تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 19 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814554642




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف سیاهچاله ای 17 میلیارد برابر جرم خورشید در یک نقطه غیرمنتظره


واضح آرشیو وب فارسی:پایتخت: ستاره شناسان یک سیاهچاله عظیم با وزن 17 میلیارد جرم خورشید را در نقطه غیرمنتظره ای از فضا شناسایی کرده اند که دومین سیاهچاله بزرگ کشف شده در جهان است.
رکورد بزرگترین سیاهچاله جهان به جرمی تعلق دارد که دارای وزنی برابر با 21 میلیارد خورشید است.
به گزارش سرویس دانش پایتخت ، ابرسیاهچاله های غول پیکر معمولا در مرکز کهکشان ها یافت می شوند. بیشتر کهکشان ها دارای سیاهچاله هستند؛ برای مثال کهکشان راه شیری از سیاهچاله ای دارای جرم چهار میلیون خورشید برخوردار است. علاوه بر آن، این سیاهچاله های غول پیکر در کهکشان هایی واقع شده اند که بخشی از یک خوشه بزرگتر کهکشانی هستند. محاصره شدن در چنین جرمی یک پیش نیاز برای شکل گیری ابرسیاهچاله های غول پیکر است. بزرگترین سیاهچاله شناخته شده تاکنون در منطق بسیار متراکمی از فضا موسوم به خوشه کما واقع شده که در آن بیش از 1000 کهکشان شناسایی شده اند.
ابرسیاهچاله ها همچنین از همتایان براق در اطرافشان برخوردارند که آن ها نیز با جرم فراوان اطرافشان بزرگتر شده اند.
این در حالیست که سیاهچاله تازه کشف شده در منطقه نسبتا دورافتاده فضای کهکشان بیضوی خود موسوم به NGC 1600 قرار دارد. این کهکشان در صورت فلکی نهر در فاصله 200 میلیون سال نوری از زمین واقع شده است. کهکشان مذکور از اندازه چندان بزرگی برخوردار نبوده و اگرچه به عنوان بخشی از یک گروه بزرگتر کهکشان ها در نظر گرفته می شود اما همه همتایانش در مقایسه با آن درخشانتر هستند. از این رو NGC 1600 یک کهکشان کوچک و جدا شده است که چند همراه کم نور دارد.
یک روش دیگر نیز وجود دارد که سیاهچاله های غول پیکر طی آن می توانند شکل بگیرند. به جای بزرگتر شدن در طی زمان از طریق تغذیه با جرم کهکشان و خوشه های کهکشانی میزبانشان، آن ها می توانند در زمان ادغام دو کهکشان با یکدیگر یا ادغام شدن دو چاله کوچک با یکدیگر شکل بگیرند اما این امر نیازمند آن است که آن ها در منطقه ای قرار داشته باشند که تعداد کهکشان ها بسیار زیاد باشد تا تصادف و ادغام بیشتری رخ بدهد.
این تحقیق با استفاده از داده های تلسکوپ جمینی در هاوایی به همراه تلسکوپ فضایی هابل انجام شده و یافته های آن در مجله نیچر منتشر شده است.
[ مشاهده متن کامل خبر کشف سیاهچاله ای 17 میلیارد برابر جرم خورشید در یک نقطه غیرمنتظره در پایگاه خبری پایتخت ]


شنبه ، ۲۱فروردین۱۳۹۵


[مشاهده متن کامل خبر]





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایتخت]
[مشاهده در: www.paytakhtpress.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن