واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فناوری در سالی که گذشت؛
فروش شرکتهای دانش بنیان از مرز ۷۰هزار میلیارد گذشت
شناسهٔ خبر: 3580787 - یکشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷
دانش و فناوری > فناوری های نوین
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانست در سال ۹۴ ، ۸ بسته حمایتی به شرکت های دانش بنیان ارائه کند و از سوی دیگر واردات کالاهای دانش بنیان از مسیر گمرکی سبز را به نتیجه قطعی رساند. به گزارش خبرنگار مهر، تعریف حدود ۸۲۵ طرح توسعه فناوری و تجاریسازی در حوزههای مرتبط با اولویتهای نقشه جامع علمی کشور، افزایش ۴۰ برابری تعداد شرکت های دانش بنیان، مکلف شدن بانکها به حمایت از این شرکت ها، تشکیل مرکز ملی فضای مجازی و راه اندازی بازار دارایی فکری از جمله اقداماتی بوده است که در سال ۹۴ به منصه ظهور رسیدند. افزایش ۴۰برابری تعداد شرکت های دانش بنیان رشد ۴۰ برابری تعداد شرکتهای دانشبنیان و عبور از مرز ۲ هزار و ۱۰۰ شرکت تایید صلاحیت شده، عبور از مرز ۷۰هزار میلیارد ریال فروش شرکتهای دانشبنیان، نهادینهسازی حمایت برای برخورداری از معافیت مالیاتی شرکتهای دانشبنیان با رشدی ۲۷ برابری از مهم ترین اتفاقات مهم در حوزه شرکت های دانش بنیان در سال ۹۴ به شمار می رود.
. تخصیص ۵۰۰ میلیارد دلار به صندوق نوآوری و شکوفایی علی رغم محدویتهای مالی دولت در تامین منابع، تخصیص ۵۰۰ میلیارد دلار به صندوق نوآوری وشکوفایی در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان، عبور از مرز ۳۵.۰۰۰ نفر اشتغال مستقیم در شرکتهای دانشبنیان علیرغم رکود در فعالیت واحدهای صنعتی وخدماتی از دیگر اتفاقات مهم در حوزه شرکت های دانش بنیان محسوب می شود. راهاندازی بازار دارایی فکری از مشکلات و معضلات بسیاری از صاحبان ایده و تفکر، جذب سرمایهگذار است و چه بسیار ایدهها و طرحهای نوآورانهای که به واسطه عدم امکان جذب سرمایهگذار در زمان مناسب، به دست فراموشی سپرده شدهاند. از این رو در راستای توسعه بازار، بازار دارایی فکری با تعامل شرکت فرابورس و پارک فناوری پردیس راهاندازی شد. در سال ۹۴، ۷۶ اختراع، دو طرح صنعتی و یک نشان تجاری در فهرست عرضه بازار دارایی فکری درج شده و دو طرح (یک طرح صنعتی و یک اختراع) به ارزشی بالغ بر ۵/۲ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفته که منجر به تولید انبوه شده است. تشکیل مرکز ملی فضایی ایران این مرکز طی دستور رئیس جمهور و با مأموریت هماهنگی، سیاستگذاری، برنامهریزی و نظارت بر حوزه فضایی کشور تشکیل شد، به منظور ساماندهی فعالیتهای فضایی، برنامه ۴۱ ساله اول فضایی کشور برای بازده زمانی سالهای ۲۲ تا ۹۴ تدوین شده است. با توجه به اینکه از لحاظ زمانی این برنامه به اتمام رسیده است، لازم است با در نظر گرفتن راهبردهای برنامه ۲ ساله ششم و شرایط کشور، برنامهای منسجم به منظور جهتدهی و هماهنگی فعالیتهای فضایی در جهت رفع نیازهای موجود کشور در حوزه فضا تدوین شود.
. تشکیل شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی به عنوان یک زیرساخت ملی تاسیس و راهاندازی آزمایشگاههای خدمات تخصصی از حیاتیترین و الزامآورترین اقداماتی است که با توجه به مراحل تکامل و به نتیجه رسیدن مراحل توسعه محصولات دانشبنیان اعم از اثبات فناوری، تولید و ارائه به بازار، باید انجام شود که در همین راستا دستورالعمل چگونگی حمایت از شکلگیری و توسعه آزمایشگاههای مربوط در حوزه های تخصصی توسط معاونت تهیه و اجرا شد. در سال ۹۴ تعداد آزمایشگاههای قطعی عضو این شبکه به تعداد ۱۰۶ آزمایشگاه به صورت قطعی و ۸۸ آزمایشگاه به صورت آزمایشی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی معاونت علمی رسیده است. واردات کالاهای دانشبنیان از مسیر سبز گمرکی یکی از اقداماتی که برای شرکت های دانش بنیان مفید بود، انجام واردات کالاهای شرکتهای دانشبنیان از مسیر سبز گمرکی بود که سال ۹۴ در گمرک جمهوری اسلامی به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه شرکتهای دانشبنیان برای واردات کالاهای خود در مسیر سبز گمرکی قرار می گیرند. تاکنون عمدتا شرکتهای خوشنام و تولیدکنندگان برتر در مسیر سبز قرار میگرفتند و سایر شرکتها به مسیر قرمز و زرد وارد می شدند که با توجه به مذاکرات انجام شده، شرکتهای دانشبنیان نیز به مسیر سبز گمرکی افزوده شدند. ارائه ۸ نوع تسهیل مالی به شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات مالی به شرکت های دانش بنیان در راستای صادرات کالا و خدمات دانش بنیان تسهیلاتی را در قالب ۸ بسته ارائه میکند که تسهیلات هم در سال ۹۴ به تصویب رسید. این بسته شامل سرمایه در گردش، سرمایه ثابت، یارانه سود تسهیلات، تسهیلات حمایت از صادارت، تسهیلات توانمندساز، تسهیلات توسعه بازار صادراتی، ضمانت نامه بانکی و تسهیلات حمایت از انتقال فناوری می شود.
بانکها مکلف به حمایت مالی از طرحهای دانش بنیان شدند طی توافقاتی که معاونت علمی و فناوری با مدیر عاملان پنج بانک (کشاورزی، صنعت و معدن، سپه، رفاه کارگردان، صادرات )، رئیس صندوق توسعه ملی در سال ۹۴ داشت این بود که طرح های دانش بنیان و فناور در اولویت حمایت مالی قرار بگیرند. تشکیل کمیته حمایت از شرکتهای دانش بنیان در اتاق بازرگانی کمیته اجرای کامل و جامع قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در اتاق بازرگانی ایران با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد. بهره مندی از ظرفیت متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم از اوایل سال ۹۴ معاونت علمی و فناوری در راستای بهره مندی از ظرفیت های متخصصان و دانشمندان ایرانی غیر مقیم طرحی را عنوان کرد بسیار زیاد مورد استقبال این ایرانیان قرار گرفت. اعطای جایزه مصطفی(ص) به ۲ مسلمان اولین دوره اعطای جایزه مصطفی (ص) در سال ۹۴ رخ داد که به دو دانشمند برجسته مسلمان در دو حوزه تعلق گرفت. جایزه علمی فناوری مصطفی(ص)، با مدیریت پارك فناوری پردیس معاونت علمی به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اهدا میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]