد گروههای تروریستی و استفاده از آنها در راستای اهداف سیاسی، امروز به تهدیدی علیه خودشان تبدیل شده و متأسفانه با وجود این تجربه، برخی کشورهای منطقه نیز در صدد استفاده ابزاری از تروریسم برآمدهاند.احقاق حقوق ملت فلسطین، ضرورت و پایه اصلی ثبات در منطقه است.محمد یوسف کلا: موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با ۱+۵ و رفع تحریمها این امکان را بوجود آورده تا از ظرفیتهای بزرگ همکاری با ایران در راستای تقویت روابط همه جانبه میان دو کشور استفاده کنیم. ايران و اندونزي بر مبارزه ریشهای و فرهنگی با افراطیگری و تروریسم تأکید دارند و کشورهای بزرگ اسلامی و سازمانهایی نظیر سازمان همکاری اسلامی باید در این زمینه فعالتر عمل کند. منبع: خبرآنلاین
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]