واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: " نه بزرگ ملت ايران" در مقابل شرط تعليق غني سازي
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): يك كارشناس مسايل سياسي در آستانه سفر خاوير سولانا به ايران تاكيد كرد : تهران هرگز شرط تعليق غني سازي اورانيوم را نمي پذيرد و چنين پيشنهادهايي با " نه بزرگ ملت ايران "رو به رو خواهد شد.
" خاوير سولانا" مسوول سياست خارجي و امنيتي اتحاديه اروپا قرار است براي تقديم بسته پيشنهادي گروه پنج به علاوه يك به تهران سفر كند.
سفر سولانا در حالي صورت مي گيرد كه پيش از اين جمهوري اسلامي ايران بسته پيشنهادي خود را به قدرت هاي موثر بين المللي و سازمان هاي بين المللي از جمله سازمان ملل و آژانس بين المللي انرژي اتمي ارايه كرده است.
" علي مطهرنيا" روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا، درباره سفر سولانا به تهران و ارايه بسته پيشنهادي به ايران، تعليق به عنوان يك گره و پارادايم حاكم بر پرونده هسته اي ايران به نمايش گذاشته شده است، تصريح كرد: آنچه در مساله ارايه بسته هاي پيشنهادي غرب، اهميت جدي دارد، تاكيد جمهوري اسلامي ايران به عدم تعليق فعاليت هاي صلح آميز هسته اي خود بعد از راه اندازي يوسي اف اصفهان و تعليق داوطلبانه است كه جهت شفاف سازي بيشتر و اعتماد افكني به انجام رساند.
مطهرنيا گفت: پيشنهادهاي متفاوتي كه از سوي ايران،گروه پنج به علاوه يك و ساير دولت ها و كشورها به صورت رسمي و غيررسمي ارايه شده است، همگي در ايستگاه تعليق به بن بست رسيده اند.
اين كارشناس مسايل سياسي با بيان اينكه مسوولان جمهوري اسلامي بارها براي شركت در كنسرسيوم غني سازي در خاك ايران و با مشاركت ساير كشورها اعلام آمادگي كرده اند، اظهار داشت: اگر بسته پيشنهادي كه قرار است توسط سولانا به مقامات ايراني تحويل شود، حاوي چنين پيشنهادي باشد، گامي به جلو براي خروج از بن بست پرونده هسته اي ايران خواهد بود.
مطهرنيا با تاكيد بر اينكه تعليق غني سازي مورد پذيرش ايران قرار نخواهد گرفت، اظهار داشت: از سوي ديگر ايالات متحده آمريكا به عنوان بازيگر اصلي گروه 1+5 با مديريت اعمال فشار بر ايران، تعليق را به عنوان پيش شرط هرگونه امتيازدهي و همكاري مد نظر قرار داده است.
وي تاكيد كرد: اگر بسته پيشنهادي حاوي تشكيل كنسرسيوم غني سازي در خاك ايران باشد كه بتواند تبصره اي بر ماده واحده قانون تعليق در قطعنامه هاي شوراي امنيت شود، نسبت به پيشنهادات ديگر داراي امتياز بالاتري خواهد بود و مي توان با درك بر آن گامي در جهت رفع اين مساله برداشت.
اين كارشناس مسايل سياسي در عين حال اظهار داشت: گرچه تشكيل كنسرسيون غني سازي در خاك ايران مي تواند يك پيروزي براي ايران تلقي شود اما حفظ اين پيروزي از طريق مكانيسم شكل گيري كنسرسيوم به گونه اي كه ايران صاحب 51 درصد از سهام آن باشد، الزامي است.
مطهرنيا اظهار داشت: انرژي هسته اي به عنوان يكي از بنيان هاي ملي ، از اهميت برخوردار است و دستيابي به آن موجب افزايش توان ملي خواهد شد. لذا آنچه بايد در موضوع هسته اي به عنوان هدف بايد مورد توجه قرار گيرد، افزايش توان ملي مبتني بر خرد سياسي در جهت فربه سازي قدرت ملت براي رسيدن به اهداف ملي خود است.
اين كارشناس مسايل سياسي در بخش ديگري از اين گفت وگو به همزماني سفر رييس جمهوري آمريكا به كشورهاي اروپايي با سفر سولانا به تهران اشاره كرد و گفت: به نظر مي رسد كه اين دو سفر، در ارتباط با يكديگر باشند.
وي افزود: آمريكايي ها در مقابله با ايران به صورت شمشير دو لبه عمل مي كنند،از سويي قطعنامه هاي شوراي امنيت را عليه مردم ايران به تصويب مي رسانند و از سوي ديگر بسته هاي پيشنهادي با شرط تعليق غني سازي به ايران ارايه مي كنند.
مطهر نيا تاكيد كرد: بسته هاي پيشنهادي آمريكا كه متضمن تعليق غني سازي از سوي ايران است، همواره با " نه بزرگ" ايران رو به رو مي شود لذا پيش بيني اين نه بزرگ به چنين پيشنهاداتي براي آمريكايي ها كار مشكلي نيست لذا آنها با سوءاستفاده از اين حربه حداقل در سطح نبخگان ، آنان را مجاب مي كنند كه فشارهاي بيشتري را به ايران وارد كنند.
سيام 9139 ** 1324
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]