واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گمانه زنی درباره کناره گیری محمود عباس
روز نو : سایت المانیتور با انتشار گزارشی درباره تحرکات چند ماه اخیر محمد دحلان عضو سابق کمیته مرکزی جنبش فتح می نویسد:":با کمال تعجب او بیش از هر رهبر فلسطینی دیگری در حال حاضر در حال افزایش نفوذ و قدرت منطقه ای و بین المللی خود می باشد. نکته مهم اینجاست که او این تلاش ها را علیرغم آن انجام می دهد که در سال 2011 میلادی از تشکیلات فتح اخراج شد. او در تاریخ 13 مارس گذشته در کنفرانسی که توسط گروهی از گروه های معارض سوری در فاهره که به ریاست احمد جربا تشکیل شده بود شرکت کرد. در طول برگزاری این مراسم سخنگوی این نشست از دحلان به دلیل تلاش هایش برای کمک به حل بحران سوریه تشکر کرد. در 18 ژانویه گذشته نیز روزنامه ترکی "گرچک حایات" گزارشی را منتشر کرد که در آن مدعی برنامه ریزی برای کودتایی چند ملیتی علیه اردوغان رییس جمهوری ترکیه شده بود. در آن گزارش ادعا شده بود که کودتا توسط امارات بوده و از سوی ایران و روسیه نیز مورد حمایت قرار خواهد گرفت. در این گزارش گفته شده بود که دحلان نیز در جریان این موضوع بوده است. پیش از آن در 12 دسامبر سال 2015 میلادی دحلان در جلسه ای به ریاست ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در سنت پترزبورگ برای افتتاح انجمن جهانی یونسکو شرکت کرد. او هم چنین در تاریخ 18 نوامبر در جریان برگزاری کنفرانس امنیتی در بروکسل تحت نظارت ناتو سخنرانی کرد. او در طول سخنرانی به جنبش های اسلامگرا حمله کرد و ترکیه را به حمایت از داعش متهم کرد. در آوریل سال 2015 میلادی نیز نیوزویک درباره نقش عمده دحلان در تعیین شرایط اجرای پروژه سدی بین مصر، اتیوپی و سودان نوشت که توافق درباره آن در مارس سال 2015 میلادی حاصل شده بود".
به گزارش خرداد، این سایت در ادامه به نقل از "عبدالحمید المصری" عضو شورای انقلابی جنبش فتح و یکی از دوستان نزدیک دحلان می نویسد:"او قابلیت بالایی در مشارکت برای حل و فصل مشکلات منطقه ای دارد. او از سوی بسیاری از رهبران عرب و رهبران جهانی مورد احترام است. او ماموریت های خاصی را بر عهده داشته است همانند ماموریت مذاکره درباره سد رنسانس که سیسی رییس جمهوری مصر به او محول کرده بود. دحلان هم چنین نقش مهمی دار سر میز مذاکره نشاندن سیاستمداران تونسی و هم چنین ایجاد همگرایی بیش تر میان سیاستمداران معارض سوری داشته است".
یکی از رهبران برجسته جنبش فتح نیز به شرط ناشناس ماندن به المانیتور گفته است که که فعالیت های دحلان ربطی به فلسطین ندارند و این فعالیت ها به دلیل روابط گسترده او با امارات صورت می گیرند و آن کشور گروه های سیاسی و امنیتی را به او واگذار می کند. او از سال 2011 میلادی وارد امارات شده است. این رهبر ارشد فتح اشاره کرده که این موضوع دلیل بر آن نیست که دحلان می تواند سمت رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین را برعهده گیرد.
با این حال، المانیتور اشاره می کند که دحلان علاوه بر روابط گسترده ای که با مقام های قاهره و ابوظبی دارد کارهای تبلیغاتی خود را از طریق برخی از تارنماهای خبری و تحلیلی در اردن انجام میدهد. "احمد یوسف" مشاور سیاسی سابق اسماعیل هنیه نخست وزیر پیشین دولت حماس به المانیتور می گوید:"دحلان در سطح منطقه ای و بین المللی با استقبال زیادی مواجه شده است. ممکن است او شانس بیش تری در دستیابی به موقعیت های بالا در فلسطین دارد . او روابط بین المللی گسترده ای دارد و این امکان برایش وجود دارد که بتواند به مقام رهبری برسد. او توانسته رضایت اسرائیل را جلب کند و روابط خاصی نیز با مقام های امارات، مصر و عربستان سعودی در کنار اردن و معارضان سوری دارد". او افزود که دحلان هم چنین دارای روابط خوبی با جوانان فتح در غزه است و با مروان برغوثی عضو کمیته مرکزی جنبش فتح که به مدت 14 سال در بازداشتگاه های اسرائیل زندانی بوده است نیز روابط نزدیکی دارد. او هم چنین دارای روابط نزدیک با سلام فیاض نخست وزیر پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین است. این سایت اشاره می کند که در ژانویه گذشته نیز معاون وزیر امور خارجه اسرائیل اشاره کرده که دحلان می تواند رییس خوبی برای آینده فلسطینیان باشد چرا که او عملگرا و هوشمند است.
این سایت هم چنین اشاره می کند که دحلان می داند برای کسب مقام رهبری باید حمایت رهبران کشورهای منطقه را جلب کند و در این باره می نویسد:"او توانسته با توزیع پول در میان پناهجویان فلسطینی در اردن و لبنان و میلیون ها دلار صرف کردن پول برای اجرای پروژه های خیریه حمایت زیادی را کسب کند. "شاکر الجوهری" از روزنامه "المستقبل" اردن نیز باور دارد که ارتباطات عمیق منطقه ای او سبب شده تا بتواند رقیب خوبی برای محمود عباس باشد".
این سایت اشاره می کند که یکی از دلایل نزدیکی دحلان به مصر و امارات دشمنی او با اخوان المسلمین است و در این باره می افزاید:"او در سپتامبر 2015 گفته بود که دشمنی اش با اخوان المسلمین قدمتش به سال 1981 میلادی باز می گردد زمانی که او دانش آموزی در دانشگتاه اسلامی غزه بود و به رهبری برای مبارزه با اخوان تبدیل شد. او پس از آن در غزه رییس نیروهای امنیتی بود و صدها تن از اعضای حماس را در فاصله 1995 تا 2000 میلادی به دلیل مشارکت در عملیات مسلحانه علیه رژیم اسرائیل بازداشت کرده بود".
المانیتور اما اشاره می کند که اکنون روابط دحلان با حماس بد نیست و آنان دشمنی مشترک دارند: محمود عباس.
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]