تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833484278




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تضعیف توان دفاعی راهبرد ثابت امریکا درباره ایران


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تضعیف توان دفاعی راهبرد ثابت امریکا درباره ایران
از زماني كه توافق هسته‌اي بين ايران و كشورهاي عضو 1+5 به نقطه نهايي خود رسيد، بسياري از تحليلگران و دست‌اندركاران امور بين‌المللي بر اين نكته تأكيد كردند كه در آينده نزديك بايد شاهد هجوم غرب به ساير حوزه‌هاي مورد مناقشه بين ايران و غرب باشيم.
نویسنده : مهدی‌ پورصفا 
از جمله اين موارد كه پس از اجراي برجام به سرعت سربرآورد، بحث فعاليت‌هاي موشكي ايران و همچنين خريد‌هاي تسليحاتي است كه از سوي ايران صورت مي‌گيرد. اين مسئله طيف بسيار گسترده‌اي را دربر مي‌گيرد كه شامل قطعات، تجهيزات و حتي مواد اوليه‌اي مي‌شود كه براي ساخت سلاح و تسليحات مورد نياز صنايع تسليحاتي ايران است.
از سوي ديگر تحريم‌هاي يكجانبه امريكا عليه برنامه‌هاي تسليحاتي در حالي اجرا مي‌شود كه ايران براساس قطعنامه جديد شوراي امنيت سازمان ملل متحد كه براي تأييد توافق وين به تصويب رسيد، تحريم‌هاي متعدد تسليحاتي عليه ايران به تصويب رسيد.
براساس بند 5 اين قطعنامه تمامي کشورها، مشروط به اينکه شوراي امنيت پيشاپيش بر مبنايي مورد به مورد، تصميم به تصويب بگيرد، مي‌توانند در اين فعاليت‌ها مشارکت داشته باشند يا اجازه آن را صادر کنند: تأمين، فروش يا انتقال مستقيم يا غيرمستقيم هرگونه تانک جنگي، خودروهاي رزمي زرهي، سامانه‌هاي توپخانه‌اي سنگين، هواپيماهاي رزمي، بالگردهاي تهاجمي، ناوهاي جنگي، موشک‌ها يا سامانه‌هاي موشکي، مطابق با اهداف «فهرست تسليحات متعارف سازمان ملل»، يا مواد مرتبط، شامل قطعات يدکي، از داخل يا از طريق قلمروهاي تحت حاکميت‌شان، يا توسط اتباع آنها يا افراد تحت حاکميت آنها، يا با استفاده از هواپيماها يا کشتي‌هاي حامل پرچم‌هاي آنها، اعم از اينکه از قلمروشان نشئت گرفته يا خير، به ايران، يا براي استفاده در داخل ايران يا در جهت تأمين منافع ايران.
از همين‌رو بود كه تام شانون، معاون وزير خارجه امريكا در نشست استماع كميته خارجي سناي امريكا به اين نكته اشاره كرد كه امريكا فروش جنگنده سوخو به ايران را به طور كامل وتو خواهد كرد و اجازه فروش اين هواپيماها را به ايران نخواهد داد. در مقابل روسيه نيز ادعاي امريكا را مردود دانسته و به اين نكته اشاره كرده است كه فروش تسليحات دفاعي با هيچ كدام از قوانين شوراي امنيت سازمان ملل متحد مغاير نمي‌باشد و مسكو نيز براي اين كار به شوراي امنيت مراجعه نخواهد كرد.  در اين بين سياست امريكايي‌ها به خوبي نشان مي‌دهد كه سياست‌شان براي تضعيف دفاعي ايران يك راهبرد دائمي است و هيچ ارتباطي با دولت‌هاي گوناگون ندارد.
 ‌ 
عراق چه مسيري را طي كرد
اين رويه امريكا به خوبي نشان‌دهنده روند مشابهي است كه امريكايي‌ها عليه عراق و ليبي به عنوان دو كشوري كه با آنها مشكلات جدي داشتند، پي گرفتند. دو كشوري كه در نهايت پس از مدت‌ها همراهی‌های مداوم در برابر خواسته‌هاي امريكا شكار حمله نظامي اين كشور شدند.
زماني صدام حسين که دچار خسارت‌هاي فراواني از حمله نظامي به ايران و کويت شده و کشورش با تحريم‌هاي سخت سازمان ملل روبه‌رو بود، با چرخشي بي‌سابقه در سياست خارجي خود، مسير تعامل با کشورهاي قدرتمند خارجي و سازمان ملل را در دستور کار قرار داد. رژيم صدام حسين به حکومت بدنامي در جهان تبديل شده بود و حتي ميان کشورهاي عربي نيز ديگر حامي نداشت. برنامه نفت در برابر غذاي سازمان ملل نيز علاوه بر فشار بر مردم عراق، رژيم را از پشتوانه مردمي محروم ساخته بود. رژيمي که زماني سوداي رهبري جهان عرب را در سر مي‌پروراند به منزوي‌ترين کشور در جهان تبديل شده بود.
سازمان ملل متحد در قطعنامه ۶۸۷، فرمان آتش‌بس و از بين بردن سلاح‌هاي کشتارجمعي و موشک‌هاي دوربرد عراق را، ‌پس از جنگ خليج‌ فارس سال ۱۹۹۱، ارائه داد. براي اجراي برنامه خلع سلاح اجباري، شوراي امنيت، کميته ويژه سازمان ملل را به نام آنسکام (کميسيون ويژه سازمان ملل) متشکل از نظاميان، دانشمندان و کارشناسان فني پايه‌گذاري کرد.
طبق شرايط توافق شده، آنسکام و سازمان انرژي اتمي بين‌المللي حق تحقيقات اعلام نشده با امکانات اعلام شده و نشده در خاک عراق را داشتند و هيچ حق اعتراضي به عراق داده نمي‌شد. گروه تحقيقات داراي قدرت درخواست و نگهداري اطلاعات و اسناد، عکس گرفتن، مصاحبه کردن، پايه‌ريزي و نصب ادوات کنترل از راه دور و نظارتي، اکتشاف‌هاي هوايي و جمع‌آوري نمونه براي بررسي‌هاي آزمايشگاهي را داشت.
در نهايت رژيم صدام حسين در سال 2003 با حمله نظامي امريكا قرباني شد و تمام اين كشور به اشغال امريكايي‌ها در آمد. ‌
 ‌ 
چه بر سر قذافي آمد
ليبي نمونه‌اي ديگر از قربانيان راهبرد دفاعي غرب است. قذافي به عنوان رهبري آرمانگرا و خيالپرداز از دهه 1970 سعي داشت توانايي هسته‌اي را خريداري کند يا توسعه دهد. به نظر وي قابليت سلاح هسته‌اي نه تنها باعث ايجاد بازدارندگي در مقابل مداخله خارجي در امور ليبي مي‌شود بلکه باعث مي‌شود احترام و پرستيژ قذافي در جهان عرب مي‌شود، چيزي که سرهنگ سال‌ها در آرزوي آن بود.
در ژانويه 2005 قذافي اعلام کرد برنامه سلاح‌هاي کشتار جمعي کشورش از اوايل انقلاب شروع شده و گفت: در حال حاضر جهان متفاوت شده است، ما از خودمان اين سؤال را پرسيديم با ساخت سلاح اتمي، عليه چه کسي بايد آنها را استفاده کنيم؟ اوضاع جهاني تغيير کرده است. ما ديگر هدفي نداريم... سپس درباره هزينه اين کار انديشيديم... اگر کشوري به شما حمله کند و شما از بمب اتمي استفاده کنيد، درواقع آن را عليه خود به کار برده‌ايد.  در پي آغاز روند تسليم محض و بلاشرط حاکم ليبي در برابر غرب، مقام‌هاي وقت دولت امريکا از جمله «کاندوليزا رايس» و «جان بولتون» بارها تلاش نمودند اقدام حاکم ليبي را در اين زمينه الگو و نمودي قابل پيروي براي ساير کشورهايي که امريکا آنها را به تکثير هسته‌اي و عدم پيروي از تعهدات بين‌المللي متهم مي‌سازد، وانمود نمايند.   اما مسيري که قذافي براي اعلام کردن برنامه نظامي هسته‌اي خود انتخاب کرد موجب از دست رفتن بسياري از توانايي‌هاي تسليحات نظامي اين رژيم شد و با از دست رفتن توان دفاعي ليبي، زمينه براي مداخله نظامي مستقيم غرب در امور ليبي پس از شورش‌هاي داخلي 2011 مهيا شد و قذافي نيز به سرنوشت صدام حسين دچار شد.
 ‌ 
هشدارهاي رهبري
اين دو نمونه نشان مي‌دهد اعتماد به غرب چه مسيري را طي مي‌كند و سبب چه مصائبي براي كشور مي‌شود. در اين ميان هوشياري رهبر انقلاب بارها و بارها كشور را از وارد شدن به چنين مسيري بازداشته است و حالا وظيفه دولت است كه از ورود به چنين جرياني پرهيز كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن