واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: آمریکایی ها از ابتدای مذاکرات هسته ای میان ایران و 1+5 به دنبال طرح موضوع موشک های ایران در این مذاکرات بوده اند. اکنون و در فضای پسابرجام این موضوع با جدیت بیشتری در دستورکار قرار گرفته است. سؤالی که در اینجا پیش می آید، این است که چرا امریکا به رغم فاصله چند هزار کیلومتری با منطقه خلیج فارس، هر چند وقت یک بار با کشورهای منطقه رزمایش برگزار می کند در حالی که در برخورد با هرگونه رزمایش ایران در حریم امنیت خود، به گونه ای متناقض عمل می کند؟
خبرگزاری فارس: توافق هسته ای میان ایران و 1+5 به منزله روندی محسوب می شود که قدرت مانور دولت اوباما را به واسطه القای ثمربخشی دیپلماسی فشار و تحریم علیه ایران، تقویت نموده است. در چنین شرایطی، دولت اوباما با کوبیدن بر طبل موفقیت در برخورد با برنامه هسته ای ایران تا حدودی بر انتقادات معطوف به ناکارآمدی سیاستهای خود که عمدتاً از سوی جمهوری خواهان مطرح گردیده، فایق آمده است. سناریوهای متعددی درخصوص الگوی رفتاری امریکا در فضای پسابرجام مطرح شده است. رهیافتی که اخیراً با جدیت بیشتری در دستورکار سیاست اعلامی و اعمالی امریکا قرار گرفته، تحدید توان موشکی ایران می باشد.
اوباما بعد از کسب اطمینان در خصوص کنترل قابلیت های هسته ای ایران و قرار دادن آن بر ریل برجام، پروژه جدیدی را به دستگاه دیپلماسی امریکاسپرده است. در این زمینه، سیاست راهبردی ایالات متحده معطوف به آن است که به موازات القای ناکافی بودن توافق برجام به منظور لغو تمامی تحریم ها، مسائل و موضوعات دیگری از جمله قابلیت های موشکی ایران و مسائل منطقه ای را پیش می کشد تا زمینه گسترش حوزه های مذاکراتی میان دو کشور و در نتیجه پی ریزی چهارچوب موردنظر خود را به وجود آورد.
ایالات متحده امریکا با علم به اینکه توان موشکی جایگاه ویژه ای در دکترین دفاعی ایران دارد، سیاست محدودسازی راهبردی ایران را در این حوزه تعقیب نموده است. بخشی از این راهبرد از طریق پیوند دادن توان موشکی ایران به برنامه هسته ای دنبال می شود. مقامات کاخ سفید بر این باورند که موشک های آزمایش شده ایران، قابلیت حمل سلاح هسته ای را دارد و از این رو باید مشمول توافق و رژیم های راستی آزمایی قرار گیرند. نامه مشترک آمریکا و هم پیمانان آن به بان کی مون را شاید بتوان نخستین اقدام امریکا در این حوزه دانست. در این نامه به تناقض آزمایش های موشکی اخیر ایران با برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت اشاره شده است.
بخش دیگری از راهبرد امریکا معطوف به اطمینان بخشی به متحدان و شرکای منطقه ای می باشد. در این ...
[ مشاهده متن کامل خبر توان موشکی؛ کانون درگیری در پسابرجام در فردا نیوز ]
یکشنبه ، ۲۲فروردین۱۳۹۵
[مشاهده متن کامل خبر]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]