واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتشار اسناد پاناما ؛ کار، کار انگلیس است؟!؟
این سوال همیشگی مطرح است که آیا انتشار این اسناد به حقیقت ماهیت افشاگرانه دارد یا دست های پشت پرده غربی اقدام به مدیریت درز اطلاعات زده اند.
کد خبر: ۵۸۰۰۸۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۹ - 11 April 2016
انتشار اسناد پاناما این روزها تیتر یک هر رسانه ای در هر کجای دنیا شده است. هیجان افکار عمومی از افشاگری رخ داده روزهای پس از انتشار اسناد ویکی لیکس را یادآوری می کند. اسناد افشا شده در رابطه با فعالیت چهل ساله شرکت موساک فونسکا است که طی این مدت به مشتریان خود برای پولشویی و فرار مالیاتی از طریق ۲۱۴ هزار نهاد مختلف در سراسر دنیا کمک میکرده است. این اسناد در بر دارنده اطلاعات اساسی در مورد چهرههای سیاسی فعلی و سابق و برخی شخصیتهای شناخته شده در حوزههای دیگر از جمله ورزشی و تلاشهای آنها برای مخفی نگاه داشتن داراییها یا پولشویی است.
ماجرا از آنجایی آغاز میشود که حدود یک سال پیش، یکی از کارمندان این مؤسسه با روزنامه آلمانی زوددویچه تماس میگیرد و پیشنهاد تسلیم کردن این اسناد و اوراق را میدهد. وی برای این اسناد هیچ پاداش یا پولی طلب نمیکند، بلکه تنها از این روزنامه اطمینان میگیرد که هویت و نام وی مخفی بماند. اما چرا وی این کار را میکند؟ به یک دلیل ساده: میخواسته این جرایم علنی و افشا شود. بعد از آن روزنامه آلمانی اقدام به در اختیار گذاشتن این اسناد به روزنامه نگاران و همچنین کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی میکند. کار بر روی اسناد و استخراج محتوی آنها در ژوئن سال ۲۰۱۵ آغاز شد و ۹ ماه به طول انجامید.
در این بین اما این سوال همیشگی مطرح است که آیا انتشار این اسناد به حقیقت ماهیت افشاگرانه دارد
حشمت الله فلاحت پیشه کارشناسی مسائل بین الملل و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم در این خصوص می گوید: در غرب از اساس اطلاعات در خدمت سیاست است و در رقابت های سیاسی مختلف چه داخلی و یا خارجی و تنش های بین المللی از درز مدیریت شده اطلاعات با هدف جهت دهی به افکار عمومی در داخل و خارج انجام می شود.
وی در ادامه این مطلب افزود: هرگونه درز اطلاعات در غرب چه در قالب ویکی لیکس و یا پاناما نوعی مدیریت سیاسی جریان اطلاعات است و این مدیریت سیاسی با اهدف مطروحه پیگیری می شود.
فلاحت پیشه در این خصوص ادامه داد: منتهای مراتب این است که در تحلیل این مطالب می توان پی برد که غرب و امریکا در راس آن مدینه فاضله پاک و دموکراتی که ادعا می شود نیست و بیشترین نقض قوانین توسط دولتمردان غربی صورت می گیرد و اگر دنیای امروز را همان گونه که برخی مستکبرین قلمداد می کنند، دارای لایه زیرین تروریست ، پولشویی و انحراف از قانون قبول کنیم، این لایه ها در بازی قدرت های غربی شکل گرفته است.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس هشتم همچنین تصریح کرد: پولشویی که برهم زدن معادلات قانونی در کشورهای غربی است توسط غرب صورت گرفته است اما در بخشی از مدیریت اطلاعات ، نوعی مدیریت رسانه نیز صورت می گیرد و غرب چون حاکم بر رسانه است سعی می کند این درز اطلاعات توسط رسانه ها را دنبال و مدیریت کند.
به گزارش جمهوریت؛ فلاحت پیشه همچنین تاکید کرد:می بینیم که بخشی از اطلاعات لو رفته در خصوص جرم های رهبران غربی است به مرور کم رنگ و بیش تر تحت تاثیر بزرگنمایی تخلفات رهبران و سیاستمداران کشورهای غربی قرار می گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]