واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اختصاص 12 درصد اعتبارات خشكسالي به خراسان رضوي
خبرگزاري فارس: مدير كل ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه خراسان رضوي از اختصاص 12 درصد اعتبارات خشكسالي امسال توسط دولت به اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از گناباد، جواد عرفانيان پنجشنبه شب در جلسه ستاد حوادث و سوانح غير مترقبه شهرستان گناباد، با بيان اينكه اين استان جزو 14 استان خشكساليزده كشور است، گفت: اين ميزان معادل 290 ميليارد ريال بوده كه بعد از استان فارس، بالاترين اعتبار را به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به اينكه در تمامي شهرهاي اين استان خشكسالي وجود دارد گفت: به منظور حمايت از كشاورزان و دامداران خسارت ديده، تمامي وامهاي دامداري و كشاورزي به مدت يك سال تمديد و جريمه ديركرد تا سقف 50 ميليون ريال بخشوده ميشود.
وي افزود: بانكها موظف به اجراي اين مصوبه هستند و علاوه بر اجراي آن بدون توجه به تسهيلات پرداختي قبلي، بايد به كشاورزان و دامداران تسهيلات جديد ارائه كنند.
عرفانيان همچنين از اشتغال به كار كشاورزان و دامداران بيكار شده در اثر خشكسالي از طريق اداره كار و پرداخت مستمري به آنان خبر داد.
وي تأمين آب شرب، تأمين و توزيع علوفه يارانهاي، خريد دام و آبرساني را از مهمترين برنامههاي دولت براي جبران خسارات ناشي از خشكسالي عنوان كرد و افزود: به منظور حمايت از كشاورزان، كار خريد دام در استان در حال اجرا است به طوري كه 40 درصد خريد دام مازاد كشور در خراسان رضوي انجام ميشود.
مديركل حوادث و سوانح غيرمترقبه خراسان رضوي گفت: سال گذشته بالغ بر دو ميليارد و 100 ميليون تومان از اعتبارات اين ستاد براي اجراي 180 پروژه كاهش خسارات ناشي از حوادث غير مترقبه به شهرستان گناباد اختصاص يافته است.
وي از اختصاص پنج دستگاه تانكر آبرساني و تجهيز و احداث هشت پايگاه اورژانس جادهاي از مصوبات هيئت دولت در شهرستان گناباد خبر داد و افزود: امسال 14 ميليارد ريال براي مطالعات آبهاي سطحي و سيلاب در 35 شهر خراسان رضوي اختصاص يافته است.
عرفانيان با بيان اينكه پنج درصد اعتبارات تملك دارايي و پنج درصد اعتبارات ملي امسال براي مقابله با خشكسالي اختصاص يافته است گفت: كاهش هزينهها، جبران خسارات ناشي از خشكسالي و توسعه بيمه كشاورزي و دامداري از اهداف دولت است.
وي افزود: همه دستگاههاي اجرايي استان موظفند از كليه امكانات براي كاهش خسارات ناشي از خشكسالي استفاده كنند.
فرماندار گناباد نيز در اين جلسه با بيان اينكه آب شرب مصرفي 58 روستاي اين شهرستان در حال حاضر با تانكر تأمين ميشود، گفت: به دليل بحران آب بايد با سرعت و دقت بيشتري در مديريت آب برنامهريزي كرد و با اصلاح شبكههاي فرسوده روستايي از اتلاف آب جلوگيري كرد چرا كه در حال حاضر 37 درصد آب به دليل فرسودگي هدر ميرود.
محمد صفايي گفت: بايد با برنامههايي چون اصلاح كانال هاي آبي، پوشش انهار و تغيير سيستم آبياري از روش غرقابي از هدر رفتن بيشتر منابع آبي جلوگيري كنيم.
وي قيمت بالا و كمبود علوفه، نبود تعادل بين قيمت نهادههاي دامي و قيمت تمام نشده شير توليدي و فقر مراتع را از مهمترين مشكلات پيش روي دامداران منطقه عنوان كرد و از جهاد كشاورزي خواست با اقدامات حمايتي بيشتر، از ورشكستگي دامداران و كاهش ميزان توليد شير اين شهرستان كه چند برابر سرانه توليدي كشور است جلوگيري كنند.
فرماندار گناباد تصريح كرد: به منظور تثبيت نهالهاي كاشته شده و جلو گيري از حركت شنهاي روان يك هزار و 400 هكتار از بيابانهاي دست كاشت اين شهرستان نيازمند آبياري است.
رئيس اداره آب و فاضلاب روستايي شهرستان گناباد نيز در اين جلسه گفت: 64 درصد جمعيت روستايي اين شهرستان تا پايان سال 85 از آب آشاميدني برخوردار بودند اما پيشبيني ميشود به دليل كاهش شديد منابع آبي اين ميزان به 50 درصد كاهش يابد.
محمد عبداللهزاده افزود: بر اثر سرما و يخبندان زمستان سال گذشته 10 منبع آب و دو هزار كنتور در سطح روستاها دچار تركيدگي و پنج كيلومتر از شبكههاي توزيع آب به شدت آسيب ديدند كه به دليل كمبود اعتبار تاكنون اصلاح همه آنها پايان نيافته است.
در شهرستان گناباد 82 روستاي بالاي 20خانوار با جمعيتي بالغ بر 48 هزار نفر وجود دارد.
انتهاي پيام،/ف
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]