تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه دارى (در حكم) دهانى است كه جز به خير سخن نگويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826718173




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ميراث شوم صدام نفس‌هاي آخر را مي‌كشد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ميراث شوم صدام نفس‌هاي آخر را مي‌كشد
اهواز، خرمشهر، آبادان، سوسنگرد و... مسيري است كه سرگرد خطير از بچه‌هاي روابط عمومي نيروي زميني ارتش براي كاروان اعزامي خبرنگاران به مناطق عملياتي جنوب كشور تعيين كرده است؛ خط سيري كه بسياري از رزمندگان دوران دفاع مقدس آن را طي ‌مي‌كردند.
نویسنده : عليرضا محمدي 

ميراث شوم صدام نفس‌هاي آخر را مي‌كشد
اهواز، خرمشهر، آبادان، سوسنگرد و... مسيري است كه سرگرد خطير از بچه‌هاي روابط عمومي نيروي زميني ارتش براي كاروان اعزامي خبرنگاران به مناطق عملياتي جنوب كشور تعيين كرده است؛ خط سيري كه بسياري از رزمندگان دوران دفاع مقدس آن را طي ‌مي‌كردند. نام‌هايي كه تنها شهر يا منطقه نيستند، حالا جزئي از خاطرات و حافظه تاريخي مردمي هستند كه كشورشان هشت سال تمام به جرم اسلام‌خواهي و استقلال‌خواهي درگير نبردي تمام عيار با ديكتاتوري ديوانه و حاميان ابرقدرتش شد.
ساعت 10 و نيم شب است كه وارد فرودگاه اهواز مي‌شويم. سين برنامه‌ها تقريباً مشخص است. يعني نمي‌شود به جنوب بيايي و گذرت به مناطق عملياتي رمضان و چزابه و شلمچه نيفتد. اما سؤال اينجاست كه «اين‌بار قرار است با چه شهيدي آشنا شويم و كدام حماسه را به مدد دوربين‌ها و قلم‌هاي‌مان به تصوير بكشيم؟» اين سؤال در خيابان‌هاي اهواز و هنگام حركت به سوي مهمانسراي لشكر92 زرهي ذهنم را مشغول مي‌كند. در اين شهر هر نامي را كه مي‌شنويم يادآور رويدادي از جنگ است. همين لشكر92 كه تيپ‌هايش جزو اولين يگان‌ها مقابل تجاوز دشمن ايستادند، تاريخچه‌اي به گستردگي دفاع مقدس دارد. از گردان 151 دژ گرفته تا تيپ دوم دزفول و ماجراي آزادي سوسنگرد و شهدايي كه نام هركدامشان جزئي از فرهنگ دفاع مقدس شده است.
در مهمانسراي ارتش كاري نداريم جز صرف شام و استراحت. روز كاري ما از فردا، يعني صبح 19 اسفندماه آغاز خواهد شد. بايد خودمان را براي سفري چهار روزه با تمام فراز و فرودهايش آماده كنيم. تجربه سفرهاي قبلي نشان داده‌اند كه طي طريق در جاده‌هاي خوزستان بزرگ، حتي در سايه امنيت و امكاناتي كه فراهم شده، سختي‌هاي خودش را دارد. به ياد تمامي آنهايي كه وجب به وجب اين مناطق را زير گلوله باران دشمن پيمودند و خون دادند، اولين شب سفر را در آرامش و امنيت سپري مي‌‌كنيم.
 
قرارگاه جنوب غرب از ديروز تا امروز
برنامه اولين روز كاري ديدار با امير علي ظريفي‌يگانه، فرمانده قرارگاه منطقه‌اي جنوب غرب نزاجا و ارشد يگان‌هاي ارتش در خوزستان است. امير كه خودش از يادگاران دفاع مقدس به شمار مي‌رود، صحبت‌هايش را هم از جنگ تحميلي آغاز مي‌كند؛ از وحدت مردم و رزمندگاني كه دست به دست هم دادند تا تحت فرماندهي حضرت امام(ره)، حماسه‌اي به نام دفاع مقدس خلق كنند.
وي مي‌گويد: در اولين روزهاي جنگ، تنها نيروي آماده ارتش بود. همين لشكر 92 زرهي با وجودي كه به دليل شرايط پيش آمده در طبقه چهار رزمي قرار داشت، اما توانست مقابل ارتش مجهز و آماده بعثي ايستادگي كند. عراق آمده بود كار خوزستان را چند روزه تمام كند. اما تيپ يكم لشكر در جبهه‌هاي جنوبي، تيپ سوم در جبهه‌هاي مياني و تيپ دوم دزفول در جبهه شمالي خوزستان با رشادت مقابل آنها ايستادند، چنانكه مقام معظم رهبري نيز در خصوص لشكر 92 زرهي اهواز فرمودند: «لشكر 92 در طول جنگ سهم ارزنده‌اي داشت.»
امير ظريفي يگانه در ادامه با يادآوري خاطرات دوران دفاع مقدس مي‌گويد: مقر لشكر 92 زرهي يادآور خاطره جلساتي است كه با حضور چهره‌هايي همچون مقام معظم رهبري، شهيد چمران، فرماندهان لشكر و. . . در همين اتاق جلسات برگزار مي‌شد و آنطور كه مرحوم امير قاسمي، فرمانده فقيد لشكر 92 شخصاً به من گفت، ‌اگر وجود مبارك مقام معظم رهبري به عنوان نماينده امام در شوراي عالي دفاع و همچنين آيت‌الله جزايري امام جمعه اهواز كه با حضور در ميان رزمندگان روحيه آنها را مضاعف مي‌كردند نبود، شايد خوزستان در همان اولين روزهاي جنگ سقوط مي‌كرد.
فرمانده قرارگاه منطقه‌اي جنوب غرب نزاجا در خصوص مأموريت‌هاي كنوني اين قرارگاه نيز بيان مي‌دارد: يگان‌هاي ما هم اكنون در خوزستان و ايلام مشغول حفظ مرز‌هاي كشورمان هستند و شكر خدا تا كنون به خوبي توانسته‌ايم در جنوب غربي كشورمان از مرزها دفاع كنيم.
امير ظريفي يگانه خبر جديدي هم دارد و در خصوص آمادگي رزمي ارتش و انجام رزمايش محمد رسول‌الله(ص) در سال گذشته مي‌گويد: اين رزمايش به صورت مشترك بين نيروي هوايي و زميني و پدافند ارتش در دشت آزادگان صورت گرفت كه به دليل تخصصي بودن، رسانه‌اي نشد. طي آن نيروهاي چترباز در مهرآباد بارگيري شدند و رأس ساعتي كه در نظر داشتيم در منطقه فرود آمدند. در رزمايش محمدرسول‌الله(ص) هماهنگي بين آتش توپخانه و نيروهاي هلي‌برد عالي بود. طوري كه رأس ساعت 14و 45 دقيقه چتربازها فرود آمدند و 14 و 20 دقيقه نيز آتش توپخانه اجرا شد و هيچ تلفاتي نداشتيم.
وي در ادامه صحبت‌هايش گذري هم به نقش مرزباني ارتش در بخش‌هايي از جنوب غرب كشور مي‌زند و مي‌گويد: فرهنگي در ميان بخش‌هايي از مردم منطقه وجود دارد كه داشتن سلاح را افتخاري براي خود مي‌دانند. بنابراين بيشترين اجناس قاچاقي كه توسط ما در مرزها كشف مي‌شود، ‌مربوط به سلاح‌هاي شكاري است.  ظريفي يگانه با اشاره به پذيرايي از 750 هزار زائر اربعين حسيني، در خصوص كاروان‌هاي راهيان نور نيز اظهار مي‌دارد: راهيان نور از حركت‌هاي عظيم فرهنگي است كه همه ساله بسياري از مردم كشورمان را به مناطق عملياتي جنوب مي‌كشاند و ما نيز در يادمان‌هاي زيد، دهلاويه و چزابه كه به عهده ارتش است از زائران پذيرايي مي‌كنيم. همچنين امسال شش نمايشگاه در سطح استان راه‌اندازي كرده‌ايم تا خدمات مناسب‌تري به مردم عزيزمان ارائه دهيم.
 
