تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816456511




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرط کافی بازار بدهی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: شرط کافی بازار بدهی
دنیای اقتصاد در سرمقاله خود نوشت:
به گزارش نامه‌نیوز، «تشکیل بازار بدهی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های بخش مالی در ایران است» اجماعی که اخیرا در بین اقتصاددانان در ایران در حال شکل‌گیری است. در همین راستا امسال دولت نیز تبصره‌هایی را در قالب بودجه به مجلس ارائه کرده است که نمایندگان برخی از این احکام را پذیرفته و برخی دیگر را حذف ‌کرده‌اند. از نگاه کارشناسی نیز به برخی تبصره‌های ارائه شده انتقاداتی وارد است.

مسائلی نظیر عدم تعیین میزان انتشار اوراق، حذف بند مربوط به انتشار اوراق مالی برای تسویه مطالبات بانک‌ها و عدم تناسب این امور با قوانین موقتی همچون بودجه از جمله نقدهای وارد شده است. اما نباید از خاطر برد انتشار اوراق مناسب شرط لازم و گامی ابتدایی برای تشکیل بازار بدهی است. بر همین مبنا از چندی پیش نیز با پیشنهاد برخی اقتصاددانان، اعضای دولت به‌دنبال اجرایی کردن انتشار سه نوع اوراق یعنی «اوراق تسویه»، «اوراق خزانه» و «صکوک اسلامی» در کنار اوراق مشارکت هستند. برخی از اقتصاددانان نیز پیشنهاد تبدیل کردن بدهی‌های دولت به اوراق را به خودی خود مفید دانسته‌اند؛ چراکه انتظار می‌رود با این کار اوراق بدهی شکل گرفته و کیفیت ترازنامه‌ها در اقتصاد بهبود یابد.

دریافت مجوز انتشار برخی اوراق، شرط لازم و نه شرط کافی برای انتشار اوراق مناسب و نهایتا ایجاد بازار بدهی است. در این بین باید قواعد و چارجوب‌های انتشار و اجرای هریک از این اوراق به‌خوبی تعیین شود. برای نمونه در آغاز حرکت به سوی ایجاد این بازار پاسخ برخی سوالات روشن شود.برای نمونه آنچه دولت اوراق تسویه می‌نامد، واقعا تسویه‌کننده بدهی‌ هستند یا بهتر است آنها را «اوراق تصفیه» یا «اوراق تهاتر» بدهی‌ها دانست. برخی اقتصاددانان مبتنی بر تجربه برخی کشورهای دنیا معتقدند در شرایط فعلی باید اجازه داد بانک مرکزی این اوراق را در مبادلات خود با بانک‌ها تنزیل کند. آیا این پیشنهاد در شرایط کنونی به نفع اقتصاد ایران است؟

آیا بانک مرکزی باید اجازه کاهش سرمایه مورد نیاز بانک‌ها را در صورت تهاتر بدهی پیمانکاران با اوراق بدهی دولتی بدهد. آیا تجربه اجبار بانک‌ها به پرداخت سود اوراق مشارکت با استفاده از اضافه برداشت درس‌هایی برای چگونگی پرداخت اصل و سود این اوراق دارد؟ آیا دولت اجازه دارد بدون در نظر گرفتن بار مالی این اوراق و صرفا با جابه‌جایی منابع، پرداخت اصل و سود این اوراق را در سررسید بپذیرد، اما بار مخارج دیگرش را همچنان بر دوش شبکه بانکی بگذارد؟ در کنار این دغدغه‌ها در خصوص ساختار نیز سوالاتی مطرح است. آیا خزانه‌داری کشور امکانات اطلاعاتی، انسانی و حسابداری لازم برای مدیریت نقدینگی دولتی را در خود ایجاد کرده است؟

ساختار بازار این اوراق چگونه‌ باید باشد؟ فراهم‌کنندگان نقدینگی در این بازار چه موسساتی هستند؟ اوراق جدید چگونه به حراج گذاشته می‌شوند. آیا خزانه‌داری کشور زیرساخت‌ها و چارچوب‌های عملیاتی موجود را فراهم کرده است؟ این موارد تنها برخی سوالات کارشناسی در زمینه انتشار این اوراق است. بنابراین با وجود آنکه باید اقدامات فعلی دولت و نیز مجلس را برای انتشار اوراق و حرکت به سوی بازار بدهی ستود، اما در ادامه مسیر لازم است دولت با کمک نهادهای مربوطه، ضوابطی دقیق برای انتشار این اوراق تدوین و با ارائه به مجلس، برای بازار بدهی در قالب قوانین غیرموقت رای اعتماد بگیرد. انتظار می‌رود مجلس محترم نیز در این زمینه حداکثر همراهی را با دولت داشته باشد. نباید فراموش کرد بازارها را قواعد بازی و ساختارهایشان شکل می‌دهند و صرفا چند اقدام جزیره‌ای و بدون هماهنگی به نهادینه شدن یک بازار و آثار مفید آن در اقتصاد منجر نمی‌شود.


منبع: روزنامه دنیای اقتصاد


۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن