واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
آیا نابرابری در دوران روحانی افزایش یافته است؟
روز نو : سایت تحلیلی "المانیتور" با انتشار گزارشی اشاره می کند که گزارش ماه گذشته مرکز آمار ایران نشان می دهد که نابرابری اقتصادی در فاصله سال 1393 خورشیدی افزایش یافته است. این افزایش در نابرابری پس از چهار سال کاهش مداوم روی می دهد".
به گزارش خرداد، المانیتور از این موضوع به عنوان خبری ناخوشایند برای حسن روحانی یاد می کند و در این باره می نویسد:"این موضوع خبر خوبی برای او نیست چرا که روحانی خواستار اصلاحات اقتصادی است و زیر آتش حملات مخالفان سیاسی قرار داردو آنان می گویند که بهبود چشمگیری از وضعیت معیشتی مردم ایران حاصل نشده است. اعتبار اصلی برای دولت روحانی رشد اقتصادی 3 درصدی در سال 2014 میلادی بود. با این وجود، به نظر می رسد در سال گذشته رشد اقتصادی چشمگیر نبوده است. گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد که در سال 2015 میلادی نرخ بیکاری به میزان نیم درصد افزایش یافته و به یازده درصد رسیده است. شکی نیست که با ادامه روند ادغام اقتصادی ایران در اقتصاد جهانی ایران رشد بیش تری را تجربه خواهد دارد. همه انتظار نرخ رشد 5 درصدی را در سال 2016 میلادی دارند. با این حال، واقعیت آن است که نابرابری اقتصادی در سال 2014 میلادی افزایش یافته است زمانی که رشد اقتصادی ایران 3 درصد بود. در این میان این پرسش مهم مطرح می شود که ایا با افزایش رشد اقتصادی در سال های پیش رو میزان نابرابری نیز افزایش خواهد کرد؟ ایا دولت روحانی راهکاری برای توزیع عادلانه ثروت دارد".
رشد سرانه مخارج و هزینه ها در فاصله سال های 93-1392
این سایت در ادامه اشاره می کند که طبق همان گزارش مرکز آمار می توان مشاهده کرد که با افزایش 1.5 درصد رشد تولید ناخالص ملی به طور میانگین هزینه مصرف سرانه شهروندان به میزان 1.5 درصد کاهش یافته است. مهم ترین نکته آن است که میزان کاهش میانگین مصرف برای گروه های کم درآمد بالاتر بوده است".
نتیجه همان گزارش نشان می دهد که میران و شدت فقر در سال 2014 میلادی بیش از چهار سال قبل از آن بوده است. این میزان در مناطق روستایی بیش تر بوده است. طبق این گزارش 6.21 درصد از جمعیت در سال 2014 میلادی حداقل درآمد روزانه 5 دلار داشته اند این در حالیست که این میزان در سال 2012 میلادی 4.14 درصد بوده است. بخش عمده ای از فقر در مناطق روستایی و حاشیه بوده است. در سال 2014 میلادی طبق گزارش مرکز آمار میزان فقر در مناطق روستایی 9.27 درصد بوده است در حالی که این میزان در سال 2012 میلادی به 3.74 درصد رسیده است".
روند بلند مدت نابرابری درآمدی
این سایت در پایان از افزایش نابرابری در جامعه به عنوان زنگ خطری برای دولت روحانی یاد کرده و در این باره می نویسد:"در فضای قطبی شده ایران افزایش یک سال نابرابری هم می تواند نگران کننده باشد. هم چنین اخباری که منتتشر شده و نشان می دهد احمدی نژاد وعده ارائه پول نقد پنج برابری بیش از یارانه کنونی را به رای دهندگان داده است نیز خبری نگران کننده است. به نظر می رسد توزیع عادلانه ثروت بزرگترین چالش پیش روی دولت روحانی برای انتخابات بعدی باشد".
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]