واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اروپا بحران آوارگان را به دوش ترکیه انداخته است
اتحادیه اروپا تلاش کرده با امضای توافق نامه ای جدید، بخشی از بحران پناهجویان را به ترکیه واگذار کند.
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی تایمز، اين روزنامه چاپ پاکستان در گزارشي نوشت: اين توافقنامه که مورد انتقاد شديد گروههاي مدافع حقوق بشر قرار گرفته است، براي کاهش ورود بيش از يک ميليون مهاجر -شامل آوارگان سياسي و مهاجران اقتصادي- به اتحاديه اروپا اجرا شده است. اين مهاجران به طور عمده از کشورهاي جنگ زده و کشورهاي محروم آسياي مرکزي و جنوب آسيا به اروپا مهاجرت مي کنند. بر اساس قانوني که پنجشنبه در پارلمان ترکيه تصويب شد، شمار زيادي از مهاجران پاکستاني مسترد شده از اروپا به ترکيه، به پاکستان بازگردانده خواهند شد.
موضوع اين مهاجران غيرقانوني موجب ایجاد تنش در جهان شده است و اين تنش درست چهار ماه پس از بروز مناقشه بين اتحاديه اروپا و "چودري نثار علي خان"، وزير کشور پاکستان، درباره موضوعي مشابه (بازگرداندن بيش از 30 مهاجر غيرقانوني پاکستاني) ايجاد شده است. در آن مناقشه، وزير کشور پاکستان از موافقت با بازگرداندن 30 مهاجر غيرقانوني پاکستاني به اسلام آباد خودداري کرد.
هنوز معلوم نيست آيا مهاجران غيرقانوني مستقر در ترکيه اجازه بازگشت به کشورشان را خواهند يافت يا خير، زيرا وزارت امور خارجه پاکستان هنوز هيچ بيانيه اي در اين باره منتشر نکرده است. با اين وجود، تصميم اتحاديه اروپا براي منتقل کردن بحران آوارگان خود به مرزهاي ترکيه بسيار قابل توجه است. گروههاي مدافع حقوق بشر از اتحاديه اروپا به علت ناديده گرفتن اين واقعيت که دو ميليون و هفتصد هزار آواره در ترکيه حضور دارند، در حالي که جمعيت اين کشور فقط يک هفتم جمعيت کل اروپاست، انتقاد کرده اند. حتماً احمد داوود اوغلو، نخست وزير ترکيه، پيش از پذيرفتن مسئوليت ورود آوارگان بيشتر به خاک کشورش، همه اين آمار را مد نظر قرار داده است؛ اما با توجه به تيراندازي هاي اخير مهاجران در مرز ترکيه و سوريه، عفو بين الملل از سياست هاي ترکيه در خصوص آوارگان انتقاد و اعلام کرد، اين سياست ها موجب کاهش امنيت ترکيه مي شود.
علاوه بر اين، دولت ترکيه امسال به علت کوتاهي در تامين امکانات براي ميليون ها آواره اي که در اين کشور حضور دارند، با فشار شديد کميسارياي عالي آوارگان سازمان ملل رو به رو شد. همزمان با اين شرايط، سازمان هاي مدافع حقوق بشر شتاب اتحاديه اروپا براي حل بحران آوارگان خود را محکوم و اين امر را نشانه تمايل اتحاديه اروپا به بحث هاي ضد مهاجرتي قملداد کردند.
مناظره هاي انتخاباتي اخير در آمريکا نشان داده است که دستور کار ضد مهاجرتي تنها مختص دونالد ترامپ، نامزد جمهوري خواه انتخابات رياست جمهوري آمريکا نيست و نامزدهاي دیگر همانند تد کروز و هيلاري کلينتون نيز با حضور مهاجران غيرقانوني در کشورشان به شدت مخالفند.
کشورهاي اروپايي و نخبگان سياسي آمريکا رويکرد مشابهي در قبال مهاجرت آوارگان سوري دارند. اين رويکرد مخالف نه تنها به علت مسئوليت مالي در قبال جمعيت گسترده آوارگان سوري بلکه ناشي از ناامني گسترده اي است که حضور اين آوارگان در کشورهاي ميزبان ايجاد مي کند.
این نشریه در ادامه آورده است: اتحاديه اروپا که زماني مرزهايش به روي همه باز بود، اکنون به مجموعه اي از کشورهاي نگران تبديل شده است که مايلند براي کنترل ورود مهاجران مرزهاي خود را ببندند. اين نگراني ها در پي فعاليت هاي تروريستي در بروکسل و پاريس تشديد شده است. هم سياستمداران راست گرا و هم شهروندان عادي، این اقدامات تروريستي را حملات مهاجران به همبستگي و امنيت اروپا قلمداد کرده اند. هرگز نمي توان از يک کشور انتظار داشت در رفتار با اتباع کشورهاي ديگر از خود گذشتگي داشته باشد، چرا که به طور قطع، هر دولتي همواره بايد پيش از مشارکت در طرح هاي بشردوستانه، به دنبال تامين مالي و امکانات لازم براي مردم خود باشد.
اما ظاهراً برخي کشورهاي اروپايي که از پيامدهاي تلاششان جهت نجات بشريت براي کشورهاي خود شکايت دارند، حضور گسترده آوارگان جنگ زده در برخي از محروم ترين کشورهاي جهان را ناديده گرفته اند. با وجود آشفتگي هاي بسیار در لبنان، اين کشور هم اکنون ميزبان يک ميليون و سيصد هزار آواره سوري است. کشورهايي همچون پاکستان و ايران نيز بيش از يک ميليون آواره افغان را در خاک خود جاي داده اند.
ديلي تايمز در خاتمه مي نويسد: البته اين آمار به هيچ وجه تلاش هاي طولاني مدت اتحاديه اروپا را در کمک به مهاجران تضعيف نمي کند، بلکه صرفا نشان دهنده جهاني بودن بحران مورد بحث (بحران آوارگان) است. همچنين انتظار مي رود دولت پاکستان رويکرد خصمانه قبلي خود را در قبال مهاجران غيرقانوني پاکستاني تکرار نکند و مسئوليتي را که در قبال اتباع خود دارد بپذيرد. وزارت امور خارجه پاکستان بايد با مقامات ترکيه همکاري کامل کند و نه تنها ورود مهاجران غيرقانوني پاکستاني را به خاک خود بپذيرد، بلکه مانع از خروج غيرقانوني اتباع خود از کشور شود تا در آينده دوباره چنين شرايطي ايجاد نشود.
۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]