واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: 152 ميليون تن آوار ساختماني در تهران توليد شد
كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن گفت: از سال 1373 تا 1386 برآورد مي شود كه 152 ميليون تن آوار ساختماني در پايتخت توليد شده و به مراكز دفن انتقال داده شدهاست.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، محمد حسين ماجدي اردكاني، كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن در جلسه كميته محيط زيست شوراي شهر تهران گفت: علت توليد 30 تا 50 درصد پسماند در جهان و 30 تا 40 درصد گازهاي گلخانهاي صنعت ساختمان در كشورهاي مختلف جهان است.
كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن درمورد آمار تخريب در كشور اظهار داشت: سهم پروانههاي صادره براي ساختمان هاي مسكوني در شهرها و مناطق مختلف ايران نشان مي دهد كه حدود پنج تا 8/25 درصد از پروانهها براي تجديد بنا صادر ميشود.
وي افزود: اين درحالي است مه از كل پروانههاي صادره براي تخريب در پايتخت 90 تا 94 درصد تخريب است كه نشان دهنده حجم بالاي عمليات تخريب در تهران است.
اين كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با بيان اين كه در سال 85 براي حدود 15 هزار واحد ساختماني پس از تخريب پروانه ساخت يا تجديد بنا صادر شده است تصريح كرد: كه اين رقم در سال 86 به بيش از 20 هزار مورد رسيد.
وي افزود: با استناد به آمارهاي موجود اگر موجودي مسكن شهر تهران، حدود دو ميليون باشد، يك درصد از در سال گذشته براي يك درصد خانهها پروانه تخريب صادر شده اشت.
حسين ماجدي اردكاني با اشاره به اين مطلب كه فرسودگي بافتهاي قديمي و نبود سرمايهگذاري كافي در آنها باعث شده اين بافتها وارد مرحله تخريب شوند، ادامه دارد: اما بر اساس آمارها طي چند دهه اخير تخريب ساختمانهاي مسكوني كه با اندكي تعمير يا مرمت قابل بهرهبرداري بوده اند نيز تخريب شدهاند و در عوض بناهايي ساخته شده اند بر جاي نشستهاند كه به خاطر رونق بازار مسكن، ارتباط مطلوبي را با شرايط طبيعي و اقتصادي محيط ندارند.
وي منابع توليد خاك، نخاله و آوارهاي ساختماني را به دودسته آوار حاصل از تخريب جزئي و كلي ساختمانها و خاك و نخاله حاصل از گودبرداري ساختمانهاي جديد و فعاليتهاي عمراني و زيربنايي، شهري تقسيم و خاطرنشان كرد: حجم خاك و نخاله توليدي پايتخت بيش از پنج برابر زباله توليدي در شبانهروز است اما اين ميزان در كشور آمريكا 30 درصد است.
وي با بيان اين كه طي سال گذشته 7/16 ميليون تن نخاله ساختماني در تهران دفن شده است و از سال 1373 تا 1386 برآورد مي شود كه 152 ميليون تن آوار ساختماني در پايتخت توليد شده و به مراكز دفن انتقال داده شدهاند، اظهار داشت: حجم آوارهاي توليدي در ايران به ازاي هر متر مربع ساختمان از 34/1 تا 61/1 تن متغير است و عمده حجم آوارها را خرده آجر، خرده سراميك، خرده بتن و فراوردههاي بتني، خرده ملات ها و سنگهاي شكسته تشكيل مي دهد كه مقاديري خاك به همراه خود دارند.
وي با اشاره به اين كه در گود آبعلي از سال 1342 تا سال 1356 زبالههاي شهر تهران جمع آوري و سوزانيده ميشد، تصريح كرد: عمليات دفن زبالهها در اين محل از سال 1356 شروع و تا سال 1369 ادامه يافته كه در طول اين سالها بيش از نيمي از زباله هاي تهران كه عمدتا مربوط به 13 منطقه شهرداري بوده است، در اين مكان دفع شدهاند.
كارشناس بخش تحقيقات مصالح ساختماني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن خاطرنشان كرد: جهت دفع زبالههاي شهري در اين منطقه كه تا سال 1361 عملا به سمت رودخانه جاجرود بود، مشكلات زيست محيطي متعددي ايجاد كرد، به كرات شيرابههاي زباله به درون رودخانه جاجرود راه يافته و آلودگيهاي شديد بوجود آورد و از سال 1361 كه جهت دفع به سمت غرب ايستگاه (شرق ميدان تير تلو) هدايت شد، شيرابههاي زباله درياچه بزرگي را تشكيل داد كه توسط سد خاكي از حركت آن جلوگيري شد.
وي افزود: پس از تعطيلي مركز دفن زبالههاي آبعلي در نيمه دوم سال 69 اين مركز فقط براي تخليه قسمت اعظم خاك و نخاله و آوارهاي ساختماني شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته كه اين همچنان ادامه دارد. امروز حاضر گود آبعلي بر خلاف اسم خود به كوهي از آوارهاي ساختماني تبديل شده است كه به دليل انباشت بيش از حد خاك، نخاله و آوارهاي ساختماني بر روي زباله شيرابه و گازهاي ناشي از زباله، هر لحظه حادثه تلخي را بيافريند. از سوي ديگر ميزان بازيافت در گود آبعلي در سال 82، حدود 62/11 درصد بوده است.
ماجدي اردكاني آثار حاصل از تخريب، گرد و غبار و بيماريهاي ناشي از آن ، توليد سر و صدا و ارتعاش و تاثير بر شرايط فيزيكي و شيميايي محيط زيست، آلودگي هوا بر اثر برخاستن غبار، اثر بر زيبايي محيط زيست و تخريب مناطق طبيعي و بكر در هنگام دفع از جمله آثار زيستمحيطي آوارهاي ساختماني ذكر كرد.
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]