تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804911297




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش نشریه اکونومیست از حوادث بروکسل: از این پس، اوضاع در اروپا به این شکل است / همه باید به وحشت و ترور عادت کنند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش نشریه اکونومیست از حوادث بروکسل: از این پس، اوضاع در اروپا به این شکل است / همه باید به وحشت و ترور عادت کنند
اکونومیست نوشت: موج تازه ای از حملات انتحاری اروپا را در هراس و ماتم فرو برده است. این آخرین حمله نخواهد بود.
به گزارش نامه نیوز، این نشریه آورده است: در خیابان های بروکسل، هراسان انتظار حمله بعدی را می کشیدند. اما در 22م مارس  زمانی که داعش در خیابان زاونتم و تنها ساعتی بعد، در خطوط متروی شهر دست به حمله زد، آمادگی نیروهای پلیس برای این حملات، کمکی به از بین بردن شوک و رنج مردم پس از انفجارها نکرد. دست کم 30 نفر کشته و حدود 200 نفر زخمی شده اند که وضع برخی از آن ها وخیم است. نخست وزیر بلژیک این بمب گذاری ها را "کور، وحشیانه و بزدلانه" خواند.

در روزهای آینده اروپا بار دیگر مراحل سوگ پس از حملات تروریستی را می گذارند: اندوه از دست رفتن جان انسان های بی گناه؛ خشم نسبت به مردان و زنانی که بعضی ها شان شهروند بودند و به نام جهاد دست به جنایت زدند؛ سوال از توانایی نیروهای پلیس و امنیتی؛ و در آخر همان طور که در بولتن ها و تیرهای خبری دیده می شود، استعفایی بی فایده.

اما حتی همین حالا، درست پس از این حملات، دو درس روشن است. یکی آنکه هرچند داعش سال ها در صدر فهرست تروریست های تحت تعقیب قرار گرفته، همچنان نیرو و منابع کافی برای انجام حملات تروریستی همزمان در قلب اروپا را حفظ کرده است. درس دیگری که از پی آن می آید این است که شهرهای بزرگ اروپا و آمریکا باید به مبارزه ای طولانی با وحشت و ترور عادت کنند که در آن هر کدامشان می توانند هدف حملات آتی باشند.

مقاومت داعش زنگ خطر را به صدا در می آورد. بمب گذاری ها در بروکسل درست چند روز پس از دستگیری صالح عبدالسلام، مضنون اصلی حملات سال گذشته در پاریس بود که جان 130 نفر را گرفت. او در طول  چهار ماه در میان دوستان و همسایگانش درست چند خیابان دورتر از خانه اش در مولن بیک در حومه بروکسل پناه گرفته بود. روشن است که برخی مردم آماده اند تا روش های عبدالسلام را بپذیرند، حتی اگر هنوز آماده نباشند دست شان را به خون هم وطنانشان آلوده کنند.

علاوه بر داشتن برخی حامیان، داعش در جذب متخصصان توانایی بسیاری دارد. در شش کشور اروپایی 18 جهادی در بازداشت به سربرده و مضنون به دست داشتن در حملات پاریس می باشند. با این حال داعش توانست در حالی که اروپا در آماده باش برای عملیات تروریستی به سر می برد، جهادی های کافی برای تدارک عملیاتی پیچیده و هماهنگ در بروکسل جذب کند. مقامات فرانسوی به این نتیجه رسیده اند که داعش توانسته به راهی برای ساخت بمب با استفاده از مواد شیمیایی مرسوم مانند رنگ مو و لاک پاک کن دست پیدا کند. هنوز سازنده بمب پیدا نشده و تلاش برای نفوذ به نحوه ارتباط تروریست ها ادامه دارد.

تهدید تکرار این حملات رو به کم شدن ندارد. یک ترویست بالقوه در همان منطقه جذب خواهد شد. هزاران مرد و زن اروپا را به مقصد خلافت خودخوانده داعش در سوریه و عراق ترک کرده و در آنجا آموزش دیده و تحت القائات فکری قرار گرفته اند. لیبی پر از جهادی است. القاعده و داعش برای اثبات توانایی ها و دستاوردهای جهادی شان با یکدیگر رقابت می کنند. احتمال رو به یقین وجود دارد که حملات بیشتری در شهرهای بیشتری رخ خواهد داد.

دولت باید چگونه واکنش نشان دهد؟ اولین قدم آگاهی از این امر است که هدف تروریست ها ایجاد واکنشی شدید است. آن ها زمانی که سیاستمدارانی مانند دونالد ترامپ سوگند می خورد که مسلملنان را از ایالات متحده محروم سازد، شادی می کنند؛ زمانی که رهبران کشورهای اروپای شرقی می گویند تنها مهاجرانی را از سوریه می پذیرند که مسیحی باشند؛ یا زمانی که مارین لوپن، رهبر جبهه ملی فرانسه نماز خواندن مسلمانان در خیابان را با اشغال نازی ها مقایسه می کند. چنین رفتارهای تعصب آمیزی به تبدیل شدن ناراضی ها به حامیان و افراطیون به بمب گذارها کمک می کند. داعش شادی می کند وقتی می بیند کشورهای غربی این توجه را به تعداد کشته شده ها در اروپا نشان می دهند، در حالی که توجه چندانی به تعداد مسلمانانی که در بمب گذاری های بیروت و ترکیه کشته می شوند یا میلیون ها مسلمانی که در اروگاه های آوارگان در شرایط وخیم به سر برده  و یا از جنگ داخلی سوریه رنج می برند ندارد. سیاست باید این هدف را دنبال کند که افراط گرایان را جدا کند، نه آنکه یک جریان را به آغوش آن ها سوق دهد.

اولویت دیگر – که در مسیر پیشگیری از واکنش افراطی قرار دارد – ایجاد اطمینان در مردم عادی است که دولت در حال محافظت از آن ها است. برخی سیاست مداران تصور می کنند که ترس مردم عادی از کشته شدن در حملات تروریستی بی مورد است. باراک اوباما در مصاحبه اخیرش با آتلانتیک توضیح داده است که چه طور دوست دارد در جلسات هیات دولت به آن ها یادآوری کند که آمریکایی های بیشتری با افتادن در حمام می میرند. اما تروریسم با مرگ اتفاقی یا حتی قتل تصادفی متفاوت است. علت آنکه مردم به تروریسم چنین واکنشی نشان می دهند این است که احساس می کنند دولت شان نمی تواند به وظیفه اساسی خود که حفظ امنیت آن ها در مواجه با چنین دشمنانی است عمل کند. ترسی که تروریسم ایجاد می کند تنها یک توهم آماری نیست، بلکه نشان از آن دارد که افرادی که هیچ مرزی نمی شناسند در حال سازماندهی توطئه علیه کشورشان هستند.

بهترین روش محافظت برابر حملات تروریستی ایجاد صلح در خاورمیانه است – افسوس که این به رویایی دور از دسترس تبدیل شده است. در وضع موجود باید تلاش بیشتری در رصد ارتباط تروریست های در فضای مجازی انجام داد. سیاست گذاری های مناسب باید از تبدیل شدن بزهکاران خرده پا به افراط گراها در زندان ها جلوگیری کند. انزوای اقتصادی و فرهنگی مناطقی مانند مولنبیک باید تمام شود. راه دراز و سختی در پیش است و اکثرش باید بدون دیده شدن انجام شود – جز زمانی که به شکست می انجامد.

بسیاری از مواجهه پیش رو هراس داشته و افسوس از دست رفتن آزادی به هدف ایجاد امنیت شان را می خورند. اما تا زمانی که جهادی ها غرب را تهدید می کنند، راهی برای فرار از اقدام عملی نیست. به وضع عادی جدید خوش آمدید.

منبع: انتخاب


۰۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن