واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدیر کل انتقال خون کردستان:
پیشرفت۲۵ درصدی ساختمان انتقال خون کردستان/کمبود فضای فیزیکی داریم
شناسهٔ خبر: 3594442 - یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۷
استانها > کردستان
سنندج–مدیر کل انتقال خون کردستان با اشاره به روند کند احداث ساختمان این اداره کل در سنندج، گفت: بعد از چهار سال وقفه متاسفانه میزان پیشرفت فیزیکی ساختمان انتقال خون کردستان حدود ۲۵ درصد است. محمد سعید کریمیان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: طی چند سال اخیر انتقال خون کردستان در شاخص های مختلف از استان های همتراز خود پیشی گرفته است ولی متاسفانه ما همچنان در حوزه فضای فیزیکی با مشکل مواجه هستیم. وی با اشاره به نیاز مبرم به ساختمان جدید برای ارتقاء سطح فعالیت های انتقال خون در استان کردستان، ادامه داد: کمبود فضای فیزیکی برای پیشبرد فعالیت های فنی انتقال خون چالشی جدی است که رفع آن نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه عمرانی است . مدیر کل انتقال خون استان کردستان با اشاره به روند رو به رشد فعالیت های انتقال خون در حوزه های تخصصی، بیان کرد: یکی از انتظارات جدی ما از مسئولان استانی و شهرستانی حمایت از انتقال خون به ویژه در حوزه فضای فیزیکی و احداث ساختمان این اداره کل در سال جاری است. وی با اشاره به اینکه رسالت انتقال خون مستقیما نجات جان انسان ها و حمایت از سایر بخش های وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی است، گفت: مجموعه فعالیت های انتقال خون دارای وجوه تمایز بسیاری با سایر ارگان ها است به نحوی که از این پروژه در دست ساخت تنها ۲۰ درصد آن کاربری اداری دارد و در سایر بخش ها فعالیت های فنی و تخصصی صورت خواهد گرفت.
کریمیان با ذکر اینکه پروژه احداث ساختمان اداره کل استان در سال ۸۹ و توسط وزیر وقت بهداشت کلنگ خورد اما عملیات اجرایی آن با پنچ سال وقفه و در تابستان ۹۴ آغاز شد، بیان کرد: پیشرفت پروژه ۲۵ درصد برآورد می شود و امیدواریم که اکنون که هنگام اقدام و عمل است روند احداث ساختمان تسریع شود. وی تناسب میان تعداد تخت های فعال بیمارستانی با تشکیلات انتقال خون را حائز اهمیت خواند و افزود: بر اساس استاندارد های جهانی برای هر تخت فعال بیمارستانی می بایست حد مشخصی از انواع ذخایر خونی در دسترس وجود داشته باشد و اکنون که تخت های بیمارستانی استان با آغاز به کار مراکز جدیدالاحداث درمانی در سنندج، سقز و مریوان رو به افزایش است می بایست تشکیلات انتقال خون نیز متناسب با تعداد این مراکز توسعه یابد. وی گفت: انتقال خون استان کردستان با تکیه بر نیروهای متخصص و جامعه اهداکنندگان خون که همواره حامی بیماران و پشتیبان انتقال خون استان بوده اند مشکلی در تامین درخواست فرآورده های خونی مراکز درمانی ندارد اما محدودیت در فضای فیزیکی و به تبع آن محدودیت در استقرار تجهیزات آزمایشگاهی در این فضای محدود مساله ای است که حل آن از برنامه های اصلی این سازمان در سال ۹۵ است . کریمیان بودجه عمرانی انتقال خون را رقمی ناچیز خواند و یادآور شد: نیازمندی بسیاری از ارگان ها اقلام مصرفی نظیر ملزومات و تجهیزات معمول اداری است و این در حالی است که بودجه عمرانی استانی انتقال خون در حدی نیست که کفاف حداقل خرید یک دستگاه سانتریفیوژ که از تجهیزات اصلی فنی اداره به شمار می آید را به این اداره کل بدهد. او در بخش دیگر از سخنان خود به نقش اقتصادی انتقال خون نیز اشاره کرد و اظهار داشت: استان کردستان با حمایت اهداکنندگان خون که از سالمترین اقشار جامعه هستند فرآورده های خونی کافی و سالمی را در اختیار دارد و می تواند بخش پلاسمای این فرآورده ها را به صنعت تولید دارو گسیل دهد و منطبق با سیاست های اقتصاد مقاومتی گام بردارد.
کریمیان با اشاره به اینکه بخشی از مجوزهای لازم فرآیند ارسال پلاسما های تولید شده در انتقال خون کردستان اخذ گردیده است، ادامه داد: برای اخذ سایر مجوز های لازم و ورود به عرصه های بین المللی انتقال خون یکی از اساسی ترین زیر ساخت ها وجود فضای فیزیکی منطبق با استراتژی های علوم تضمین کیفیت و ایمنی و بهداشت است تا اتاق های تمیز تامین گردد و استانداردهای بین المللی انتقال خون کاملا رعایت شود. وی در پایان سخنان خود از مسئولان استانی و کشوری خواست که حمایت های خود از انتقال خون در کردستان را افزایش دهند و افزود: انتظار می رود که در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل شاهد تحقق انتظارات به حق انتقال خون کردستان باشیم تا با رفع این دغدغه ها زمینه برای خدمت رسانی به جامعه هدف از سوی انتقال خون با جدیت بیشتری ادامه داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]