واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگذارید «رقه» هم مانند بقیه سوریه به دست ایران بیفتد!
بعد از آزادسازی منطقه الطیبه در جنوب رقه، باید منتظر عملیات گسترده ارتش سوریه در رقه، یعنی پایتخت خودخوانده گروه تروریستی داعش باشیم. این مسئله ای است که برخی از کشورهای منطقه که به چیزی غیر از سقوط بشار اسد نمی اندیشند را به مانند پیشروی های ارتش سوریه در حلب، نگران کرده است
کد خبر: ۵۷۹۷۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۲ - 10 April 2016
پس از بازپس گیری شهر تاریخی و باستانی پالمیرا (تدمر) و مناطق اطراف آن توسط ارتش سوریه، نیروهای این کشور هم اکنون در منطقه الطیبه در جنوب رقه در حال جنگ با داعش و بیرون راندن کامل این گروه تروریستی از استان حمص در جنوب رقه هستند.
به گزارش «تابناک»، به نظر می رسد بعد از آزادسازی منطقه الطیبه در جنوب رقه، باید منتظر عملیات گسترده ارتش سوریه در رقه، یعنی پایتخت خودخوانده گروه تروریستی داعش باشیم. این مسئله ای است که برخی از کشورهای منطقه که به چیزی غیر از سقوط بشار اسد نمی اندیشند را به مانند پیشروی های ارتش سوریه در حلب، نگران کرده است.
در همین راستا، جمال خشوجی، یک تحلیلگر وابسته به پادشاهی سعودی در مطلبی تحت عنوان «رقابت در رقه» که در سایت شبکه خبری «العربیه» منتشر کرده، خواهان مداخله مستقیم عربستان سعودی و ترکیه برای تسلط بر رقه شده است.
در این مطلب آمده است:
عربستان و ترکیه فرصت های زیادی را یکی پس از دیگری در سوریه از دست داده اند و نمی خواهند هزینه سنگینی برای مداخله در سوریه پرداخت کنند. اما وقت آن رسیده که این دو کشور از هر فرصتی برای تسلط و به دست گرفتن رقه استفاده کنند.
در همین حال، ایران با متحدان خود یعنی روسیه و حزب الله در حال بحث بر سر آزادسازی و کنترل رقه به عنوان مرحله بعد از آزادسازی پالمیرا است. لذا عربستان و ترکیه و متحدان آن ها باید بدون هیچگونه درنگ و بهانه ای و پیش از اقدام ایران و متحدانش، به سمت رقه و تصرف این شهر حرکت کنند.
مشکل اصلی عربستان و ترکیه برای مداخله در سوریه ابهام ایالات متحده و عدم پشتیبانی باراک اوباما است. آمریکا مشغول اجرای توافق هسته ای با ایران است؛ توافقی که ایران را به جامعه بین المللی بازگردانده است و آمریکا معتقد است با این توافق جهان امن تر شده است و آمریکا در حال حاضر به ایران به عنوان کشوری میانه رو و صلح طلب می نگرد.
قصد واقعی واشنگتن چیست؟ و چرا باراک اوباما 50 برنامه ای که ما برای سرنگونی بشار اسد ارائه دادیم را رد کرد؟
عربستان سعودی و ترکیه قادر به درک آنچه بین ایالات متحده و روسیه اتفاق افتاده نیستند. آن ها به دنبال منافع و امنیت خود هستند و عربستان سعودی و ترکیه نیز باید در همین راستا قدم بردارند و زمینه های نفوذ و مداخله موثرتر خود در سوریه را فراهم کنند. لذا مداخله در رقه به بهانه مبارزه با داعش فرصتی است که می تواند فرصت های از دست رفته عربستان و ترکیه را جبران کند.
این تحلیلگر عربستانی مدعی است که عربستان سعودی همانطور که بدون پشتیبانی ایالات متحده توانست در یمن مداخله کند، می تواند در سوریه هم این کار را بکند.
اما به نظر می رسد این تحلیلگر وابسته به دربار سعودی، از واقعیت های جنگ سوریه بی اطلاع است. صحنه نبرد در سوریه بسیار پیچیده تر و مخاطره آمیز تر از مداخله در یمن از سوی سعودی ها است. سوریه میدانی است که ایران و نیروهای مقاومت در آن دست برتر را دارند و بدون شک هرگونه مداخله عربستان سعودی در این میدان می تواند هزینه ها و تلفات سنگینی را بر آن ها تحمیل کند.
شاید به همین دلیل بوده است که به گفته همین تحلیلگر سعودی، آمریکایی ها 50 طرح برای سرنگونی اسد را رد کردند. طرح هایی که قطعاً شامل مداخله مستقیم نظامی هم می شد اما به دلیل حضور موثر ایران، روسیه و حزب الله در سوریه، به نتیجه ای نرسید و عقیم ماندند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]