واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دونالد ترامپ، میلیاردر پوپولیست
انتخابات سال 2016 ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا فارغ از اینکه چه کسی برنده آن خواهد شد، با «پدیده ترامپ» عجین شده است.
هفته نامه اصولگرای مثلث نوشت: انتخابات سال 2016 ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا فارغ از اینکه چه کسی برنده آن خواهد شد، با «پدیده ترامپ» عجین شده است؛ پدیده ای که در آن، میلیاردری غیرسیاسی، برای نشستن بر صندلی عالی ترین سمت اجرایی ایالات متحده و یکی از حساس ترین سمت ها در جهان، دورخیز کرده و به شکل ناباورانه ای از چهره های سرشناس و بانفوذ حزب جمهوریخواه آمریکا پیشی گرفت.
ترامپ، غول مالی
دونالدجان ترامپ در 14 ژوئن 1946 در نیویورک و در خانواده ای مهاجرتبار (پدر آلمانی تبار و مادر اسکاتلندی تبار) به دنیا آمد. پدر و پدربزرگ دونالد در رشته ساختمان سازی و املاک فعالیت می کردند و دونالد هم در همین حوزه مشغول کار شد. وی پس از فارغ التحصیلی، در شرکت املاک پدرش که بر مسکن اجاری طبقه متوسط در نیویورک متمرکز بود، شروع به کار کرد.
دونالد ترامپ با بهره مندی از ثروت شخصی و جسارت ذاتی، پروژه های ساختمان سازی معروف و پر سروصدایی را به اجرا گذاشت تا جایی که چندین بار از سوی وزارت دادگستری به نقض «قانون مسکن منصفانه» متهم شد. وی طی دو دهه به یکی از غول های مسکن و املاک بازار آمریکا، به ویژه در نیویورک بدل شد.
در سال 1988، ترامپ کازینوی تاج محل را در شهر آتلانتیک سیتی، مرکز قمار شرق آمریکا خرید که البته ورشکستگی مالی را برای وی به دنبال آورد. چند سال بعد ترامپ با واگذاری نیمی از سهام این قمارخانه پر آوازه و فروش برخی دیگر از اموالش نظیر یک قایق تفریحی بسیار مجلل، از ورشکستگی رهایی یافت. با این اقدام، دونالد ترامپ مجددا و این بار با گام های محکمتر به فعالیت در املاک بازگشت و برج 72 طبقه ترامپ ورلد را در مجاورت با ساختمان سازمان ملل در نیویورک احداث کرد. ترامپ پالاس و هتل و برج بین المللی ترامپ از دیگر ساختمان های معروف دونالد ترامپ به شمار می آیند.
ترامپ علاوه بر فعالیت های اصلی در زمینه املاک، هتلداری و صنایع تفریحی، در بسیاری دیگر از رشته های اقتصادی و تجاری فعالیت دارد که عمده آنان عبارتند از ترامپ فاینشال (در زمینه وام مسکن)، فروش و اجاره ترامپ (فروش مسکن)، رستوران های ترامپ، بوفه ترامپ، تهیه غذای ترامپ، بستنی پارلر ترامپ، مجموعه امضای ترامپ، عطر دونالد ترامپ، گلف ترامپ، مجله ترامپ، شکلات ترامپ، خانه ترامپ، تولیدات ترامپ، موسسه ترامپ، کارت بازی ترامپ، غول املاک ترامپ (بازی شبیه سازی کسب و کار)، کتاب های ترامپ، مدیریت مانکن ترامپ، شاتل ترامپپ، یخ ترامپ، ودکای ترامپ و استیک های ترامپ.
البته شهرت ترامپ صرفا مرهون فعالیت های اقتصادی و تجاری وی نبوده است، بلکه حضور در برخی از پربیننده ترین برنامه های سرگرمی در آمریکا، نام دونالد ترامپ را بر سر زبان ها انداخت. به عنوان مثال، ترامپ از سال 1996 تا 2015 مالک مسابقات ملکه زیبایی و دوشیزه جهان بود. این دو برنامه سالانه صدها میلیون بیننده را در داخل و خارج از آمریکا به خود جلب می کند.
برنامه تلویزیونی کارآموز که از سال 2004 در شبکه ان بی سی پخش می شود، ترامپ را بیش از پیش در مقابل دیدگاه شهروندان آمریکایی قرار داد. در این برنامه یک شغل مدیریتی سطح بالا در یکی از سازمان های متعلق به ترامپ به مسابقه گذاشته می شود و برنده نهایی، شغل مورد نظر را به دست می آورد. نقش دونالد ترامپ در صنعت سرگرمی آمریکا چندان چشمگیر بوده است که نام وی بر یکی از چند صد ستاره در «پیاده روی شهرت هالیوود» نقش بسته است.
ترامپ در عرصه سیاست
دونالد ترامپ در دهه های اخیر مواضع متناقض سیاسی را اتخاذ کرده است. در این سال ها، ترامپ خود را طرفدار حزب جمهوریخواه، حزب دموکرات، حزب استقلال و حزب رفورم معرفی کرده است. بر اساس گزارش های کمیسیون فدرال انتخابات، ترامپ همچون اغلب تجار و ثروتمندان این کشور، در طول دو دهه، در انتخابات آمریکا به کمپین های هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه کمک مالی کرده است.
وی در سال های 1988، 2004 و 2012 برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری و در سال های 2006 و 2014 برای انتخابات فرمانداری نیویورک ابراز علاقه کرد اما وارد هیچ یک از این رقابت ها نشد. ترامپ تا پیش از سال 2015، فقط یک بار و آن هم در سال 2000 شانس خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا امتحان کرد. وی در آن سال برای کسب نامزدی حزب رفورم وارد انتخابات ریاست جمهوری سال 2000 شد و در انتخابات مقدماتی این حزب در ایالاتت کالیفرنیا به پیروزی رسید.
در سال 2012 بار دیگر نام ترامپ برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بر سر زبان ها افتاد. در مارس آن سال، نظرسنجی ها از پیشتازی ترامپ در برابر دیگر نامزدهای حزب جمهوریخواه حتی میت رامنی حکایت داشت. حتی گفته شد فاصله ترامپ با باراک اوبا، رییس جمهوری دموکرات آمریکا خیلی زیاد نیست. با این حال، ترامپ در نهایت از ورود به رقابت های انتخابات ریاست جمهوری صرف نظر و از میت رامنی حمایت کرد.
وی پیش از این، با زیر سوال بردن محل تولد باراک اوبا، رییس جمهوری آمریکا را واداشت تا گواهی تولد خود در ایالت هاوایی را منتشر کند. با انتشار آن سند، سروصداها در مورد فقدان صلاحیت اوباما برای ادامه مسئولیت ریاست جمهوری آمریکا فروکش کرد.
ترامپ در آرزوی کاخ سفید
در 16 ژوئن 2015، دونالد ترامپ سرانجام پس از 20 سال کمک به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رأسا وارد رقابت های انتخاباتی شد. وی در این روز، در مقر امپراتوری مالی خود، برج ترامپ، شرکت در انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان برای معرفی نامزد نهایی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 را اعلام کرد. ترامپ شعار «ما کشورمان را دوباره عالی خواهیم کرد» را برگزید و وعده داد از لحاظ اشتغال، بهترین رییس جمهوری باشد که خدا تا به حال آفریده است.
عمده مواضع انتخاباتی دونالد ترامپ عبارتند از ضدیت با مهاجران غیرقانونی، درخواست برای احداث دیوار مرزی با مکزیک، مخالفت با سقط جنین در اواخر بارداری جز در موارد تجاوز، مخالفت با زنا با محارم و ترس از سلامتی، مخالفت با ازدواج همجنس گرایان، حمایت از حق حمل آزادانه سلاح، مخالفت با قانون بیمه های درمانی ارزان قیمت موسوم به (اوباماکر)، مخالفت با افزایش حداقل دستمزدها، حمایت از ورود آمریکا به جنگ زمینی با تروریست های داغش، مخالفت با برنامه های مقابله با کاهش گازهای گلخانه ای.
ترامپ برای نشستن بر صندلی ریاست جمهوری آمریکا روی توان اقتصادی خود، فقدان وابستگی به حامیان مالی حزبی، صراحت لهجه و حملات بی پروا علیه سیاستمداران واشنگتن نشین حساب ویژه ای باز کرده است. وی با حمله به نظم مستقر که از سوی خیل کثیری از مردم آمریکا قابل دفاع نیست، نامزدی ضد سیستم شناخته می شود که ابایی از سنت شکنی های مرسوم سیاسی در آمریکا ندارد؛ به همین دلیل نیز ترامپ با وجود فقدان سابقه حتی یک روز تجربه کاری برای دولت های فدرال یا ایالتی در آمریکا، این چنین به صندلی عالی ترین مقام این کشور نزدیک شده است.
وی از محبوبیت فراوانی میان دست راستی های خشمگین از وضع موجود برخوردار است؛ هر چند هنوز سران و کادر رهبری حزب جمهوریخواه – نمایندگان غیرمتعهد کنوانسیون ملی حزب – از ترامپ حمایت نکرده اند. با این حال، این میلیاردر جنجالی تهدید کرده که اگر سران حزب جمهوریخواه بخواهند برخلاف نظر هواداران حزبی و نتایج انتخابات مقدماتی، نامزد دیگری را برای شرکت در مرحله پایانی انتخابات ریاست جمهوری نوامبر سال جاری معرفی کنند، رأسا و به عنوان نامزدی از احزاب سوم در انتخابات شرکت خواهد کرد.
عمل به چنین تهدیدی، برای جمهوریخواهان که قصد دارند کاخ سفید را بعد از 8سال از دست دموکرات ها خارج کنند، کابوسی هولناک خواهد بود. این موضوع نشان می دهد که ترامپ بعد از سال ها تلاش های پشت پرده سیاست آمریکا، تصمیم گرفته است با جمهوریخواهان یا بدون آنان بر کرسی ریاست جمهوری این کشور بنشیند.
امیر علی ابوالفتح – کارشناس مسائل آمریکا
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]