واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تبارشناسي مخالفان و موافقان اقتصاد مقاومتي
همزمان با نامگذاري سال 95 تحت عنوان اقتصاد مقاومتي و عمل و اقدام در فضاي سايبري با سه واکنش روبهرو شدیم که...
نویسنده : مهران ابراهيميان
همزمان با نامگذاري سال 95 تحت عنوان اقتصاد مقاومتي و عمل و اقدام در فضاي سايبري با سه واکنش روبهرو شدیم که هر يک به نوبه خود قابل تأمل بود و بايد براساس همين نگاهها براي تحقق اين شعار برنامهريزي کرد.
1- نخست استقبال از نامگذاري و ارائه راهکار براي تحقق اين شعار: اين نوع نگاه در بين افرادي بود که جان و دل به رهبر فرزانه خود سپردهاند و لبيک را بلافاصله اجابت کردند و از فرداي همان روز به دنبال برنامهريزي براي تحقق اقتصاد مقاومتي رفتند. براي اين افراد فرقي ندارد که در چه سمتي و چه جايگاهي هستند.
بديهي است اين پيام در ميان مردم ميتواند به کوشش و تلاش مضاعف در توليد منتهي شود، لذا آرزوي قلبي براي موفقيت در اين مسير را براي اين دسته از مردم خواستاريم چراکه موفقيت و تحقق اين شعار اگرچه زمانبر است ولي بدون شک براي تلاشکنندگان نيز خير و برکت به همراه خواهد داشت. بديهي است آن دسته از مسئولان و اقتصادداناني هم که آينده روشني براي ايران اسلامي ميخواهند نيز با مطالعه مختصر سياستهاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي به عنوان يک سند بالادستي نه تنها مانعي براي تحقق سال امسال نيستند بلکه نقش تسهيلگر و روانکننده را در جايگاه خود ايفا خواهند کرد.
2- ناآشنايان شاکي: دومين گروهي که به کرات در فضاي سايبر با آنها مواجه هستيم، آن دسته از ناآگاهاني هستند که هنوز هم بعد از اين همه مدت تعريف درستي از اقتصاد مقاومتي ندارند و هنوز هم تحت تأثير تبليغات منفي آن را معادل رياضت اقتصادي ميدانند. معمولاً اين دسته به دليل فشارهاي معيشتي، تنگناهاي مالي، مشکلات توليدي و وعدههاي عمل نشده ناخواسته بار معنايي منفي براي اين واژه مهم تصور ميکنند. در حالي که سياستهاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري درباره اقتصاد مقاومتي پژواک همان دردمنديهاي موجود در فضاي اقتصادي است؛ دردهايي که ريشه در کوتاهيهاي مديريتي، مشکلات فرهنگي و تضارب منافع دارند و اقتصاد مقاومتي نسخهاي براي آنهاست.
براي اين دسته نيز بايد و حتماً برنامهريزي کرد تا به شکلي عملي و از نزديک در محيط زندگي خود مفهوم کلي اقتصاد مقاومتي را درک کنند؛ مفهومي واقعي و عيني و نه انتزاعي که در سطح خرد و کلان اقتصاد نشان دهد برکات اقتصاد مقاومتي در عمل چيست. به عبارت بهتر بايد اقتصاد مقاومتي در قالبهاي فرهنگي - عملي ترويج يابد که ميتواند از کوچکترين واحدهاي توليدي در روستايي دورافتاده يا پروژههاي ملي باشد.
متأسفانه در اين دسته برخي از افراد و سياستمداران نيز ميگنجند که آگاهانه باعث ميشوند اقتصاد مقاومتي در کشاکش اختلافات سياسي به عنوان ابزار استفاده شود و آنچه ضربه ببيند اقتصاد مقاومتي و به تبع آن توسعه و پيشرفت اصولي اقتصاد است.
3- مخالفتهاي عالمانه: اما سومين گروه سعي دارد با سمپاشي و حمله به اين کليدواژه که به نوعي درمان بيماريهاي اقتصاد است به دنبال هدفي مقابل خواست عمومي مردم و رهبري است. هدف اين گروه حقير نشان دادن گفتمان اقتصاد مقاومتي و ممانعت از ترويج چنين گفتماني در حوزه عمل است. اين گروه لابد از دو زيرشاخه اصلي تشکيل شده که آبشخور آن از يکسو ميتواند معاندان با ايران سربلند اسلامي باشد و از سوي ديگر بازيگران داخلي هستند که با اجراي سياستهاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري منافع آنها به طور کل حذف يا با خطر جدي مواجه ميشود. بديهي است براي دسته سوم نبايد کاري کرد الا اينکه در مقابل شيطنتهاي عالمانه آنها با ايجاد همگرايي، اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتي را توسط دستگاههاي مختلف در دستور کار قرار داد زيرا تحقق شعار امسال حتماً مخالف آنچه خواست آنهاست، ميباشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]