واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: امضای ۸ تفاهم نامه به ارزش ۲ میلیارد دلار بین ایران و اتریش
ایران و اتریش ۸ تفاهم نامه به ارزش بیش از ۲ میلیارد دلار در زمینه خودرو، فولاد، دارویی و بخشهای مهندسی با حضور محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران و کریستف لایتل رئیس اتاق بازرگانی اتریش امضا کردند.
به گزارش نامه نیوز، در نشست اقتصادی اتریش-ایران در وین دو کشور 8 تفاهم نامه به ارزش بیش از 2 میلیارد دلار در زمینه خودرو، فولاد، دارویی و بخشهای مهندسی با حضور محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران و کریستف لایتل رئیس اتاق بازرگانی اتریش به امضا رساندند.
محسن جلال پور در کانال تلگرام خود، متن گفتههایش را در این جلسه بدین صورت منتشر کرد:
«رئیس محترم اتاق اتریش، عالیجنابان، همکاران محترم ایرانی و اتریشی حاضرنشست اقتصادی دو کشور
عرض سلام و ادب و احترام دارم و بسیار خرسند هستم که توفیق چند دقیقه صحبت در این جمع را پیدا کردهام. ابتدا مایلم مراتب خرسندی هیات اقتصادی ایران را از حضور در شهر زیبا و تاریخی وین ابراز دارم.
همچنین مایل هستم از مهماننوازی اتاق اقتصاد اتریش، شهردار محترم وین و همکارانش و جامعه اقتصادی این کشور سپاسگزاری کنم.
دیروز میهمان شهرداری وین بودیم و ضمن آشنایی با تاریخ، وضع موجود و نحوه برنامهریزی و اداره این شهر توانستیم با آنچه من «شیوه اتریش» میخوانم، آشنا شویم. من از این بازدید درسهای زیادی آموختم، مایل هستم نسبت به مردمان و زنان بزرگی که این شهر را ساختند، رشد و تعالی آتی دادند و آنان که امروز آن را اداره میکنند، ابراز احترام کنم.
فردا نیز گروه ما در پنج دسته مختلف تخصصی تقسیم و سلسله بازدیدهای حرفههای از شرکتها، کارخانهها و سیستم درمانی اتریش خواهد داشت.
آقای رئیس، عالیجنابان
اتریش در سیاست اروپایی جمهوری اسلامی ایران که امروز سی و هشتمین سالگرد تولد آن را در کشور به جشن نشستهایم، جایگاه خاصی دارد.
بیتردید ظرفیتهای اقتصادی، مالی، صنعتی و کشاورزی کشور در کسب این جایگاه موثر بوده است. اما مهمتر از آن نحوه تعامل مسوولانه اتریش با ایران در دهههای گذشته، دلیل جایگاه فعلی شما در نگاه ایران است. اتریش از تحریم ایران در زمان حمله صدام حسین به کشورمان حمایت نکرد و در زمان تحریمهای اخیر نیز بیش از متوسط کشورهای اروپایی در حفظ تعهدات تجاری و صنعتی خود در قبال بنگاههای ایرانی کوشید.
این سبب شد، بنگاههای بخش خصوصی ایران، آینده کار با بنگاههای اتریشی را ایمنتر از دیگران ببینند.
سفر هیات بزرگ اقتصادی اتریش به سرپرستی ریاست محترم جمهوری اتریش و با حضور رئیس محترم اتاق اقتصاد اتریش و ملاقات آقای رئیسجمهور با رهبر انقلاب نشانه روشن تمایل دو کشور به همکاری است.
بخش اعظم این همکاریها در عرصه اقتصاد، صنعت و تجارت خواهد بود.
شک ندارم شما به خوبی از ارزش جایگاهی که در پارادایم اروپایی بزرگترین قدرت خاورمیانه دارا هستید، آگاهید.
میدانید این مزیت را میتوان به قراردادهای پایدار سودآور بزرگی تبدیل کرد که میتواند برای بسیاری از بنگاههای دو طرف، شکوفایی و برای دهها هزار نفر در هر دو کشور فرصت کاری ایجاد کند.
مشارکت بنگاهها در کشور میتواند در افزایش امنیت هر دو طرف بالاخص در تضمین آینده انرژی اتریش مورد توجه قرار گیرد.
آقای رئیس
هم شما و هم من از بطن جامعه اقتصادی به اتاق آمدهایم. هیچکس مثل ما تجار نمیداند که ساختن اعتبار و کسب اعتماد محتاج سالها تلاش صادقانه و مسوولانه است. اما حتی بزرگترین چهرههای بازار، ممکن است اعتبار 30ساله خود را در یک روز و با یک حرکت غلط از کف بدهند.
میخواهم این را بگویم که دو کشور ما باید با حساسیت و توجه از گوهر ارزشمند اعتماد دوطرفه نگهبانی کنند.
و این ما جامعه اقتصادی هستیم که باید این رابطه را بستر صدها قرارداد همکاری پایدار و سودمند قرار دهیم.
جناب آقای رئیس
همانگونه که در ایران هم به اطلاع شما رساندم، دوره جدید اقتصاد ایران بر پایه توسعه بخش مردمی اقتصاد و فعالیتهای بنگاههای بخش خصوصی است. سیاستهای جدید اقتصاد ایران که تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی» ابلاغشده، مبنای برنامهریزی مسوولان کشورمان است.
رهبر انقلاب ضمن تاکید بر اجراییشدن اصول اصلی «اقتصاد مقاومتی»، سال جاری را سال «سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام نهادهاند.
در بندها و سیاستهای «اقتصاد مقاومتی» بسیاری از بخشهای دارای ظرفیت مشترک بین دو کشور دیده میشود.
تقویت اقتصاد دانشبنیان، حفظ و توسعه بنگاههای کوچک و متوسط با مشارکت و سرمایهگذاری با دیگر کشورها، بهینهسازی مصرف انرژی، استفاده از انرژیهای نو از جمله این گزینههای دارای ظرفیت و مورد علاقه دو کشور است.
امروز بعد از ظهر، قرارداد احیای پوشش بیمه صادراتی بین دو کشور امضا میشود. این قرارداد، قدم موثری در جهت درست و اجراییشدن کارهای بین دو کشور است.
باید از بانکها برای تسریع در احیای سرویسهای مختلف بانکی مطالبه داشته باشیم. دو کشور تمایل خود را به گسترش همکاری در بخش دانش و فناوری ابراز کردند.
بنگاههای ما امروز عصر، یک نشست خاص تکنولوژی برگزار میکنند و ما با جدیت اعزام یک هیات بزرگ تکنولوژیک را به اتریش در دست بررسی داریم.
ما با علاقه به توسعه روابط سنتی دو کشور در زمینه انرژی، حمل و نقل، قطعهسازی و تولیدات صنعتی، صنایعدستی و مواد غذایی، چوب و کاغذ و دارو اهتمام خواهیم کرد.
ما اصرار داریم عرصههای جدید همکاری در تکنولوژی محصولات دانشبنیان، گردشگری، ساخت هتل، بیمارستان، انرژیهای نو، آب و محیط زیست، سرویسهای گسترده
شکی نیست، سفر ریاستجمهور و هیات بزرگ اقتصادی اتریش به ایران و سفر هیات اقتصادی فعلی به وین نقش موثری در رشد روابط اقتصادی دو کشور خواهد داشت.
امیدوارم سفر آتی رئیسجمهور روحانی به وین قدم بزرگ بعدی باشد.
اتاق ایران توسعه این روابط را از ماموریتهای خود میداند و ما هر چه در امکان داریم، برای وصول به این هدف انجام میدهیم.
بار دیگر از میهماننوازی شما تشکر میکنم.»
گفتنی است، در این سفر قرار بود که روحانی نیز این هیئت اقتصادی را همراهی کند اما سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اتریش، به منظور انجام هماهنگی های بیشتر با توافق طرفین به تعویق افتاد.
منبع: تسنیم
۱۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]