واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
عزت و اقتدار ملی بازیچه سعودی ها؛
گل به خودی فدراسیون فوتبال ایران به امنیت ملی کشور در حالیکه ایران در سال 2015 یکی از امن ترین کشورهای جهان بود، اما فدراسیون فوتبال کشور در یک اقدام کاملا غیرمنطقی اسیر دستان سعودی ها شد.
به گزارش گروه سیاسی فرهنگ نیوز، مشخص نیست فدراسیون نشین های فوتبال ایران و مدیران باشگاه ها از فدراسیون فوتبال عربستان حقوق می گیرند یا از بیت المال و خزانه ملی ایران! بیشتر تیم های حاضر در لیگ ایران دولتی، نیمه دولتی یا به طریقی از منابع ملی کشور ارتزاق می کنند و رنگ و بوی خصوصی ندارند.با این حال، زمانیکه پای امنیت ملی کشور جمهوری اسلامی ایران به میان می آید، پرچم کشور نه تنها در منطقه غرب آسیا بلکه در کل جهان بالا است. یکی از مولفه های امنیت ملی، احساس روانی امنیت است که با توجه به شرایط گذشته و حال امنیتی کشور به دست آمده و عدم وقوع حوادثی مانند درگیری های مسلحانه، جنگ با کشورهای خارجی، بمب گذاری و آشوب ها و هرج و مرج های خیابانی در آن تاثیرگذار است. هرچند ممکن است به صورت موردی حوادثی روی دهند اما ضریب امنیت ملی هر کشوری که در کنترل عوامل ناامن کننده موفق باشد، همواره بالا بوده است. ایران در این زمینه یکی از کشورهای برجسته در جهان است که با وجود قرار گرفتن در همجواری چندین کشور ناامن، امنیت کشور را تا آنسوی مرزها نیز گسترش داده است.
در همین زمان است که عربستان سعودی معتاد به جوسازی در تمامی زمینه ها علیه ایران، چنین فضایی را وارد زمین فوتبال کرد و برچسب عدم وجود امنیت را برای اتباع خود به کشور زد. برچسبی که متاسفانه مسئولان فدراسیون فوتبال کشور ایران به صورت بزدلانه و کاملا غیرمنطقی مهر تاییدی نیز بر آن زدند.سعودی هابه بهانه حمله به سفارت این کشور در تهران و کنسولگری اش در مشهد، در ابتدا روابط دیپلماتیک خود را به صورت یک طرفه با ایران قطع کردند و سپس کشورهای متحد یا وابسته به خود را وادار به کاهش سطح روابط با ایران کردند. فضاسازی در منطقه علیه ایران زمانی در حال وقوع بود که تهران توانسته بود در سطح دیپلماتیک پرونده هسته ای را ببندد و در سطح منطقه نیز مقاومت با پیروزهای بسیاری در نبرد با تروریست در عراق و سوریه، موازنه قدرت را به نفع خود تغییر دهد. در بازی با قیمت های نفت نیز عربستان خود یکی از اصلی ترین بازنده های قیمت های پایین نفت شد و کسری بودجه کلان این کشور گویای این امر است. سعودی ها در حالی در حدود 8 تا 9 میلیون بشکه نفت روانه بازار کم رمق نفتی می کردند و می کنند که ایران تنها عددی بیش از یک میلیون بشکه را در روز به فروش می رساند تفاوت این اعداد ثابت می کند بازنده بزرگ، فروشنده بزرگ یعنی عربستان است که حاضر شده به خاطر منافع کوتاه مدت، چوب حراج بر سر منابع ملی خود بزند!
در اکثر توطئه های طراحی شده توسط سعودی ها علیه ایران، در نهایت عربستان بازنده اصلی بوده ولی در زمینه جوسازی در حوزه ورزش توطئه سعودی در زمین فوتبال به ضرر کشور ایران رقم خورده است. ناآگاهی و نااهلی مسئولان فدراسیون فوتبال ایران و حضور آنها در مذاکراتی که دستورالعمل آن، توطئه سعودی ها یعنی ناامن نشان دادن ایران بود، با رای کنفدراسیون فوتبال آسیا به اوج خود رسید. کنفدراسیون فوتبال آسیا، در رایی، از دو کشور عربستان و ایران خواست تا برای بازی تیم های باشگاهی حاضر در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، کشور ثالث را برای میزبانی مسابقات معرفی کنند. این اقدام در حالی صورت گرفت که مماشات صورت گرفته در میان مسئولان فوتبال ایران، با قبول پیشنهاد کنفدراسیون ادامه یافته و اوج اقتدار خود در معرفی کشوری برای میزبانی نشان می دهند که مثلا باب میل سعودی ها نیست!مشکل اساسی قبول یا عدم قبول رای کنفدراسیون فوتبال آسیا نیست، بلکه مساله اصلی بازی با موضوع مهم امنیت ملی کشور است. این عمل از سوی هر مسئول یا نهادی صورت گرفته باشد در حد و اندازه اقدام علیه امنیت ملی و خیانت به منافع ملی کشور است و مجازات آن نیز کاملا مشخص است. امنیت موجود در کشور حاصل خون دهها هزار شهید پس از انقلاب اسلامی و جانبازی و ایثارگری پهلوانان واقعی ایران زمین است. امنیتی که امروزه نیز با پنجه به پنجه شدن پهلوانان ایرانی در سراسر کشور و حتی منطقه با تروریست های مورد حمایت سعودی ها و قدرت های استکباری جهان به دست آمده است. بازی با چنین تصویری از امنیت کشور و آنهم در پازل سعودی ها، هیچگونه توجیهی ندارد و هیچ ایرانی باغیرتی باخت و بردهای فوتبالی را به قیمت ناامن نشان دادن ایران، برنمی تابد.
مسئولان فدراسیون فوتبال ایران که ریاست آن را علی کفاشیان برعهده دارد، به بهانه محرومیت برای باشگاه های کشور در صورت عدم قبول رای کنفدراسیون فوتبال آسیا، پذیرش بازی در خارج از کشور و تعیین میزبان خارجی را توجیه می کنند. زمانیکه پای عزت ملی، مصلحت و حکمت در میان است، توجیه های اینچنینی تنها فرار از زیر بار سنگین دفاع از امنیت و عزت ملی کشور است.زمانیکه فدراسیون فوتبال ایران با توطئه سعودی و کنفدراسیون فوتبال آسیا برای ناامن نشان دادن ایران مواجه شد، می بایست و بار دیگر تاکید می شود، می بایست، با عدم حضور در جلسات مشترک با دستور جلسه خیانت علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، در بیانیه ای اعلام می داشت تنها در ایران و در تک تک شهرهای آن، میزبان تیم های فوتبال سعودی خواهد بود و هیچ رایی یا حکمی را که عزت و امنیت ملی کشور را خدشه دار سازد، قبول نخواهد کرد. این عمل نه تنها صورت نگرفت و تاکنون نیز نگرفته است که گام های لرزان مسئولان فدراسیون فوتبال و همچنین برخی از مدیران باشگاه های کشور حاضر در مسابقات قهرمانان، دقیقا در پازل عربستان سعودی برداشته شده است.رویداد تاسفبار قبول میزبانی از سعودی ها در خارج از ایران، در حالی اتفاق افتاده که مردم کشور بزرگ ایران در سال های متعددی ثابت کرده اند زمانی پای اقتدار و عزت کشور در میان باشد از بسیاری از منافع شخصی خود می گذرند و حتی در راه آن جان هم می دهند. سال های جنگ هشت ساله موید این موضوع است. همچنین سال هایی که ایستادگی ایران بر حقوق اصلی هسته ای خود، کشور را متحمل تحریم ها و تهدید های غرب کرد، مردمان ایران زمین، محدودیت ها را با وجود تمامی مشکلات اقتصادی و معیشتی پذیرفتند تا حقوق ایران در زمینه هسته ای، از میان نرود و پیشرفت هسته ای متوقف نشود. زمانیکه ورزشکاران ایرانی در مقابل ورزشکاران رژیم صهیونیستی، حاضر به انجام مسابقه نمی شوند و با پرچم فلسطین گرداگرد زمین می چرخند، روح جوانمردی و دفاع از مظلوم در کالبد بزرگمردی ایرانیان دمیده می شود. تمامی این موارد ثابت می کند آنچه برای مردم ایران مهمتر از بردهای ورزشی است، احساس غرور و عزت، شرافتمندی و جوامردی در عرصه ورزش است. حال آنکه، پذیرش رای کنفدراسیون فوتبال آسیا، در برگیرنده هیچ امتیازی برای عزت و اقتدار کشور نیست.
حال اگر موارد ناامنی و اختلافات سیاسی در کشورهای دیگر در نظر گرفته شود، اوج مصیبت وارده مشخص می شود. در زمان برگزاری مسابقه فوتبال فرانسه و آلمان در ورزشگاه سنت دنی پاریس، تروریست های داعشی مورد حمایت عربستان، چند بمب در اطراف ورزشگاه و درست زیر گوش فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، منفجر می کنند و بمبگذاری های دیگری نیز در پاریس روی می دهد و تهدید به حملات انتحاری همچنان باقی می ماند ولی مسابقات فوتبال در این کشور در سطح ملی، باشگاهی و قاره ای، به منوال گذشته ادامه می یابد. در اوج مناقشات روسیه و ترکیه، تیم های باشگاهی دو کشور رو در روی یکدیگر در کشورهای هم قرار می گیرند. مناقشاتی که میان مسکو و آنکارا پس از فروپاشی شوروی بی سابقه بوده است. از این دست مثال ها در دنیای سیاست و ورزش بسیار زیاد است و حتی بالعکس در اوج تنش ها سعی می شود از ابزار دیپلماسی ورزش، راهی برای مصالحه میان کشورها و نزدیکی میان ملت ها گشوده شود.با تمامی این احوال، همانگونه که اشاره شد، عدم میزبانی از تیم های سعودی در ایران و قبول رای کنفدراسیون فوتبال آسیا، امری خلاف امنیت ملی کشور است و برای اولین بار در تاریخ فوتبال کشور، تیم های ایرانی میزبانی را به خاطر توطئه سعودی ها از دست می دهند و چنین عملی سابقه ای را ایجاد می کند که تیم های ورزشی دیگر نیز به این بهانه از حضور در ایران امتناع کنند و به دست آوردن میزبانی مسابقات بزرگ آسیایی و جهانی با مشکلاتی روبه رو شود. هرچند تیم های ایرانی حاضر در مسابقات فوتبال آسیا می بایست به صورت خودجوش از قبول رای کنفدراسیون فوتبال آسیا امتناع می کردند اما دولت نیز می توانست با دادن مشوق های و حمایت از آنها در صورت وقوع چنین اقدامی، انگیزه آنها را بالاتر ببرد و ضررهای مالی و محرومیت های احتمالی را مرتفع سازد. با وجود این، زمانیکه موضوع خدشه دار شدن امنیت کشور در میان است، هیچ عمل یا اقدامی در جهت آن، توجیه پذیر نیست.
95/1/10 - 12:29 - 2016-3-29 12:29:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]