تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819552889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو شعله گرمابخش روابط ایران و کانادا


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دو شعله گرمابخش روابط ایران و کانادا




روابط ایران و کانادا طی یک دهه اخیر رو به تیرگی نهاد تا جایی که سفارتخانه کانادا در تهران و پس از آن سفارت ایران در اتاوا تعطیل شد. اما با تحولات سال گذشته آیا می‌توان انتظار داشت که این روابط بار دیگر احیا شود؟





اقتصاد نیوز: روابط ایران و کانادا طی یک دهه اخیر رو به تیرگی نهاد تا جایی که سفارتخانه کانادا در تهران و پس از آن سفارت ایران در اتاوا تعطیل شد. اما با تحولات سال گذشته آیا می‌توان انتظار داشت که این روابط بار دیگر احیا شود؟

داوود هرمیداس باوند، استاد حقوق بین‌الملل و روابط بین‌الملل با بیان اینکه روابط ایران با کانادا در کوتاه‌مدت به دو عامل وابسته است،گفت: نکته اول، تغییر دولت محافظه‌کار به نخست‌وزیری استفن هارپر در کانادا و روی کار آمدن دولتی لیبرال با نخست‌وزیری جاستین ترودو است. دولت جدید با سیاست خارجه دولت محافظه‌کار موافق نیست، بنابراین طبیعی است که در این تغییر خط مشی سیاست خارجی کانادا، روابط با ایران نیز دستخوش تغییر شود.

وی اضافه کرد: به نظر می‌آید نگاه دولت لیبرال به گونه‌ای است که علاقه‌مند به عادی‌سازی روابط و حتی بازگشایی دوباره سفارت در تهران است اما این مساله‌ به میزان قابل توجهی به نتایج مذاکرات و برجام باز می‌گردد.

باوند ادامه داد: نکته دوم، مساله‌ توافق هسته‌ای برجام و آنچه با کشورهای 1+5 به نتیجه رسید، است. چنانچه می‌دانیم بر اساس این اتفاقات روابط ما با اتحادیه اروپا و کشورهای آمریکای شمالی نسبت به گذشته بهبود یافته است. در این میان با توجه به اینکه دولت اوباما هم نگاه متفاوتی به این توافق داشته است و برای حفظ این تغییرات هم تلاش می‌کند، بنابراین برای کانادا بازگرداندن رابطه با ایران دور از ذهن نیست و احتمال اینکه حتی در بعد اقتصادی تعاملات جدیدی در سال 95 شکل گیرد، ممکن است.

به اعتقاد این استاد روابط بین‌الملل، سیاست داخلی ایران نیز بر توسعه احتمالی روابط تهران-اتاوا موثر است: اگر مجلس دهم رویکردی اعتدال‌گرایانه را در پیش گیرد، قطعاً کانادا که به دلایل سیاسی روابطش را باماقطع کرده بود با دیدن این تغییرات هم از لحاظ اقتصادی و هم دیپلماتیک به گسترش روابط میل پیدا خواهد کرد.

او تاکید کرد: کانادا بیشتر بنا بر تصمیماتی که جامعه بین‌المللی در قبال ما طی یک دهه اخیر اتخاذ کرده بود و آنچه در دولت قبل در رابطه با سفارت انگلیس صورت گرفت، به محدودسازی روابط دست زد، بنابراین ترمیم روابط آنها به مراتب آسان‌تر از کشورهایی همچون آمریکاست که اختلافات عمیقی از گذشته موجب قطع روابط شده یا کشوری همچون عربستان است که منافع منطقه‌ای و مشکلات کنونی عامل قطع روابط شده است. بنابراین بهبود روابط با کانادا به ویژه با دولت جدید آن در سال جدید ممکن است. البته هر آنچه باقی می‌ماند به نوع رفتار ما، نقش‌آفرینی مجلس دهم و رویکرد آن باز می‌گردد.

باوند با بیان اینکه پس از اجرایی شدن برجام، نوعی فشار از سوی صاحبان سرمایه به دولت‌های مختلف خارجی برای تامین امنیت سرمایه‌گذاری آنها در بازار ایران به وجود آمده است، گفت: منطق بازار حکم می‌کند که این دولت‌ها تلاش کنند رابطه بهتری با کشور میزبان سرمایه‌گذاری ایجاد کنند. با این تحلیل منطقی است که دولت اتاوا با وجود همه سوءتفاهمات در روندی معقول و تدریجی یخ‌های روابط دو کشور را آب کرده و به سوی عادی‌سازی روابط با ایران گام بردارد.







تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن