واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزوز گوش خبر می دهد از سر درون / چرا گاهی گوشهایتان وزوز می کند
هرچند که زنگ زدن و وزوز گوش بیماری نیست اما می تواند نشانه یک بیماری باشد که با عواملی تشدید شده و به راه های درمانی نیاز پیدا کند.
دکتر ملکوتی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در گفت و گو با به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درخصوص وزوز گوش گفت: وزوز گوش بیماری نیست و صرفا علامت یک بیماری ساده یا خطرناک است که تشخیص آن با پزشک معالج است. ساختمان گوش داخلی انسان در داخل استخوان گیجگاهی قرار گرفته است. سختی این استخوان بعد از مینای دندان، مقام دوم را در بدن دارد. در کنار این استخوان غشایی قرار گرفته که احشای داخلی را عایق بندی می کند. این قضیه نشان می دهد که خلقت گوش به نحوی صورت گرفته که اعضای حساس باید در محیطی ایمن قرار داشته باشند تا هیچ گونه ضربه و اختلالی در کارشان به وجود نیاید بنابراین اگر هر عاملی (مثل ضربه ، تروما یا داروها) عایق پیرامون ساختمان داخلی گوش را دچار خدشه و آسیب کند، می تواند در گوش ایجاد صدا نماید.
وی درخصوص علت بروزعارضه شنوایی که منجر به بروز وزوز گوش می شود افزود: گوش سازمانی است که گیرنده اش در محیط قرار دارد که همان کانال گوش خارجی، گوش میانی، پرده گوش و استخوان های ریز گوش است اما قسمتی که این صدا را تفسیر می کند، در مغز قرار دارد و بین مغز و گوش عصب شنوایی به عنوان پل ارتباطی قرار گرفته است. این عصب از گوش خارجی به گوش میانی و از سمت حلزون به سمت مغز امتداد دارد بنابراین اگر در هرجای این سیستم از گوش خارجی تا سطوح عالی مغز مشکلی به وجود آید، می تواند عامل وزوز باشد. به عنوان مثال وقتی جرم گوش در گوش خارجی تجمع پیدا کند، می تواند عامل وزوز باشد. در گوش میانی عواملی مانند سفتی استخوانچه ها و چسبندگی بین آنها سبب ایجاد وزوز می شود.
دکتر ملکوتی برخی بیماری ها را در تشدید صدای گوش موثر دانست و بیان کرد: برخی بیماری ها مانند فشارخون، دیابت، بیماری های عروقی، آلرژی و حساسیت، مشکلات روحی و روانی مانند افسردگی و… در این زمینه موثرند. یک سری عوامل هم سبب بدتر شدن وزوز گوش می شوند؛ مانند استعمال دخانیات، مصرف الکل و قرارگیری در معرض اصوات بلند.
این متخصص گوش و حلق و بینی در پایان یادآور شد: راه های درمانی متفاوتی برای وزوز گوش وجود داردکه یکی از آنها استفاده از داروها است. البته با دادن دارو، صدای وزوز را از بین نمی بریم، بلکه تحمل بیمار را زیاد کرده یا او را نسبت به صدا بی تفاوت می کنیم. این داروها معمولا داروهای آرام بخش هستند ولی در هر صورت ابتدا باید بیماری ایجادکننده وزوز گوش را تشخیص داد تا بتوان مشکل را به صورت ریشه ای درمان کرد.
۰۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]