سلام كوشك


بعد از ديدار با امير ظريفي يگانه، به طرف كوشك حركت مي‌كنيم. براي معرفي آدرس جغرافيايي اين منطقه شايد بهتر باشد سفري كنيم به جنوب خوزستان و يادمان شناخته‌شده شلمچه و كربلاي5 را معيار قرار بدهيم. از شلمچه كه به سمت شمال مي‌روي، پاسگاه زيد و يادمان عمليات رمضان است. بعد از آن زاويه كوشك قرار دارد كه روي نقشه با شكل هندسي خاصي كاملاً مشخص مي‌شود، طلائيه هم كه چسبيده به كوشك است.
بنابراين كوشك همسايه زيد است و نامش با طلائيه آورده مي‌شود. از جنوب تنه مي‌زند به عمليات رمضان و منطقه زيد و از شمال نيز با طلائيه به عمليات خيبر متصل مي‌شود. تا بخواهيم به كوشك برسيم، از شهرك نورد در حومه اهواز عبور مي‌كنيم. نام  اين منطقه دب‌حردان و اولين سنگر مقاومت دفاع از اهواز است. همان روزهايي را مي‌گويم كه ارتش بعث عراق خود را تا دروازه‌هاي اهواز رسانده بود و تا دسترسي به مركز استان خوزستان، ‌تنها 12 كيلومتر فاصله داشت.  راستي! در همين منطقه نورد است كه با سرهنگ رضا جودكي معاون هماهنگ‌كننده قرارگاه منطقه‌اي جنوب‌غرب كه راوي گروه ما است، بيشتر و بهتر آشنا مي‌شويم. لحن گرمي دارد و صفاي خاصي در چهره‌اش موج مي‌زند كه آدم را ياد رزمندگان دوران دفاع مقدس مي‌اندازد. اتفاقاً خود سرهنگ نيز از رزمندگان قديمي جنگ است و بيش از 30 و اندي سال خدمتش در ارتش را نيز در همين خوزستان سپري كرده و وجب به وجب منطقه را به خوبي مي‌شناسد.
توقف ما در نورد بسيار كوتاه است. تنها فرصت مي‌كنيم نگاهي به المان و تابلوي يادمان در كنار جاده بيندازيم و به طرف پيچ كوشك، در ميانه راه اهواز- خرمشهر مي‌رويم. اين پيچ ما را به زاويه كوشك مي‌رساند. همان شكل هندسي‌اي كه قبلاً صحبتش شد. اما در ابتداي پيچ جاده، يادمان سادات خمسه كوثر با گنبد سبزش دل سرهنگ جودكي را مي‌برد و همانجا گروه را متوقف مي‌كند. ماجراي شهادت پنج شهيد سيد از بسيجيان لشكر27 محمدرسول‌الله(ص) را شايد خيلي از ما شنيده باشيم. همان پنج سيدي كه روي يك خودروي ايفا بودند و وقتي گلوله خمپاره دشمن به وسيله نقليه‌شان مي‌خورد، با وجود حضور رزمندگان ديگر، ‌تنها اين پنج بچه سيد كنار هم به شهادت مي‌رسند و يادمانشان سال‌ها بعد درست در محل شهادتشان ساخته مي‌شود. زيارتي كرده و حركت مي‌كنيم.
 
چاه‌هاي نفت در دل ميادين مين
خاك‌هاي كوشك از آلوده‌ترين مناطق خوزستان به لحاظ وجود ميادين مين به شمار مي‌روند؛ مياديني كه حالا و به همت واحد مهندسي نيروي زميني ارتش نفس‌هاي آخر را مي‌كشند. اين حرف را امير ظريفي يگانه در نشستش با اصحاب رسانه گفت و حالا آمده‌ايم تا از نزديك يك روز از عمليات مين‌روبي بچه‌هاي ارتش را از نزديك شاهد باشيم.
از پيچ جاده تا زاويه كوشك، چاه‌ها و تأسيسات نفتي زيادي به چشم مي‌خورند. سرهنگ جودكي مي‌گويد اين چاه‌ها مربوط به حوزه نفتي يادآوران هستند كه دكل‌هايش از شماره‌هاي f1 تا f12 امتداد دارند.
اما چاه‌هاي نفت و فعاليت‌هاي پيرامون آن در ميدان آلوده‌ به مين چه كار مي‌كنند؟ اين سؤال را يكي از خبرنگاران گروه از سرهنگ جودكي مي‌پرسد. پاسخ او اين است: ارزش تلاش يگان مهندسي در همينجا مشخص مي‌شود. شايد يك روز خاك‌هاي كوشك سراسر آلوده به ميدان مين بود، اما حالا با تلاش تخريبچي‌ها، چيزي نمانده تا كل اين منطقه از لوث وجود سربازان مخفي دشمن پاك شود. چاه‌هاي نفت شريان حياتي اقتصاد كشورمان هستند كه به بركت تلاش بچه‌هاي رسته مهندسي زمين‌هاي اطرافشان كاملاً پاكسازي شده و حالا مهندسان و كاركنان شركت نفت به راحتي در تأسيسات نفتي منطقه تردد مي‌كنند.
 
نبرد با دشمن خاموش
كمي بعد به زاويه كوشك مي‌رسيم. اينجا نقطه صفر مرزي است و تا خاك عراق تنها چند قدم فاصله دارد. كافي است 100 يا 200 متري راه برويم تا به خاك عراق برسيم. اما بايد مراقب باشيم پاي‌مان را كجا مي‌گذاريم! هنوز هستند ميادين ميني كه در اين نقطه دست نخورده باقي مانده‌اند و يگان پاكسازي 409 از گروه مهندسي 422 مشغول پاكسازي اين ميدان‌ها هستند.
هركدام از ميادين مين برجاي مانده از دوران دفاع مقدس به بركت حمايت‌ غرب و شرق از عراق، گاه تا صدها متر عمق دارند. طول‌شان كه ديگر جاي خود دارد. هرچند اكنون بسياري از ميادين مين خنثي شده، اما اثرات برجاي مانده از ميدان‌هاي پاكسازي شده تا چشم كار مي‌كند امتداد دارد. انگار بعثي‌ها قصد داشتند تا قيامت در خاك كشورمان اتراق كنند كه چنين ميادين عظيمي را با كمك شركت‌هاي اسرائيلي، فرانسوي، ايتاليايي، بلژيكي، روسي و... ايجاد كرده بودند.
در سراسر ميدان ميني كه در مقابلش توقف مي‌كنيم، پرچم‌هاي زرد و قرمز به وفور ديده مي‌شوند. زرد به نشانه مين بدون چاشني و قرمز به نشانه ميني است كه هنوز چاشني‌اش خارج نشده و هر ‌آن امكان انفجارش وجود دارد. از ميان معبر باريكي كه بچه‌هاي پاكسازي ايجاد كرده‌اند، به دل ميدان مين مي‌رويم. پرچم‌هاي زرد و گاه قرمز نيز مشايعتمان مي‌كنند. يك آن به فكرم مي‌رسد اگر يكي از اين مين‌ها منفجر شود، آن وقت چه كسي غير از خدا مي‌تواند ما را از ميان انبوه مين‌هايي كه در اين ميدان وجود دارند نجات بدهد. اين سؤال را شايد بچه‌هاي خنثي‌سازي هر روز از خودشان مي‌پرسند. مثل عليرضا روشنگر 32 ساله كه 15 سال است در واحد پاكسازي خدمت مي‌كند يا ستوان‌سوم محمد باقر منفرد، ستوان سعيد آزادپرور، ستوان عليرضا پرور، سيد ابوالقاسم حسيني و... همه بچه‌هايي كه با چهره‌هاي آفتاب سوخته و دست‌هاي پينه بسته هر روز دل از دنيا مي‌كنند و به دل ميدان‌هاي مين فرو مي‌روند تا شعله چاه نفت در گوشه و كنار خاك خوزستان روشن شود و چرخ اقتصاد كشورمان بچرخد.
به گفته سرهنگ جودكي اين رزمنده‌هاي خنثي‌سازي هر روز جان خود را به خطر مي‌اندازند تا بچه‌هاي عرب، فارس، لر و ترك مرزنشين كشورمان ديگر دچار حادثه نشوند و عشاير و كشاورزان با فراغ بال به فعاليت‌هاي روزمره‌شان بپردازند. به قول يكي از بچه‌هاي واحد خنثي‌سازي، جنگ براي آنها هر روز تكرار مي‌شود. مگر نه آنكه هر مين يك دشمن خاموش است و آنها تا كنون با هزاران دشمن خاموش و موذي روبه‌رو شده و  خواهند شد. اما در اين ميان جمله يكي از اين بچه‌ها عليرضا روشنگر قابل تأمل است كه مي‌گويد: اگرچه كار ما سخت است. اما يادمان نرود رزمندگان دوران دفاع مقدس، همين مين‌ها را زير آتش سنگين دشمن و انواع و اقسام انفجارهايي كه كنارشان صورت مي‌گرفت، پاكسازي مي‌كردند.
 
جشن ايران بدون مين
شايد خوشحال‌كننده‌ترين بخش ديدارمان از ميادين مين خبري است كه سرهنگ فرمان اسعدي، فرمانده كميته پاكسازي استان خوزستان اعلام مي‌كند. به گفته اسعدي از مجموع 4 ميليون و 200 هزار هكتار زمين آلوده به مين، پاكسازي 2 ميليون و 475 هزار هكتار به عهده رسته مهندسي ارتش قرار داده شده بود كه بيش از 98 درصد آن پاكسازي شده و تنها 2300 هكتار باقي مانده است. سرهنگ اسعدي اين خبر خوش را داد كه در نيمه اول سال 95، بتوانيم جشن ايران بدون مين را برگزار كنيم.
بعد از صحبت‌هاي فرمانده كميته پاكسازي استان خوزستان نوبت به نمايشي مي‌رسد كه بچه‌هاي تخريبچي برايمان تدارك ديده‌اند. آنها مين‌هاي فرسوده‌اي را كه طي چند روز گذشته خنثي كرده‌اند طبق روال مرسوم در قيف انفجاري قرار مي‌دهند تا در مقابل چشم گروه خبرنگاران منفجر كنند. كمي بعد اين اتفاق مي‌افتد و براي لحظاتي زمين زير پايمان به لرزه درمي‌آيد. مين‌ها با انفجار مهيبي شعله مي‌كشند و دود قارچ مانندي براي چند لحظه از دور نمايان مي‌شود. ديگر وقت رفتن فرا رسيده است. اما خنثي‌سازي اين حجم عظيم مين برجاي مانده از دوران دفاع مقدس به اين راحتي‌ها انجام نگرفته است. آن طور كه سرهنگ جودكي مي‌گويد، تا كنون 170 نفر از بهترين فرزندان اين مرز و بوم در نبردي خاموش و مظلوم با سربازان مخفي دشمن به شهادت رسيده‌اند و 750 نفر نيز جانبازي بالاي 50 درصد يافته‌اند.
 
در زمان صلح بايد آماده بود
برنامه بعدي ما كه روز دوم سفر انجام مي‌گيرد، ‌برنامه‌اي از پيش تعيين نشده است. بايد به مسجد سليمان برويم تا در پايگاه دوم رزمي هوانيروز شهيد آسيايي شاهد رونمايي پروازي از دو فروند بالگرد تاكتيكي(214) و شناسايي (206) بازسازي و بازيابي شده در حضور امير پوردستان فرمانده نيروي زميني ارتش باشيم.
اين بالگردها كه به طور كامل توسط كاركنان متخصص پايگاه شهيد آسيايي بازسازي و بازيابي شده‌اند، از همين امروز 20 اسفندماه مي‌توانند به ناوگان هوانيروز اضافه شوند. در اين مراسم جمله‌اي كه بيشتر به دل مي‌نشيند، بخشي از حرف‌هاي امير پوردستان است. او مي‌گويد:«در زمان عافيت بايد خودمان را آماده روزهاي سخت بكنيم.» حرف او كاملاً درست است. زمان را نبايد از دست داد. در حالي بسياري از كشورهاي منطقه در آتش جهل سلفي‌ها و شيطنت صهيونيسم و استكبار جهاني مي‌سوزد، حداكثر آمادگي از سوي تمامي يگان‌هاي نظامي كشورمان و تقويت داشته‌هاي دروني بهترين كاري است كه بايد در زمان عافيت و آرامش انجام داد. امنيتي كه خود مرهون زحمات بي‌شائبه همه رزمندگان كشور ما است و با سعي و تلاش نيز بايد تداوم يابد. برنامه‌هاي روز دوم را درحالي به پايان مي‌رسانيم كه همگي شاهد پرواز دو فروند بالگرد هوانيروز كشورمان در آسمان نيلگون خوزستان هستيم.
ادامه دارد...


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن