واضح آرشیو وب فارسی:مهر: هفته هنر انقلاب اسلامی؛
میدان شهدای اراک میزبان هنر عکاسان انقلاب شد
شناسهٔ خبر: 3597378 - چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۴
استانها > مرکزی
اراک- میدان شهدای اراک این روزها و همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی، میزبان نخستین نمایشگاه عکس هنر انقلاب است تا دمیده شدن روح انقلاب اسلامی را در کالبد هنر به تصویر بکشد. خبرگزاری مهر، گروه استان ها: هفته هنر انقلاب اسلامی که به سبب شهادت هنرمند بسیجی شهید آوینی تحت این عنوان نام گذاری شده فرصت خوبی برای برجسته کردن مولفه های هنری در قالب هنر انقلاب اسلامی است و امسال نیز طی این هفته نمایشگاه عکسی با عنوان نخستین نمایشگاه میدانی عکس هنرهای انقلاب در میدان شهدای اراک در حال برگزاری است. هنرمند انقلابی شهید آوینی، تمام لحظه های عمر با برکت خود را به ویژه پس از انقلاب اسلامی، در مسیر به فعلیت رساندن ارزش ها و احکام اسلامی در قالب هنر صرف کرد و در این راه خدمات ارزنده کم نظیری را در عرصه های گوناگون و گسترده هنر و اندیشه از خود به یادگار گذاشت. هیچ اندیشه ای بی هنر ماندنی و آفریننده نیست و هنر در جامعه ما، پس از انقلاب اسلامی، تجلی یافته از ایمان، اعتقاد و آگاهی ملتی است که هنر انقلاب را همچون سلاحی در پایداری و پاسداری از آرمان هایشان پذیرفته اند.
از دیدگاه انقلاب اسلامی، هنری ستوده و ارجمند است که از تعهد، سازندگی و تربیت برخوردار باشد؛ هنری که ارزش های مقدس و والا را نشان دهد و به انسان ها امید و اعتماد ببخشد و از هر گونه فساد و هرزگی و بد آموزی و ابتذال، پاک باشد. از نگاه انقلاب اسلامی، هنری که وسیله ای در خدمت فساد و بی بند و باری و یا ابزاری در جهت بر آوردن اهداف سیاسی بیگانگان است و جامعه را به سوی غفلت، بی خبری، بی دردی و بی تحرکی می کشاند، ناپذیرفتنی و باطل است. در راستای همین آرمان ها است که هر ساله در هفته هنر انقلاب اسلامی، زمینه برای بروز هنر هنرمندان انقلابی فراهم می شود تا مولفه های هنر انقلاب اسلامی نهادینه شده و پر رنگ تر از قبل در تمامی عرصه های هنر از عکاسی گرفته تا تئاتر تجلی یابد و شکوفاتر شود. نخستین نمایشگاه عکس هنر انقلاب اسلامی اراک در کنار به نمایش گذاشتن عکس؛ میزبان هنرنمایی زنده نقاشان در به تصویر کشیدن چهره شهدای حرم و برگزاری تئاتر خیابانی با موضوعات مرتبط با انقلاب بود.
ارائه ۳۰ اثر عکاسی در اولین نمایشگاه عکس هنر انقلاب اسلامی اراک آرش صحرانورد، مسئول برگزاری اولین نمایشگاه میدانی عکس هنر انقلاب اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی روزهای برگزاری نمایشگاه، استقبال مردم برای دیدار از آثار موجود در آن بسیار فراتر از حد انتظار بود که نشان از علاقمندی مردم به هنر به ویژه هنر انقلاب دارد. وی ضمن بیان اینکه این نمایشگاه در فضایی به مساحت ۴۰۰ مترمربع در میدان شهدا در مرکز شهر اراک برپا شده، افزود: ۳۰ اثر عکاسی از ۱۸ نفر از عکاسان استان مرکزی در این نمایشگاه در معرض تماشا گذاشته شده و این ۳۰ اثر از میان ۳۸۰ عکس رسیده توسط عکاسان استان به نمایشگاه، برگزیده شده اند. مسئول برگزاری اولین نمایشگاه میدانی عکس هنر انقلاب اسلامی تصریح کرد: این نمایشگاه با همکاری بسیج هنرمندان استان مرکزی و شهرستان اراک، از روز نخست هفته هنر انقلاب آغاز شده و تا پایان روز ۲۶ فروردین ماه برپا است و مقرر است برگزاری این نمایشگاه در طول سال در دیگر نقاط عمومی شهر اراک نیز تداوم داشته باشد.
وی افزود: عکس های برگزیده برای تماشای عموم در این نمایشگاه، موضوعات متنوعی را از شهدا گرفته تا مناظر طبیعی در بر می گیرند و هدف از این انتخاب، معرفی هنر انقلاب به عنوان یک هنر آزاد و در برگیرنده تمامی موضوعات بوده است. صحرانورد بیان کرد: نکته جالب توجه در استقبال مردم از این نمایشگاه و حضور در آن، مراجعه افرادی از اقشار مختلف جامعه همچون زنان و مردان مسن، نوجوانان و با توجه به قرار گرفتن میدان شهدا در مرکز اراک، فضای انتخاب شده زمینه حضور حداکثری مردم را در این نمایشگاه فراهم کرد. مسئول برگزاری اولین نمایشگاه میدانی عکس هنر انقلاب اسلامی گفت: مقرر بود زمان برگزاری این نمایشگاه طی هفته هنر انقلاب اسلامی عصرها از ساعت ۱۶ تا ۱۸ باشد اما با توجه به استقبال مردم از این نمایشگاه، ساعت بازدید افزایش یافت و هم اینک از ساعت ۱۱ صبح تا ساعت ۲۰ دایر است. وی افزود: نکته دیگر در محتوای تصویری این نمایشگاه حضور آثار عکاسانی بود که تاکنون سابقه حضور در نمایشگاه نداشتند و به اصطلاح عکس اولی بودند امام در عین حال کیفیت عکس های به نمایش گذاشته شده مطلوب است.
مسئول برگزاری اولین نمایشگاه میدانی عکس هنر انقلاب اسلامی اضافه کرد: طی روزهای برگزاری نمایشگاه عکس هنر انقلاب، میزبان حضور و اجرای تئاتر خیابانی در محل برگزاری نمایشگاه بودیم و همچنین در کنار به نمایش گذاشته شدن عکس ها، بازدیدکنندگان شاهد نقاشی زنده از چهره شهدای مدافع حرم بودند. صحرانورد افزود: درون مایه هنر پیش از انقلاب اسلامی، پوچ گرا بود و بیشتر هنرمندان آن عصر محتوایی برای اصالت بخشیدن به هنر نداشتند اما در نظام مقدس اسلامی، هنرمندانی می بینیم که هنر را ابزاری برای پی بردن به معانی والا و پیوستن با حقیقت برتر به کار می برند و از این طریق زمینه را برای رشد و پویایی جامعه آماده و مهیا می سازند. «هنر، دمیدن روح تعهد در کالبد انسان هاست»؛ این تعریف زلال، افقی بی کران را مقابل ادراک ها ترسیم می کند که در تمام زوایایش، حقیقت عمیق و گسترده ای جاری است و هنر انقلاب اسلامی تجلی حداکثری عشق و تعهد به اصول دینی، انسانی و انقلابی است که رایحه شکفتن در هنری پاک و عمیق را ترویج می کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]