تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849259444




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان مرگ روزنامه‌ ها


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
داستان مرگ روزنامه‌ ها




پیشرفت سریع و روزافزون فضای مجازی در حوزه اطلاع‌رسانی، می‌تواند برای برخی روزنامه‌ها یک تهدید و شاید هم یک فرصت به شمار آید؛ سرعت بالای انتشار اخبار توسط شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها و حضور پررنگ فضای آنلاین در زندگی مردم در سراسر دنیا اتفاقی است که خواسته یا ناخواسته بسیاری از فعالین عرصه نشر و مطبوعات را با خود همراه می‌کند.





خبرگزاری ایسنا: پیشرفت سریع و روزافزون فضای مجازی در حوزه اطلاع‌رسانی، می‌تواند برای برخی روزنامه‌ها یک تهدید و شاید هم یک فرصت به شمار آید؛ سرعت بالای انتشار اخبار توسط شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها و حضور پررنگ فضای آنلاین در زندگی مردم در سراسر دنیا اتفاقی است که خواسته یا ناخواسته بسیاری از فعالین عرصه نشر و مطبوعات را با خود همراه می‌کند.

برخی از روزنامه‌ها و ‌خبرگزاری‌های بزرگ دنیا با پذیرش این واقعیت، به صورت همزمان در شبکه‌های مجازی حضور پیدا کرده‌اند تا مخاطبانشان را نگه دارند. برخی ‌هم که شجاعتشان برای جمعی از اهالی رسانه‌ قابل تحسین است، دست از انتشار روزنامه‌شان برداشتند تا کامل بر موج فضای مجازی سوار شوند.

به عنوان مثال، چندی پیش مسوولان روزنامه ایندیپندنت (independent) به‌طور رسمی اعلام کردند پس از سه دهه حضور در عرصه مطبوعات، به انتشار نسخه چاپی روزنامه خود پایان خواهند داد و فعالیت‌شان را در فضای مجازی و به صورت آنلاین ادامه خواهند داد؛ اوگینی لبدو (Evgeny Lebedev)، صاحب امتیاز این روزنامه معتقد است «با این سیاست آینده‌ای پایدار و همراه با سود مالی برای روزنامه‌شان رقم خواهند زد.»

روزنامه ایندپندنت از سال 1986 میلادی به عنوان نشریه‌ای روزانه در کشور انگلیس آغاز به کار و آخرین شماره چاپی خود را 26 ماه مارس 2016 منتشر کرد؛ مسوولان این روزنامه پس از تحمل 30 سال ضرر مالی به خاطر انتشار روزنامه‌ای برای تعداد کمی از مخاطبان که منجر به ابطال روزانه حدود 71840 نسخه تخفیف‌دار و رایگان می‌شد، آن هم در زمانه‌ای که تقریباً تمام اخبار و اطلاعات در فضاهای مجازی به صورت رایگان عرضه می‌شود، تصمیم گرفتند تا به انتشار نسخه‌های چاپی پایان و فعالیت‌شان را فقط در فضای مجازی ادامه دهد.

تصمیم به عدم انتشار، قدمی بود که تقریباً همه از برداشتن آن واهمه دارند. تیم انتشارات روزنامه ایندیپندنت با نگاهی به تصمیم بی‌بی‌سی(BBC) برای حذف کانال BBC3 و ادامه فعالیت آن در فضای مجازی، تصمیم یه عدم انتشار روزنامه‌شان گرفتند.

اوگینی لبدو، صاحب امتیاز روزنامه ایندیپندنت در مصاحبه‌ای با گاردین در پاسخ به این سوال که چرا تصمیم به عدم انتشار این روزنامه گرفته است، می‌گوید: سوال نباید این باشد که چرا ما این کار را انجام داده‌ایم، بلکه چرا بقیه این کار را انجام نمی‌دهند؟ فضای مطبوعات و نشر در حال تغییر است و بیشتر از همه خوانندگان روزنامه‌ها عامل ایجاد این تغییرات هستند؛ آنها به ما اثابت کردند که آینده متعلق به دنیای دیجیتال است.

از طرفی در ایران نیز حضور چشم‌گیر مردم در شبکه‌های اجتماعی و انتشار اخبار در این فضاها که بعضاً نادرست نیز هستند، باعث شد تا برخی از اساتید و کارشناسان ارتباطات و رسانه به آینده خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها شک کنند.

محمد سلطانی‌فر- رییس دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه‌ها- می‌گوید: امروز شبکه‌های اجتماعی هووی خبرگزاری‌ها هستند؛ باید این نگاه خطرناک را در نظر داشت و سپس دید که در چنین شرایطی چه کار می‌توان انجام داد تا خبرگزاری‌های ما در اولویت و درجه یک باقی بمانند و عمرشان طولانی‌تر شود.

او حضور در شبکه‌های اجتماعی، راه‌اندازی بخش تصویری و تهیه فیلم‌های خبری و ارسال آنها به روی شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها از جمله را‌ه‌کارهای طولانی‌تر شدن عمر‌ خبرگزاری‌ها می‌داند و معتقد است: هر روز از تعداد مخاطبان خبرگزاری‌ها کاسته و بر تعداد مخاطبان شبکه‌های اجتماعی افزوده می‌شود؛ حتی پیش‌بینی می‌شود بعد از شبکه‌های اجتماعی رسانه‌های دیگری هم بیایند.

سلطانی‌فر درباره روزنامه‌ها حتی نگاهی منطقی‌تر دارد.

وقتی از او درباره‌ی تعطیلی بدون وقفه مطبوعات در ایام عید و پیامدهای آن سوال می‌شود، می‌گوید: اگر سال‌ها پیش این مصاحبه با من انجام می‌شد اشاره می‌کردم که مطبوعات باید در ایام عید حتما باز باشند و حتما به فعالیت خود ادامه بدهند اما امروز می‌گویم شاید دیگر ضرورت و نگاهی که قبلا مبنی بر شکل‌گیری روزنامه‌ها داشته‌ایم، وجود نداشته باشد.

او در ادامه اینگونه بیان می‌کند: حالا که مطبوعات جایگزین و هوویی برای خود دارند، چه اصراری است که روزنامه چاپ شود و دور ریخته شود؟

از طرفی علی‌اکبر قاضی‌زاده – روزنامه‌نگار باسابقه - با به خطر افتادن عمر خبرگزاری‌ها در آینده مخالف و معتقد است: اصلاً به شبکه‌های اجتماعی نمی‌توان اعتماد کرد. بسیاری از اخباری که در این شبکه‌ها کار می‌شوند را نمی‌توان در خبرگزاری‌ها منتشر کرد؛ فضای مجازی جان می‌دهد برای آگاهی فوری و خوب است برای اینکه ببینیم فلان خواننده یا فلان هنرپیشه چه کرده است ولی چون این موضوعات تاثیرگذار نیستند، زود فراموش می‌شوند.

او که معتقد است «دسترسی همگان به فضای مجازی، یک حسن عظیم محسوب می‌شود» در همین زمینه می‌گوید: در واقع امروز هر کسی یک گوشی هوشمند دارد، به نوبه خودش می‌تواند یک خبرگزاری باشد؛ برای مثال اتفاقات میدان تحریر مصر یا بحران پناهجویان را همین مردم عادی منتشر کردند نه خبرگزاری‌های مطرح؛ اگر خبرگزاری‌ها بتوانند از این امتیازات استفاده کنند، می‌توانند بمانند و ادامه دهند.

حسن نمکدوست - مدیر آموزش روزنامه «همشهری» - که معتقد است «با وجود تعامل شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های رسمی با یکدیگر، میان آنها تفاوت‌هایی وجود دارد»، با اظهارات برخی کارشناسان حوزه ارتباطات مبنی بر اینکه با پیشرفت شبکه‌های اجتماعی، عمر خبرگزاری‌ها در آینده کوتاه خواهد شد، مخالف است و می‌گوید: اساساً جنس شبکه‌های اجتماعی از خبرگزاری‌ها متفاوت است؛ اینکه برخی می‌گویند شبکه‌های اجتماعی جای خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های حرفه‌ای و تخصصی را در آینده خواهد گرفت، اساساً ناشی از نا آشنایی آن‌ها با این دو فضا است.

او معتقد است: اساساً قرار نیست شهروندی که عضو شبکه‌های اجتماعی است، الزاما مهارت‌های روزنامه‌نگاری را بیاموزد؛ هر شهروندی در شبکه‌های اجتماعی دوست دارد و البته حق دارد نظرات شخصی خود را به هر شیوه و با هر کسی که دوست دارد به اشتراک بگذارد؛ در حالی که روزنامه‌نگاران به‌عنوان متخصصانی حرفه‌ای مخاطبان بزرگتری مطلب می‌دهند و باید به تکنیک‌های روزنامه‌نگاری تسلط و باور داشته باشند.

ظهور و حضور شبکه‌های اجتماعی و گسترش روز‌افزون فضای آنلاین موضوعی‌ است که بسیاری از اهالی رسانه را نگران کرده است؛ در این میان گروهی از فعالان این عرصه به این موج پیوسته‌اند، گروهی با آن همگام شده‌اند، برخی مقابل آن ایستاده‌اند و عده‌ای هم به همان مسیر قبلی‌شان بدون هیچ تغییری ادامه می‌دهند. اینکه کدام گروه تصمیم درستی گرفته‌اند، سوالی است که در آینده‌ای نه چندان دور زمان به آن پاسخ خواهد داد.







تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن