تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815564390




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بالاخره موشک فالکن 9 فرود آمد


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بالاخره موشک فالکن 9 فرود آمد




پس از چهار بار تلاش ناموفق، استیج اول موشک فالکن ۹ شرکت اسپیس‌ایکس بالاخره روی شناور واقع در اقیانوس اطلس فرود آمد.





مجله دیجی کالا - مهدی مومن زاده: پس از چهار بار تلاش ناموفق، استیج اول موشک فالکن ۹ شرکت اسپیس‌ایکس بالاخره روی شناور واقع در اقیانوس اطلس فرود آمد. این دستاورد بزرگی در صنعت هوا-فضای خصوصی به حساب می‌آید و گام بزرگی در استفاده از موشک‌های قابل استفاده‌ی مجدد است.

دیشب موشک فالکن ۹ شرکت اسپیس‌ایکس متعلق به «ایلان ماسک» درحالی سکوی پرتاب واقع در کیپ کاناورال فلوریدا را ترک کرد که حامل اولین هتل فضایی ماژولار بود. هتلی قابل انبساط که به صورت یک ماژول به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل می‌شود و می‌تواند محیط خیلی خوبی برای آزمایش اقامت‌گاه‌های مناسب گردشگری فضایی باشد.

استیج اول موشک فالکن ۹ که در حقیقت بوستر موشک حساب می‌شود و موتور اصلی در آن قرار دارد، پس از گذشت چند دقیقه از پرتاب و زمانی که محموله را در ارتفاع مناسب قرار داده بود، جدا شد و در مانوری پیچیده به سوی سکوی شناور کنترل از راه‌دوری در اقیانوس اطلس رفت. برخلاف دفعات پیش که به دلایلی استیج یک نمی‌توانست فرود موفق داشته باشد، این‌بار خیلی آرام و با موفقیت روی سکو فرود آمد.

استیج اول موشک فالکن ۹ برای اولین بار توانست روی شناوری در اقیانوس فرود آید. این گام بزرگی در استفاده از موشک‌های قابل بازیابی است.
ایلان ماسک مدیرعامل اسپیس‌ایکس پس از این فرود موفق گفت که این گامی دیگر به سوی ستارگان است. او این‌طور ادامه داد که برای اینکه بتوانیم راهمان را به سوی فضا باز کنیم باید به بازیابی کامل و سریع [موشک‌ها و فضاپیماها] برسیم. این کار می‌تواند تا حد خیلی زیادی باعث کاهش هزینه‌ی پرتاب‌های فضایی شود. قرار است استیج اول پس از یک سری بررسی‌های فنی بازیابی و دوباره در پرتابی دیگر استفاده شود. در این صورت ظاهرا که هزینه‌ی پرتاب‌ تا ۱۰۰ برابر کاهش می‌یابد.

اواخر سال گذشته اسپیس‌ایکس توانست استیج اول یک موشک فالکن ۹ را با موفقیت در سکویی روی خشکی فرود آورد. با این حال شکل آن ماموریت که یک ماهواره را به مدار برد به صورتی بود که استیج اول می‌توانست با مانور خیلی پیچیده و مصرف سوخت زیاد به ساحل کالیفرنیا بازگردد. ولی در اکثر پرتاب‌ها امکان چنین مانور پیچیده و طی مسیر زیاد وجود ندارد و موشک باید در سکویی روی اقیانوس فرود آید. اسپیس‌ایکس تا به حال چهار بار تلاش کرده بود استیج اول را روی سکوی شناور فرود آورد و هر چهار بار فرود ناموفق بود. حالا که اسپیس‌ایکس موفق به انجام این کار شده، اگر بتواند این کار را کاملا روتین کند پیشرفت خیلی بزرگی در صنعت هوا-فضای خصوصی رخ می‌دهد. ایلان ماسک می‌گوید که هر استیج یک می‌تواند برای ۱۰ تا ۲۰ بار استفاده شود و اگر مقداری تعمیرات صورت گیرد، حتی تا ۱۰۰ بار هم می‌توان از آن استفاده کرد. هر موشک اسپیس‌ایکس حدود ۶۰ میلیون دلار قیمت دارد. این درحالیست که فقط با ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار (هزینه‌ی سوخت) می‌توان استیج اول را بازیابی کرد.

اسپیس‌ایکس تنها شرکتی نیست که روی موشک‌های قابل استفاده‌ی مجدد کار می‌کند. بلو اوریجین متعلق به جف بزوس مالک فروشگاه اینترنتی آمازون هم آزمایش‌هایی را با موشک نیوشپرد انجام داده و توانسته آن را سه بار سالم روی زمین فرود آورد. با این حال موشک نیوشپرد که برای گردشگری فضایی طراحی شده فقط تا ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری بالا می‌رود و در حقیقت یک پرواز زیرمداری انجام می‌دهد. بنابراین ظاهرا که از نظر فناوری و مانورهایی که باید انجام دهد خیلی ساده‌تر از موشک فالکن ۹ است.






تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن