تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847310539




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانه کلبادی میزبان مسافران نوروزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: درقلب ساری شهر بهار نارنج : خانه کلبادی میزبان مسافران نوروزی ایلنا: عمارت کلبادی سبک معماری آن مهم از تکایای دوره قاجاری است و دارای دو بخش عمده اندرونی و بیرونی است.
خانه کلبادی میزبان مسافران نوروزی

ایلنا: این مکان زیبا و قدیمی در مرکز شهر ساری در مجاورت خیابان انقلاب واقع شده است و در حال حاضر به عنوان موزه ی مردم شناسی مورد بهره برداری قرار گرفته  و قدمت آن حدودا به ۲۰۰ سال قبل باز می گردد.
 
عمارت کلبادی سبک معماری آن مهم از تکایای دوره قاجاری است و دارای دو بخش عمده اندرونی و بیرونی است.
 
بنای اصلی آن به صورت شمالی، جنوبی در دو طبقه با نقشه مستطیل شکل ساخته شده است. هر طبقه دارای یک شاه نشین و دو رشته پلکان در دو سوی شاه نشین و اتاق هایی نیز در دو طرف آن به صورت قرینه است. اتاق های طبقه بالای پنجره های زیبای ارسی همچنان یادآور اسلوب و شیوه های هنرهای تزئینی دوره قاجاریه است و این در صورتی است که در و پنجره طبقه اول در چند دهه اخیر تعویض گردیده و ظاهری متفاوت با طبقه فوقانی دارد و در مرمت سال های اخیر نیز دو رشته پلکان داخلی بنا مسدود گردیده و در جهت شمالی رشته پلکانی به منظور دسترسی به طبقه دوم احداث شده است.
 
عمارت کلبادی که سبک معماری آن با سبک معماری بومی مسکونی و همچنین تکایای دوران قاجار مطابقت دارد، دارای دو بخش اندرونی و بیرونی است. بنای اصلی واقع در بخش اندرونی با پلان مستطیل شکل در دو طبقه و یک سردابه در زیر زمین احداث شده است. هر طبقه دارای یک شاه نشین و اتاق هایی در دو طرف به صورت قرینه است. بخش بیرونی که در سمت چپ ورودی اصلی قرار داشته شامل حیاطی است کوچک و اتاقی برای رسیدگی به امور متفرقه و راهی نیز به حیاط بزرگ اندرونی دارد.
 
این عمارت علاوه بر بخش مسکونی دارای اصطبل، آشپزخانه، محل مسکونی خدمه و حمام بوده است. اما با گذشت زمان آشپزخانه و بخش هایی از واحد مسکونی خدمه از بین رفته و هم اکنون بناهای نوساز اداری جایگزین آن گردیده است. حمام بنا متشکل از دو بخش سربینه و گرمخانه است. در بخش گرمخانه خزینه های آب گرم و سرد قرار دارد.
 
ورودی اصلی این خانه دری است که رو به کوچه آب انبار نو باز می شود. این در از جنس چوب و با تزیینات چوبی و ارتفاع زیاد می باشد که سر دری از جنس آجر اطراف آن را پوشانده است. در بیشتر خانه های سنتی درهای ورودی دو لنگه هستند و هر لنگه کوبه ای دارد. زن ها حلقه لنگه سمت چپی را که تن صدای زیری داشت به صدا در می آوردند و مردها کوبه لنگه راستی را که به شکل چکش بود و تن صدای بمی داشت. در این خانه بعد از در ورودی ورودی یک راهروی نسبتا باریکی وجود دارد تا به ورودی حیاط برسد از آنجا نیز با دو ردیف پله در چپ و راست به حیاط که در سطح پایین تری قرار دارد منتهی می شود.
 
مصالح اصلی عمارت کلبادی از آجر و چوب و سفال می باشد و بام بنا تماما سفالپوش است.
 
عمارت منوچهر خان کلبادی واقع در محله آب انبار نو ساری طی مصوبه هیات دولت در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی مازندران قرار گرفت و از بهار سال ۱۳۷۵ تاکنون نیز محل اداری این سازمان می باشد.
 
ویژگی های اجزای معماری آن نظیر اتاق ها، حجره ها، شاه نشین، حمام، اصطبل، حیاط و هنر به کار رفته بر روی پنجره ها ارسی ها و تزیین آنها با شیشه رنگی در نوع خود بی نظیر است.
 
عمارت منوچهر خان کلبادی واقع در محله ی آب انبار نو حدود یکصدوسی سال پیش به دستور سردار جلیل از امرای ارتش وقت ساخته شد و نام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد.
 
امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهر خان بخشید.سبک معماری این ساختمان از تکایای دوره قاجاری برگرفته شده  و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد.
 
بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه دوم از زیباترین اتاق های این عمارت است جای جای آن یادآور شیوه های فرهنگی تزئینی دوره قاجاری است. و هر طبقه دارای یک شاه نشین و اتاق های دو طرفه است  و جای جای مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجرو بام آن بصورت شیروانی و سفال پوش است.
 
این اثر در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۴۸ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
 
خانه کلبادی که به خانه کلبادی ها یا عمارت کلبادی هم مشهور است در چهار راه برق، در ضلع شمال شرقی میدان انقلاب، نرسیده به میدان ساعت (هفت تیر) شهر ساری مرکز استان مازندران واقع شده و از دوره قاجار باقی مانده است.
 
ساری مرکز استان مازندران از شمال به دریای مازندران ، از جنوب به سلسله جبال البرز، از شرق به نکا و بهشهر و از جنوب به قائمشهر منتهی می شود و بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر استان مازندران است.به مردم اهل ساری، ساروی گفته می شود.
 
ساری پایگاه آغا محمد خان قاجار کمی پیش از تاجگذاری قاجار بوده است. ساری به سه منطقه شهری تقسیم می شود .
 
برج رسکت، برج سلطان زین العابدین، پناهگاه حیات وحش دشت ناز، سد سلیمان تنگه، پارک جنگلی شهید زارع، چشمه باداب سورت،مجموعه تاریخی فرح آباد از جمله اماکن دیدنی مرکز استان به شمار می آید.
گزارش: زهراشریفی
 

۱۳۹۵/۰۱/۱۲ ۱۱:۰۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن