واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تروریسم وافراط گرایی منطقه حاصل چندسال اشغال عراق توسط آمریكاست
وزیر امور خارجه كشورمان اعلام كرد: معتقدیم كه منطقه ما نیاز به مناقشات ندارد، ما همه با تروریسم و افراط گرایی مواجه شده ایم كه بر اثر چند سال اشغال عراق توسط آمریكا به وجود آمده است.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "محمدجواد ظریف" روز جمعه در گفت و گو با میخاییل گوسمان معاون خبرگزاری ایتارتاس، كه این خبرگزاری دولتی روسیه آن را منتشر كرد، گفت: كشورهای منطقه در معرض تهدید تروریسم و افراط گرایی قرار گرفته اند و باید اختلافات را از راههای مسالمت امیز حل و فصل كنیم.
وی ادامه داد: حالا این تهدید (تروریسم و افراط گرایی ناشی از اشغال چندساله عراق توسط آمریكا) همه ما را به ویژه ملت های مناطق آسیای مركزی و قفقاز را در معرض خطر قرار داده است.
همه ما با تهدید افراطگرایی مواجه هستیم، بنابراین لازم است كه مناقشات را با ابزارهای صلحآمیز و تكیه بر معیارهای قوانین بین المللی و اصول منشور سازمان ملل، حل كنیم.
ظریف افزود: به همین دلیل بوده كه بعد از آغاز درگیری ها در منطقه قره باغ، وزیر دفاع ایران با وزرای دفاع ارمنستان و آذربایجان تماس گرفته و من هم پس از تماس با وزیر خارجه ارمنستان، در رامسر با وزیر خارجه آذربایجان دیدار كردم.
وی ادامه داد: رئیس جمهوری اسلامی ایران هم در گفت و گوی تلفنی با روسای جمهوری این دو كشور از آنها خواست به زد و خوردها در منطقه قره باغ پایان دهند. الان هم شاهد ترك مخاصمه در منطقه هستیم كه از آن خرسندیم. امیدواریم كه این امر سرآغاز مذاكرات جدی برای حل و فصل مناقشه قره باغ باشد.
وزیر خارجه كشورمان تاكید كرد كه همكاری این دو كشور (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) به نفع منطقه خواهد بود. بر این باوریم كه بین ارمنستان كشور همسایه ما و جمهوری آذربایجان دوست نزدیك ما باید روابط خوب برقرار باشد. از تمام تلاش ها برای حل و فصل مناقشه حمایت می كنیم.
دكتر ظریف در بخش دیگری از مصاحبه در باره افزایش صادرات نفت ایران گفت: حالا كه ایران با حذف تحریمها به بازار نفت بازگشته، امیداوریم كه سایر عرضهكنندگان به این موضوع توجه كنند. فكر میكنم كه روسیه اعلام كرده كه وضعیت خاص ایران پس از حذف تحریمها را درك میكند.
وی خاطرنشان كرد: ایران همواره با روسیه شریك خواهد بود. رقابت در بازار نفت یك مساله معمول و رایج است. اما آمریكا سهم ایران را در بازار نفت اروپا تصاحب كرده است. الان كه ایران به بازار بازگشته است امیدواریم كه سایر كشورهای تولیدكننده این وضعیت را درك كرده و بپذیرند.
ظریف سپس در ادامه گفت و گو از نتایج دیدار وزرای خارجه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در باكو ابراز رضایتمندی كرد و اظهار داشت: همكاریهای سه كشور تنها به حوزههای حمل و نقل و مسائل اقتصادی محدود نمی شود. وی سپس به مسائل امنیتی، همكاریهای اطلاعاتی، مبارزه با تروریسم و مواد مخدر زمینه های برای همكاری سه كشور اشاره كرد.
ظریف در مورد مشاركت بین تهران و مسكو، روسیه را همسایه مهم برای ایران توصیف و بر پیوندهای تاریخی دو كشور تأكید كرد. وزیر خارجه كشورمان همچنین گفت كه ایران و روسیه در تمام عرصهها اعم از روابط چند جانبه، اقتصادی، اطلاعاتی، دفاعی و سیاسی ؛ روابط مستحكمی دارند.
وزیر خارجه افزود: روسیه در شرایط سخت و دشوار حامی ایران بوده و به این كشور برای مواجهه با تحریمهای بینالمللی كمك كرده است.
وی خاطرنشان كرد: بر این باوریم روسیه به ایران در دوران سخت كمك كرد. روسیه، زمانی كه جامعه بینالمللی و سازمان ملل ایران را تحریم كرد، از ما حمایت می كرد. این پشتیبانی روسیه را فراموش نمیكنیم. ایران دوست روسیه و شریك نزدیك این كشور باقی خواهد ماند.
ظریف تصریح كرد، تهران به دلیل روابطش با روسیه و منافع مشترك با این كشور به دنبال تقویت و بهبود این روابط در سالهای آینده است.
وزیر امور خارجه ایران همچنین توسعه راهگذر (كریدور) ارتباطی شمال -جنوب را به نفع سه كشور ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان دانست و خاطرنشان كرد كه تكمیل این پروژه، راهاندازی یكی از بهترین و ارزانترین مسیرها از آسیا به اروپا را امكانپذیر می كند.
به گفته ظریف این مسیر نه تنها به نفع مردم منطقه است، بلكه یكی از ارزانترین و بهترین مسیرها بین آسیا به اروپا خواهد بود. تكمیل این راهگذر بین المللی نیازمند همكاری ایران، روسیه و آذربایجان است و برای این كار آماده هستیم.
راهگذر حمل و نقل بین المللی شمال -جنوب از هند و ایران با عبور از جمهوری آذربایجان و روسیه به كشورهای اسكاندیناوی كشیده می شود و كار احداث آن از بیش از یك دهه پیش آغاز شده است.
وزیر امور خارجه كشورمان در بخش دیگری ازاین گفتگو به اجرای موافقتنامه تسهیلات روادید میان ایران و روسیه اشاره و اظهار كرد: ایران و روسیه گام هایی را برای تسهیل صدور روادید و اقدامات دیگر برای افزایش جریان گردشگری میان دو كشور انجام می دهند.
وی یاداوری كرد: این موضوع در دیدارش با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان این كه موضوع روادید از عوامل تاثیرگذار در جذب گردشگران است، اظهار داشت: تلاش می كنیم به این مساله بیشتر بپردازیم. گام های بزرگی را برای تسهیل نظام روادید برمی داریم اما باید تدابیر توافق شده را به اجرا دربیاوریم.
ظریف بر ضرورت تلاش برای گسترش گردشگری میان ایران و روسیه و نیز در چارچوب سه جانبه میان دو كشور و كشورهای ثالث تاكید كرد تا گردشگران ایرانی و روس علاوه بر سفر به این دو كشور بتوانند در كنار آن به كشورهای دیگری نیز سفر كنند.
۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]