واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: درخواست چهار کشور غربی از شورای امنیت درباره ایران/ طرح جدید دولت آمریکا برای فشار بر ایران
درخواست چهار کشور غربی از سازمان ملل درباره برنامه موشکی ایران، طرح دولت آمریکا برای دور زدن سازمان ملل و تحریم ایران، تأثیر افتتاح خط آهن ایران ـ چین بر تجارت بین المللی، حجم بالای صادرات تسلیحاتی کشورهای غربی به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و انتقاد از این موضوع و انتقاد اوباما از نحوه تبلیغات انتخاباتی در آمریکا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۷۷۱۷۹
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰ - 30 March 2016
درخواست چهار کشور غربی از سازمان ملل درباره برنامه موشکی ایران، طرح دولت آمریکا برای دور زدن سازمان ملل و تحریم ایران، تأثیر افتتاح خط آهن ایران- چین بر تجارت بین المللی، حجم بالای صادرات تسلیحاتی کشورهای غربی به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و انتقاد از این موضوع و انتقاد اوباما از نحوه تبلیغات انتخاباتی در آمریکا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب مهم امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی به موضوعات مربوط به ایران اختصاص دارد. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» از ادعاهای چهار کشور غربی علیه برنامه موشکی ایران خبر داده است. آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در نامه ای مشترک به سازمان ملل متحد نوشتند، آزمایش های موشکی بالستیک اخیر ایران بدون توجه به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام شده است. این چهار کشور غربی مدعی شدند، آزمایش موشکی اخیر ایران شامل شلیک موشک های بالستیک بوده که ذاتاً قادر به حمل کلاهک هسته ای است. این چهار کشور همچنین درباره اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر اینکه موشک های این کشور تهدیدی مستقیم برای رژیم اسرائیل است، ابراز نگرانی کردند. کشورهای مذکور خواستار آن هستند که شورای امنیت سازمان ملل درباره «واکنش های متناسب» به آزمایش های موشکی ایران گفت وگو کند.
*****
همزمان، پایگاه «المانیتور» خبر داده که دولت آمریکا در پی دور زدن سازمان ملل و تحریم ایران بر سر موضوع آزمایش های موشکی است. به نوشته این سایت، در پی مخالفت روسیه با اعمال تحریمهای جدید ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل، دولت باراک اوباما به دنبال دیگر مسیرهای بینالمللی است تا برنامه موشکهای بالستیک ایران را متوقف کند. دولت اوباما که میخواهد قانونگذاران این کشور را آرام کند، مدعی است برخی ابزارهای چند جانبه دیگر خارج از سازمان ملل دارد که میتواند برای مقابله با برنامه موشکی ایران به کار گیرد. این ابزارها شامل «ابتکار امنیتی اشاعه» و «رژیم کنترل فناوری موشکی» است. روسیه عضو هر دو توافقنامه است؛ توافقنامههایی که الزامآور نیستد، اما آمریکاییها مدعی هستند فرصت خوبی برای ممانعت از توسعه بیشتر برنامه موشکی ایران فراهم میکنند.
*****
در مطلبی اقتصادی، نشریه انگلیسی «اکونومیست» به موضوع افتتاح خط راه آهن ایران- چین پرداخته و آن را نشانه ای از بازگشت ایران به عرصه تعاملات اقتصادی و تجاری بین المللی دانسته است. اولین قطار سریع السیر قاره پیمای ایران، مسافت 10 هزار و 500 کیلومتری شهر «یی وو» در شرق چین به تهران را با یک سفر 14 روزه و عبور از خاک کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان با موفقیت پشت سر گذاشت و ایران ورود این قطار را پیشرفتی بزرگ برای کشور توصیف کرد. ایران امیدوار است تا ماه آوریل که خط آهن جدید ترابری قزاقستان به ایران کامل افتتاح می شود، مدت زمان سفر به چین به طرزی محسوس کوتاه شود. اگر ترکیه هم به مسیر این خط آهن افزوده شود، هیچ بعید نخواهد بود این مسیر خط آهن جایگزین کانال سوئز شود و اولین راه مواصلاتی چین به اروپا با عبور از ایران باشد.
*****
در میان دیگر موضوعات، بحث فروش تسلیحات از سوی کشورهای غربی به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس که از مدتی پیش به شدت مورد توجه محافل مختلف غربی قرار گرفته، همچنان داع است. پایگاه اینترنتی «دیفنس نیوز» با انتشار مطلبی در این زمینه می نویسد، وزارت خارجه آمریکا از ماه مه سال 2015 به بعد، امکان فروش 33 میلیارد دلار تجهیزات نظامی به کشورهای عرب خلیج فارس را فراهم کرده است. سخنگوی بخش امور نظامی – سیاسی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که 6 کشور شورای همکاری خلیج فارس تاکنون موشکهای دفاع هوایی بالستیک، بالگردهای هجومی، ناوچهها و موشکهای ضد زره پیشرفته را از این کشور دریافت کردهاند. همچنین به گفته وی، دولت آمریکا 4500 نمونه از انواع سلاحهای هدایت شونده را در سال 2015 به کشورهای حاشیه خلیج فارس فروخته است.
*****
این در حالی است که مشخصاً در انگلیس، انتقاد از این فروش های تسلیحاتی، به ویژه صادرت اسلحه به عربستان، در حال افزایش است. روزنامه «گاردین» در مطلبی با همین رویکرد، با بیان اینکه در یک سال گذشته کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و فرانسه به رغم جنایت های جنگی عربستان در جنگ یمن، به این کشور اسلحه فروخته اند، می نویسد این سیاست سبب شده است تا این کشورها در جنایت های صورت گرفته در یمن سهیم شوند؛ آن ها همچنین هیچ حمایتی از کمیسیون های بین المللی برای تحقیقات در خصوص جنایت های صورت گرفته در یمن نشان ندادند و درخواست سازمان های مدافع حقوق بشر برای توقف فروش اسلحه به عربستان را نادیده گرفتند. هرچند حمایت دولت های غربی از یک طرف دعوا با فروش اسلحه، عامل بروز جنگ های منطقه نیست، تأثیرات فروش این تسلیحات و حمایت های غرب انکار ناشدنی است.
*****
در نهایت در مطلبی مربوط به رقابت های انتخاباتی در آمریکا، خبرگزاری فرانسه از انتقاد رئیس جمهور آمریکا از نحوه تبلیغات نامزدها خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، از رسانه های کشورش خواسته برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را که آشکارا دروغ می گویند و تبلیغات انتخاباتیشان با هیچ عقل سلیمی جور درنمی آید، رسوا کنند. وی در سخنرانی خود به نام هیچ یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اشاره نکرد، اما بدون تردید، محور انتقادات خود را متوجه دونالد ترامپ، نامزد میلیاردر جمهوری خواه کرده بود. اوباما ضمن انتقاد صریح از نحوه پوشش تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری توسط شبکه های خبری آمریکا که تمام اظهارات و حرکات دونالد ترامپ را منعکس می کنند، تأکید کرد، اطلاع رسانی مناسب درباره یک شخص، این نیست که میکروفن را در اختیار او قرار دهیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]