تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى مردى به همسر خود نگاه كند و همسرش به او نگاه كند خداوند بديده رحمت به آنان نگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835060233




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وظايف نهادهاي كشور پيرامون اقتصاد مقاومتي چيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وظايف نهادهاي كشور پيرامون اقتصاد مقاومتي چيست؟
نامگذاري سال 1395 از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتي كه با قيد اقدام و عمل همراه شده، بيانگر اين واقعيت است كه به رغم گذشت نزديك به بيش از پنج سال از طرح اين استراتژي از سوي معظم له، همچنان اين مقوله حياتي در حد شعارهاي تبليغاتي باقي مانده و اقدامي اساسي در اين حوزه از سوي نهادهاي ذيربط صورت نگرفته است.
نویسنده : جعفر تکبیری 


نامگذاري سال 1395 از سوي رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتي كه با قيد اقدام و عمل همراه شده، بيانگر اين واقعيت است كه به رغم گذشت نزديك به بيش از پنج سال از طرح اين استراتژي از سوي معظم له، همچنان اين مقوله حياتي در حد شعارهاي تبليغاتي باقي مانده و اقدامي اساسي در اين حوزه از سوي نهادهاي ذيربط صورت نگرفته است. اين ادعا در حالي مطرح مي‌شود كه شخص مقام معظم رهبري نيز اواخر مهر ماه سال 94 در ديداري كه با شركت‌كنندگان در همايش ملي نخبگان فردا داشتند، عنوان كردند: «اسم اقتصاد مقاومتي هم زياد تكرار مي‌شود... من البته خيلي خشنود نيستم از مقدار پيشرفت اين فكر و اين بنيان مهم در كشور.»
البته اعلام ناخشنودي از نحوه‌ عملكرد مسئولان و كارگزاران كشور در تحقق سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي تنها در اين سخنان حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به چشم نمي‌خورد. ايشان در پيام نوروزي خود به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۳ نيز نسبت به انجام نشدن كار لازم براي تحقق «حماسه‌ اقتصادي» ابراز نارضايتي كرده و با اشاره به اعلام سياست‌هاي «اقتصاد مقاومتي» از آن به عنوان «زيرساخت فكري و نظري براي ايجاد حماسه‌ اقتصادي» نام بردند.
اشاره‌ رهبري به ابلاغ سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي، به اسفندماه ۱۳۹۲ برمي‌گشت؛ جايي كه معظم‌له، اقدام به ابلاغ سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي به قواي كشور كردند. اما دليل اين اعلام نارضايتي‌ها و تذكرات رهبر انقلاب به مسئولان در زمينه‌ اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي چيست؟
با دقت در بيانات حضرت آيت‌الله خامنه‌اي مي‌توان پاسخ اين سؤال را «فقدان اقدام و عمل لازم» در اين زمينه و بسنده كردن به «حرف» و در يك كلمه «برخورد شعاري و سطحي» با موضوع دانست. ايشان در برهه‌هاي گوناگوني به صراحت اين موضوع را اعلام كرده و مسئولان را به اقدام جدي و «فراتر رفتن از حرف و شعار» فراخواندند. شايد همين دليل بود كه ايشان را بر آن داشت تا در سال جديد از ملت و دولت بخواهند كه در عرصه اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل انجام دهند.

   وظايف قواي سه‌گانه چيست؟
اما در اين عرصه بايد به واكاوي اين موضوع پرداخت كه وظايف دقيق دولت، مجلس، قوه قضائيه و ساير دستگاه‌ها براي اقدام و عمل در حوزه اقتصاد مقاومتي چيست؟
در اين ارتباط بايد گفت كه رهبر معظم انقلاب در سخنراني‌هاي متعدد خود، پيرامون موضوع اقتصاد مقاومتي وظايف دستگاه‌ها و قواي مختلف را تبيين و تشريح كرده‌اند. در اين ارتباط معظم‌له، ‌وظايف دولت را در شش عرصه طبقه‌بندي كرده‌اند كه هر كدام از اين عرصه‌ها، ‌زير‌شاخه‌هاي مختلفي را دارد.
عرصه نخست تبيين و تدوين قانون و سياست‌هاي كلي پيرامون اقتصاد مقاومتي است. رهبري در اين عرصه از دولت خواسته‌اند تا نخست اقدام به حذف برخي ضوابط و مقررات دست و پاگير و تنظيم ضوابط جديد تسهيل‌كننده‌ سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي با صدور بخشنامه كنند. همچنين ايشان خواستار ارائه‌ لوايح مناسب به مجلس در زمينه‌ اقتصاد مقاومتي شده‌اند. علاوه بر اين به دولت تكليف كرده‌اند تا به الزامات قانوني، حقوقي و قضايي در اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي و همكاري با دو قوه‌ ديگر در اين زمينه توجه داشته باشند. در نهايت در اين عرصه خواستار انطباق همه‌ برنامه‌هاي اقتصادي دولت با سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي از جمله در برنامه‌ ششم، برنامه و بودجه‌هاي سالانه شده‌اند.
در عرصه دوم مقام معظم رهبري از دولت خواسته‌اند ‌تا به برنامه‌ريزي و رصد در حوزه اقتصاد مقاومتي بپردازند. در اين حوزه مطالبات اصلي رهبر معظم انقلاب شامل ارائه‌ برنامه‌ اجرايي و عملياتي منسجم براي اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي همراه با شاخص‌ها و زمانبندي قابل اندازه‌گيري، استفاده از افراد داراي انگيزه‌هاي انقلابي و مردمي و اعتقاد لازم و كافي براي پيگيري و اجراي سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي، فكر و برنامه‌ريزي براي استفاده‌ حداكثري از ظرفيت‌هاي داخلي اعم از منابع و امكانات، تشكيل ستاد فرماندهي قوي، هوشمند و نافذالكلمه براي رصد اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي، شناسايي موانع و برطرف‌سازي آن، تعيين شاخص‌ها براي ارزيابي پيشرفت اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي و ارائه گزارش پيشرفت كار در اجراي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي به مردم است.
عرصه سوم از مطالبات مقام معظم رهبري از دولت در حوزه اقتصاد مقاومتي پيرامون توليد است. در اين حوزه معظم‌له به دولت تكليف كرده‌اند كه به پشتيباني از فعاليت‌هاي مجموعه‌هاي دانش‌بنيان و رفع مشكلات آنها بپردازند. همچنين از توليدات داخلي در دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها و جلوگيري از مصرف جنس خارجي در وزارتخانه‌ها استفاده كنند. تأمين امنيت غذايي و ذخاير راهبردي از ديگر مطالبات در اين عرصه است. حمايت از توليد ملي در دو بخش صنعت و كشاورزي، رفع مشكلات آنها و فعال‌سازي واحدهاي كوچك و متوسط، ارتقاي بهره‌وري، كاهش واردات غيرضرور يا داراي مشابه داخلي، كاهش وابستگى مالى كشور به نفت، قطع اتكاي بودجه‌ كشور به نفت و اتكاي بودجه به توليد داخلي و ماليات از ديگر مطالبات رهبري در عرصه توليد از دولت است.
عرصه چهارم در اين حوزه، به موضوع تكيه دولت به مردم باز مي‌گردد. رهبر معظم انقلاب در اين زمينه از دولت خواسته‌اند تا به مردم و استفاده از همه‌ ظرفيت‌ها، كمك به بخش خصوصي و پيگيري سياست‌هاي اصل ۴۴ با تأكيد، اهتمام، دقت و وسواس هرچه بيشتر تكيه كنند. علاوه بر اين به ظرفيت بخش‌هاي بيرون از دولت از جمله بسيج، اقتصاددانان و افراد اقتصادي توجه كنند. عرصه پنجم پيرامون مطالبات رهبري از دولت در حوزه اقتصاد مقاومتي پيرامون نظام پولي و مالي است. رهبري در اين عرصه تأكيد دارند، تا دولت به مبارزه با مفاسد اقتصادي و بدحساب‌هاي بانكي بپردازند و همچنين بانك‌ها ايفاي نقش مثبت در حوزه اقتصاد داشته باشند. در نهايت عرصه ششم از مطالبات رهبري از دولت موضوع اصلاح الگوي مصرف است. در اين عرصه رهبري از دولت مي‌خواهند تا به مديريت مصرف، صرفه‌‌جويي و جلوگيري از اسراف و زياده‌‌روي بپردازند.

   ديگر مخاطبان
مخاطب بعدي مقام معظم رهبري در عرصه اقتصاد مقاومتي مجلس شوراي اسلامي است كه رهبري دو وظيفه مهم فراهم آوردن قوانين مناسب يا حذف كردن قوانين مزاحم و معارض و نظارت برعملكرد دولت را به عنوان مجري اقتصاد مقاومتي برعهده این نهاد گذاشته‌اند. همچنين مخاطب ديگر معظم‌له، قوه قضائيه است كه ايشان از اين قوه خواسته‌اند وظيفه مهم مبارزه با مفاسد اقتصادي را براي پيشبرد اقتصاد مقاومتي به درستي اجرا كنند.
در كنار اين بايد به مطالبه رهبر معظم انقلاب از رسانه‌هاي عمومي به ويژه صدا و سيما نيز اشاره كرد كه ايشان وظيفه فرهنگ‌سازي براي جلوگيري از اسراف و زياده‌‌روي و گفتمان‌سازي، فرهنگ‌سازي و ارائه‌ تصويري درست از اقتصاد مقاومتي را بر عهده اين رسانه‌ها قرار داده‌اند.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن