تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855140523




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه با موبایل در نوروز بهتر عکس بگیریم؟ (1)


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چگونه با موبایل در نوروز بهتر عکس بگیریم؟ (1)




همه‌ی افراد می‌توانند با گوشی موبایل عکس بگیرند ولی رسیدن به نتایج واقعا خوب در عکاسی موبایل به مهارت بیشتری نیاز دارد. گرفتن عکس‌هایی خارق‌العاده با موبایل عملا کار بسیار ساده‌ای است.





مجله دیجی کالا - محسن چینه کش: همه‌ی افراد می‌توانند با گوشی موبایل عکس بگیرند ولی رسیدن به نتایج واقعا خوب در عکاسی موبایل به مهارت بیشتری نیاز دارد. گرفتن عکس‌هایی خارق‌العاده با موبایل عملا کار بسیار ساده‌ای است، البته تا زمانی که برخی نکات مهم در خصوص فوکوس، نوردهی، ترکیب‌بندی و ویرایش عکس را رعایت کنید. در این مقاله‌ی دوبخشی قصد داریم ۱۲ نکته و تکنیک اساسی را معرفی کنیم که هر عکاس موبایل جدی باید آن‌ها را بداند. اگر به‌تازگی عکاسی موبایل را شروع کرده‌اید بهتر است ابتدا در این ۱۲ تکنیک مهارت پیدا کنید. حتی عکاسان موبایل کارآزموده هم ممکن است برخی از این نکات و ترفندها را فراموش کرده باشند. پس با مدرسه‌ی عکاسی موبایل ما همراه باشید تا باهم به بررسی اساسی‌ترین نکاتی بپردازیم که برای گرفتن عکس‌هایی فوق‌العاده با گوشی موبایل لازم است بدانید.


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)


عکس از الناز امینی


۱. لنز را پاک کنید


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



گوشی موبایل زمان زیادی را در جیب، کیف یا دست سپری می‌کند و درنتیجه کثیف خواهد شد. کثیفی، گردوخاک، چربی و اثرانگشت روی لنز تاثیر زیادی بر کیفیت عکس‌های شما خواهند گذاشت. اگر شیشه‌ی لنز شما کثیف باشد تلاش برای گرفتن عکس خوب بی‌معنی است. کثیفی مانع ورود نور به سنسور دوربین شده و درنتیجه روی عکس نقاط تار، لکه و مناطقی کدر ایجاد می‌کند. لنز تمیز رسیدن به عکس‌هایی شفاف و تمیز هنگام عکاسی با موبایل را تضمین می‌کند. لازم است هر بار که گوشی را برای عکاسی از جیب خود خارج می‌کنید لنز آن را تمیز کنید. برای این کار از یک دستمال نرم مخصوص لنز استفاده کنید. استفاده از دستمال‌های خشن موجب خراشیده شدن شیشه‌ی روی لنز شده و کیفیت تصویر دوربین گوشی را پایین خواهد آورد.


۲. مطمئن شوید سوژه در فوکوس کامل قرار دارد


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



مهم‌ترین چیزی که هنگام گرفتن یک عکس باید به آن توجه کنید قرار گرفتن سوژه‌ی اصلی در فوکوس کامل است. در آیفون و بسیاری از گوشی‌های هوشمند دیگر برای تعیین نقطه‌ی فوکوس کافی است جایی را که سوژه‌ی شما قرار گرفته روی صفحه‌ی نمایش لمس کنید. آیفون برای تایید نقطه‌ی فوکوس انتخابی یک کادر زرد کوچک در آن نقطه نمایش می‌دهد.


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



اگر سوژه‌ی شما متحرک است حتما درست پیش از گرفتن عکس نقطه‌ی فوکوس را انتخاب کنید تا از فوکوس صحیح سوژه مطمئن باشید. پس از گرفتن یک عکس شفاف از سوژه در صورت تمایل می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن‌های ویرایش عکس بسیار زیادی که در دسترس هستند پس‌زمینه‌ی عکس را تار کرده و توجه بیشتری را به آن معطوف کنید.


۳. نوردهی را به‌صورت دستی تنظیم کنید


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



در آیفون و بسیاری از گوشی‌های هوشمند دیگر، هنگامی‌که شما برای تعیین نقطه‌ی فوکوس روی صفحه‌ی نمایش ضربه می‌زنید، دوربین از نقطه‌ی فوکوس برای تنظیم میزان نوردهی هم استفاده می‌کند. به‌طور خلاصه نوردهی میزان تاریکی یا روشنی تصویر را مشخص می‌کند. واگذار کردن تنظیم نوردهی به دوربین همیشه ایده‌آل نیست. برای مثال اگر سوژه در بخش تاریک کادر قرار گرفته باشد این کار می‌تواند منجر به عکسی با نوردهی کلی بیش‌ازحد (over-exposed) شود یا بالعکس. اگر دوربین گوشی شما اجازه‌ی تنظیم دستی میزان نوردهی (Exposure) را می‌دهد در این شرایط از آن استفاده کنید.


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



برای مثال اپل در iOS 8 ابزار جدیدی را برای تنظیم دستی میزان نوردهی معرفی کرد. وقتی نقطه‌ی فوکوس را با ضربه زدن روی صفحه‌ی نمایش تعیین کنید یک آیکون کوچک شبیه خورشید کنار مربع فوکوس ظاهر می‌شود. وقتی این آیکون خورشید مانند را دیدید کافی است برای تنظیم نوردهی انگشت خود را روی صفحه‌ی نمایش به سمت بالا یا پایین بلغزانید. حرکت انگشت به سمت بالا کل تصویر را روشن‌تر و حرکت انگشت به سمت پایین کل تصویر را تیره‌تر خواهد کرد. تنظیم دستی میزان نوردهی اجازه می‌دهد کنترل بسیار بیشتری روی ظاهر تصویر نهایی داشته باشید.


۴. از زوم استفاده نکنید


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



دوربین آیفون و اکثر گوشی‌های هوشمند دیگر به قابلیت زومی مجهز هستند که با باز و بسته کردن دو انگشت روی صفحه‌ی نمایش می‌توان میزان آن را تنظیم کرد. البته متاسفانه تقریبا در تمام گوشی‌های هوشمند زوم از نوع دیجیتال است نه اپتیکال. در اصل اتفاقی که هنگام استفاده از زوم دیجیتال می‌افتد این است که تصویر با زوم کردن برش (Crop) می‌خورد. درنتیجه هر چه بیشتر زوم کنید به میزان قابل‌توجه‌تری از کیفیت عکس کاسته خواهد شد. اگر قصد دارید از سوژه‌ای دورتر نسبت به خودتان عکس بگیرید از زوم استفاده نکنید. به‌جای این کار نزدیک‌تر رفته و دوربین را در حالت عادی و بدون زوم استفاده به کار ببرید. بدین ترتیب حاصل کار تصویری بسیار باکیفیت‌تر خواهد شد.

اگر امکان نزدیک‌تر رفتن نبود بازهم بهتر است از زوم استفاده نکنید. به‌جای آن می‌توانید خودتان هنگام ویرایش با برش دادن عکس بیننده را به سوژه نزدیک‌تر کنید. برش دادن تصویر پس از عکاسی به شما اجازه می‌دهد روی میزانی از تصویر که قصد حذف کردنش را دارید کنترل بهتری داشته باشید. در این مثال فانوس دریایی و قایق‌ها فاصله‌ی زیادی از بندر داشتند و در عکس اصلی بسیار کوچک به نظر می‌رسیدند. ازآنجاکه امکان نزدیک رفتن و گرفتن عکس بهتری وجود نداشت من تصویر را برش دادم تا به نظر برسد به سوژه نزدیک‌تر بوده‌ام.


۵. دوربین را ثابت نگه‌دارید


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



بی‌حرکت نگه‌داشتن دوربین به‌ویژه هنگام عکاسی در نور کم یا شب از اهمیت بالایی برخوردار است. در این شرایط دوربین گوشی موبایل مجبور است برای رسیدن نور کافی به سنسور از سرعت شاتر پایین‌تری استفاده کند. در این حالت هرگونه حرکت یا لرزش دوربین منجر به ثبت تصویری تار خواهد شد. برای ثابت نگه‌داشتن گوشی و جلوگیری از تار شدن تصویر باید گوشی را با دودست محکم بگیرید یا آن را به سطحی سخت تکیه دهید. همچنین می‌توانید از یک سه‌پایه بهره بگیرید. انواع مختلفی از سه‌پایه‌ها وجود دارد که برای گوشی‌های مختلف مناسب هستند.


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



هنگام استفاده از سه‌پایه می‌تواند دقت خود را با به کار بردن زمان‌سنج خودکار (Self-Timer) بازهم افزایش دهید. پیشنهاد ما این است که زمان‌سنج را روی 3 ثانیه تنظیم کنید. بدین ترتیب هنگامی‌که عکس در حال گرفته شدن است هیچ تماسی با گوشی نخواهید داشت و درنتیجه دوربین کاملا ثابت خواهد بود. شاید این راهکار به نظر زیاده‌روی باشد ولی قطعا هنگام عکاسی در نور بسیار کم مفید خواهد بود. ترفند دیگری که می‌توانید در این زمینه به کار ببرید استفاده از کلیدهای تنظیم بلندی صدای هدست به‌عنوان کلید شاتر دوربین است. آیفون و برخی از گوشی‌های هوشمند دیگر به این قابلیت مجهز هستند. اگر گوشی شما از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کند می‌تواند از شاترهای بلوتوث استفاده کنید. بدین ترتیب شما قادر خواهید بود گوشی را روی سه‌پایه قرار داده و برای پیشگیری از هرگونه لرزش، بدون لمس فیزیکی با آن عکس بگیرید.


۶. قانون یک‌سوم را به کار ببرید


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



رسیدن به فوکوس و نوردهی صحیح جزو اصول حیاتی عکاسی هستند ولی ترکیب‌بندی مناسب هم به همان اندازه اهمیت دارد. بدون ترکیب‌بندی خوب احتمالا عکس‌های شما خیلی چشم‌نواز نخواهند شد. قانون یک‌سوم از مفیدترین تکنیک‌های ترکیب‌بندی در عکاسی است. ازآنجاکه قانون یک‌سوم می‌تواند در تمام سبک‌های عکاسی برای تولید تصاویری جذاب‌تر و متعادل‌تر استفاده شود، فراگرفتن این مفهوم اهمیت بالایی دارد.


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



برای رعایت قانون یک‌سوم باید کادر را مطابق با تصویر زیر به‌صورت ذهنی توسط دو خط عمودی و دو خط افقی تقسیم‌بندی کنید. سپس عناصر مهم صحنه را در مسیر این خطوط یا محل تلاقی آن‌ها باهم قرار دهید. باید تلاش کنید سوژه روی یکی از خط‌های عمودی واقع شود. اگر خط افق در عکس دیده می‌شود بهتر است روی یکی از دو خط افقی قرار گیرد. ایده‌ی اصلی قانون یک‌سوم این است که ترکیب‌بندی مرکزگریز (off-center) موجب خلق تصاویری جذاب‌تر خواهد شد. دوربین اکثر گوشی‌های هوشمند برای کمک به انتخاب ترکیب‌بندی بهتر امکان نمایش دادن تقسیمات (Grid) یک‌سوم روی صفحه‌ی نمایش را دارند. فعال نگه‌داشتن این تقسیمات به عکاسان تازه‌کارتر کمک می‌کند تا چشمان خود را در ترکیب‌بندی ورزیده کنند. در این مثال محل قرارگیری پسربچه با خط عمودی سمت راست و خط افق با خط افقی پایین کادر تنظیم شده‌اند.


۱۲ نکته در مورد عکاسی موبایل که حتما باید بدانید (بخش اول)



مثل همیشه قوانین برای شکسته شدن ساخته می‌شوند! گاهی اوقات شرایط نیازمند رویکردی متفاوت است. در مثال زیر کودک در مرکز کادر قرار دارد. به‌طورمعمول این کار جایز محسوب نمی‌شود ولی در اینجا نتیجه‌ی خوبی داشته؛ چراکه با تقویت حس احاطه شدن کودک توسط درختان فضایی رویایی خلق کرده است. البته بسیار مهم است که پیش از شکستن یک قانون ابتدا آن را فرا گرفته باشیم! بنابراین ابتدا نحوه‌ی ترکیب‌بندی با قانون یک‌سوم را بیاموزید، سپس هرگاه از کار خود راضی بودید تلاش کنید برخی اوقات به‌صورت هدفمند و برای خلق تاثیری متفاوت این قانون را زیر پا بگذارید. فراموش نکنید که در عکاسی هیچ‌گاه نباید از تجربه کردن روش‌های جدید یا متفاوت واهمه داشت. ممکن است نتایج تجربه‌های جدید شما را شگفت‌زده کند.







تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن