تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860727009
![نمایش مجدد: نگاهی به فعالیت های احزاب در سال 94 ؛ از خانه دار شدن تا ائتلافهای رنگانگ انتخاباتی refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
نگاهی به فعالیت های احزاب در سال 94 ؛ از خانه دار شدن تا ائتلافهای رنگانگ انتخاباتی
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: نگاهی به فعالیت های احزاب در سال 94 ؛ از خانه دار شدن تا ائتلافهای رنگانگ انتخاباتی سیاست > انتخابات - مهر نوشت؛ سال ۹۴ سالی بود که احزاب مختلفی با نقابهای جدید مجوز تاسیس گرفتند و ائتلافهای خلقالساعه انتخاباتی نیز برای انسجام موقتی تشکلها و گروههای سیاسی تشکیل شدند.
احزاب و تشکلهای سیاسی در سال ۹۴ شرایط متفاوتی را نسبت به سالهای گذشته تجربه کردند. یکی از مسائل صنفی احزاب که پس از سال ۸۸ به علت گره خوردن آن با برخی دلایل سیاسی مشکلاتی را برای تشکلهای موجود کشور بوجود آورد، موضوع خانه احزاب بود.
علاوه بر موضوع احیای خانه احزاب، «حزب اتحاد ملت ایران» و «حزب ندای ایرانیان» تشکل های اصلاحطلبی بودند که در سال ۹۴ مجوز تاسیس و پروانه فعالیت خود را از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اخذ کردند. همچنین مجمع ایثارگران که به گفته برخی جایگزین سازمان منحله مجاهدین انقلاب است، درخواست مجوز تاسیس خود را به کمیسیون ماده ۱۰ ارائه کرده و منتظر اخذ مجوز است.
به گفته رضازاده دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب «از ابتدای دولت یازدهم تا کنون برای ۱۹ حزب مجوز تاسیس و برای ۱۳ حزب پروانه فعالیت صادر شده است. در حال حاضر ۱۶ حزب و ۳۰ تشکل صنفی و انجمن تخصصی در نوبت تاسیس هستند»
خانه احزاب و پروسه احیای آن
خانه احزاب ایران که در سال ۱۳۷۹ اولین مجمع عمومی خود را برگزار کرد و رسما تاسیس شد، پس از ۵ دور برگزاری مجمع عمومی، نتوانست در سال ۱۳۹۰ مجوز برگزاری انتخابات شورای مرکزی را از وزارت کشور وقت اخذ کند.
کمیسیون ماده ۱۰ احزاب قبل از مجمع عمومی دوره پنجم خانه احزاب که در مهرماه سال ۸۸ برگزار شد، ایراداتی از اساسنامه این تشکل صنفی گرفت و کار به جایی رسید که وزارت کشور حضور نماینده خود به عنوان ناظر قانونی انتخابات شورای مرکزی خانه احزاب را منوط بر اصلاح اساسنامه آن کرد. در نهایت نماینده وزارت کشور در مجمع عمومی خانه احزاب شرکت نکرد و کمتر از یکسال بعد یعنی در مرداد ماه ۸۹، معاون سیاسی وزارت کشور فعالیت این تشکل صنفی را رسما غیر قانونی اعلام کرد. در سال ۹۰ هم خانه احزاب قصد داشت انتخابات شورای مرکزی دوره ششم خود را برگزار کند که وزارت کشور اجازه برگزاری آن را نداد و ساختمان خانه احزاب را به دلیل مشکلات قانونی پلمپ کرد.
در میان اما بعد از کش و قوسهای فراوان بر سر خانه احزاب و پس از انتخابات ۹۲ و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید که شعار گشایش فضای سیاسی و فعالیت آزاد احزاب را با خود به همراه داشت، موضوع احیای خانه احزاب در اولویت وزارت کشور دولت یازدهم قرار گرفت. نهایتا در اسفندماه سال ۹۲ و پس از برگزاری دو نشست احزاب با وزیر کشور، برخی احزاب اقدام به تشکیل کمیته اجرایی احیای خانه احزاب کردند.
در نهایت مجمع عمومی خانه احزاب در تاریخ ۱۵ مرداد ماه تشکیل جلسه داد و سپس فراکسیون ها اعضای اصلی خود برای حضور در شورای مرکزی خانه احزاب را به هیات رئیسه معرفی کردند و مجمع عادی نیز ۲۱ نفر عضو اصلی، ۹ نفر علی البدل و ۶ بازرس را با سهم و تعداد یکسان انتخاب کرد. در این انتخابات نیز قدرتعلی حشمتیان، حسن غفوریفرد و مصطفی کواکبیان به ترتیب حائز بیشترین آراء مجمع عادی شدند.
شورای مرکزی خانه احزاب در اولین جلسه خود، «حسن غفوری فرد» را به عنوان اولین رئیس دوره ای این تشکل صنفی بعد از احیای آن انتخاب کرد.
«مجمع ایثارگران انقلاب اسلامی» در انتظار اخذ مجوز تاسیس از وزارت کشور
بهار سال ۹۴ بود که زمزمه تاسیس تشکلی با عنوان «مجمع ایثارگران انقلاب اسلامی» در رسانهها پیچید. عدهای این تشکل را بدیل سازمان منحله مجاهدین انقلاب دانستند ولی غلامعلی رجایی یکی از اعضای هیات موسس مجمع ایثارگران در گفتگویی ارتباط این تشکل سیاسی با سازمان مجاهدین انقلاب را تکذیب کرد.
وی با نام بردن از اعضای هیات موسس مجمع ایثارگران گفت: «مهدی کیانی، غلامعلی رجایی، محمد مقدم، محسن رشید، حجتالاسلام محمد پروازی، حجتالاسلام پهلوانی و محمدتقی طباطبایی، فیضالله عربسرخی، غلامرضا ظریفیان، جواد امام و بهمنزاده از جمله اعضای هیات موسس این مجمع هستند»
جواد امام مدیر عامل بنیاد باران و عضو هیات موسس مجمع ایثارگران نیز با بیان اینکه «ایثارگران اصلاحطلب دو تشکل را برای فعالیتهای خود پیشبینی کردهاند، تصریح کرد: «یکتشکل به صورت حزب سیاسی و تحت عنوان مجمع ایثارگران اصلاحطلب در نظر گرفته شده که در حال طی کردن مراحل قانونی برای فعالیت سیاسی است و یک هیئت مذهبی ایثارگران نیز راهاندازی شده که فعالیتهای مذهبی خود را پی گرفته است»
مجمع ایثارگران برای اغاز فعالیت خود نیازمند اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب است. اواخر خردادماه سال ۹۴ بود که خبر درخواست مجوز هیات موسس این تشکل منتشر شد که حسینیعلی امیری سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: «موضوع درخواست مجوز مجمع ایثارگران در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب درحال بررسی است اما هنوز پاسخ استعلامهای اعضای این تشکل سیاسی نیامده است»
تاسیس حزب اتحاد ملت ایران بدیل حزب مشارکت
حزب مشارکت که پس از سال ۸۸ با حکم دادگاه منحله اعلام شد، با تلاش اعضای آن بدیلی برای خود دست و پا کردند با نام «حزب اتحاد ملت ایران».
گرچه علی شکوری راد اولین دبیر کل این حزب در نشست خبری خود گفت:« از منظر حزب اتحاد ملت، این حزب اسم مستعار هیچ حزب دیگری نیست و قرار هم نیست ادامه حزب دیگری باشد»، اما نگاهی به اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نشان میدهد که بیشتر از یک سوم شورای مرکزی این حزب را اعضای سابق حزب منحله مشارکت تشکیل میدهند.
شکوری راد مدعی است: «حزب اتحاد ملت ایران بر اساس رویکردهای جدیدی طراحی شده و تجربه آن از تجربه حزب مشارکت متفاوت خواهد بود، چرا که فضای فعالیتهای این دو حزب نسبت به یکدیگر متفاوت است. در آینده شما شاهد تفاوتهای رویکردی حزب اتحاد ملت ایران با حزب مشارکت خواهید بود».
اینکه قرار است شاهد چه تفاوتی در رویکرد سیاسی اعضای حزب مشارکت، که امروز در حزب اتحاد ملت ایران هستند، با عملکرد سابقشان باشیم به تجارب ناموفق تندروهای مشارکتی در سال ۸۸ و در دوران دولت اصلاحات و مجلس ششم باز میگردد.
حزب اتحاد ملت ایران در ۳۱ فروردین ۹۴ مجوز تاسیس خود را از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گرفت و در مردادماه نیز اولین کنگره خود را در سالن اجلاس سران برگزار کرد ولی هنوز پروانه فعالیت خود را از اخذ نکرده است.
اعضای هیات موسس حزب اتحاد تا لحظه دریافت مجوز هرگونه نسبت خود با حزب منحله مشارکت را تکذیب کردند که این مساله نشان دهنده آن است که تندروهای اصلاح طلب بقای کار تشکیلاتی و سیاسی خود در قالب جدید را، منوط به فعالیت در چارچوب نظام و عدم ساختار شکنی در فضای سیاسی دانسته اند.
ائتلافهای خلقالساعه برای انتخابات
شاید بتوان سال ۹۴ را سال تشکیل ائتلافهای رنگانگ در دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا برای انتخابات ۷ اسفند دانست. برخی گروهها نیز با استفاده از نام هایی همچون اعتدالیون و مستقلین اقدام به تشکیل ائتلافهای انتخاباتی کردند و به نوعی مسیری مستقل برای خود در نظر گرفتند. به عنوان مثال ائتلاف «صدای ملت» که در مقطع انتخابات مجلس نهم توسط علی مطهری سازماندهی شده بود، در انتخابات مجلس دهم نیز ترکیبی از اصولگرایان، اصلاح طلبان و مستقلین را در خود جای داد.
اصلاحطلبان که دارای دو جبهه «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و جبهه اصلاحطلبان» در داخل خود هستند، بارها و بارها اقدام به تشکیل شوراهایی متفاوت از این دو جبهه کردند. برخی در درون جریان اصلاحات «کمیته انتخابات» شورای هماهنگی اصلاحات را متولی امر انتخابات برای اصلاحطلبان میدانستند و عدهای دیگر «شورای مشورتی» خاتمی را تصمیمگیر مسائل مربوط به اصلاحطلبان معرفی میکردند.
شورای مشورتی خاتمی نیز شورایی با نام «شورای راهبردی» با مسئولیت موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات راه اندازی کرد که انتقادات تند رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی را بهمراه داشت.
از آنجایی که برخی احزاب تازه تاسیس مانند حزب ندای ایرانیان و حزب اتحاد ملت ایران برای عضویت در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیاز به پروانه فعالیت داشتند و هنوز مدارک قانونی آنها برای این موضوع تکمیل نبود، نمیتوانستند در تصمیمات این شورا دخیل باشند. نهایتا با تصمیم همه بزرگان و احزاب اصلاحطلب شورایی با نام «شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان» به ریاست محمدرضا عارف تشکیل شد و کمیته انتخابات، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، جبهه اصلاحطلبان و شورای راهبردی در آن ادغام شد.
به گفته محمدرضا عارف شورای عالی سیاستگذاری میتواند در همه مسائل اصلاحطلبان نقشآفرین و تصمیم ساز باشد اما برخی اعضای شورای هماهنگی اصلاحات مانند احمد حکیمیپور معتقدند شورای سیاستگذاری مختص به انتخابات بوده است و پس از انتخابات باید به کار خود پایان دهد.
اصولگرایان و ائتلافی ۲۲ نفره
اصولگرایان نیز پس از جلسات متعدد سه تشکل ایثارگران، جبهه پایداری و حزب موتلفه در مسیر وحدت قرار گرفتند و نهایتا با حمایت آیات عظام موحدی کرمانی، مصباح یزدی و یزدی ائتلافی ۲۲ نفره به ریاست آیتالله موحدی کرمانی را تشکیل دادند.
سال ۹۴ به دلیل داشتن انتخابات مجلس، سالی بود که احزاب و ائتلافهای سیاسی سعی کردند با تجارب گذشته خود تشکیلاتشان را سامان داده و منسجم و بدور از تفرق و تشتت حرکت کنند اما در این میان وجود شوراها و جبهههای متعدد خلق الساعه نقش احزاب و تشکل های قانونی را کمرنگ میکند.
29216
کلید واژه ها: انتخابات مجلس دهم - احزاب سیاسی - خانه احزاب -
پنجشنبه 5 فروردین 1395 - 10:47:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
سال خانه دار شدن احزاب/ ائتلافهای رنگانگ انتخاباتی
گزارش مهر از فعالیت احزاب در سال94 سال خانه دار شدن احزاب ائتلافهای رنگانگ انتخاباتی شناسهٔ خبر 3583216 - پنجشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹ ۵۸ سیاست > احزاب و تشکلها سال ۹۴ سالی بود که احزاب مختلفی با نقابهای جدید مجوز تاسیس گرفتند و ائتلافهای خلقالساعه انتخاباتی نیز برای انسضرورت ندارد آژانس وارد جزئیات فعالیتهای هستهای ایران شود
بهروز کمالوندی ضرورت ندارد آژانس وارد جزئیات فعالیتهای هستهای ایران شود سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در ۱۹ فروردینماه سال ۹۵ از دستاوردهای جدید هستهای کشور در حوزه نیروگاهی و پزشکی رونمایی خواهد شد اظهار کرد ما ضرورتی نمیبینیم که گزارشهای آژانس وارد جزئیات فعالبیمه زنان خانه دار زیر ۴۵ سال
بیمه زنان خانه دار زیر ۴۵ سال بدون سابقه بیمه تقسیط بدهی کارفرمایان و از جمله اقداماتی است که سازمان تامین اجتماعی در سال جاری انجام می دهد به گزارش نما بیمه زنان خانه دار زیر ۴۵ سال بدون سابقه بیمه تقسیط بدهی کارفرمایان و از جمله اقداماتی است که سازمان تامین اجتماعیخانه دار شدن ۲۵۰ هزار نفر با تسهیلات حق تقدم مسکن
محسنی امسال ۲۵۰ هزار نفر با تسهیلات حق تقدم مسکن خانه دار شدند و از سال ۸۹ تاکنون بیش از یک میلیون و ۹۰ هزار نفر از این تسهیلات استفاده کردند به گزارش بولتن نیوز محسنی افزود بازار سرمایه بازار بسیار خوبی برای تامین مالی حوزه مسکن است وی گفت مردم باید با هوشمندی و حوصله وارسال پودر مشکوک به خانه پسر ترامپ
ارسال پودر مشکوک به خانه پسر ترامپ آسوشیتدپرس از ارسال نامه تهدید آمیز به خانه پسر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوریخواهان خبر داده است پایگاه خبری شفقنا آسوشیتدپرس از ارسال نامه تهدید آمیز به خانه پسر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوریخواهان خبر داده است در بسته ای که به خانه اریتلخ و شیرینهای شهردار تهران در سال 94
تلخ و شیرینهای شهردار تهران در سال 94 شهردار تهران با اشاره به روند تکمیل خطوط مترو پایتخت گفت حفاری خط شش متروی تهران تا مهرماه سال 95 به اتمام خواهد رسید به گزارش نامه نیوز محمدباقر قالیباف در حاشیه اولین اتصال مقطع حفاری تونل قطعه شمالی خط 6 متروی تهران در جمع خبرنگاران گدیدار و دلجویی شهردار اردبیل از ساکنان خانه سالمندان آتا + تصاویر
دکتر حمید لطف اللهیان در دیدار از این خانه ضمن تقدیم گل شیرینی و هدایایی به سالمندان فرا رسیدن سال نو را به ساکنان سالمند و پرسنل این خانه تبریک گفت شهردار اردبیل در آستانه سال نو در معیت هیئت همراه با حضور در محل خانه سالمندان آتا اردبیل با سالمندان ساکن در این خانه دیدار و گففعالیت موشکی ما کاملاً دفاعی است/افزایش صادرات نفت ایران در سال جدید به 2 میلیون بشکه
فعالیت موشکی ما کاملاً دفاعی است افزایش صادرات نفت ایران در سال جدید به 2 میلیون بشکه رئیسجمهور با بیان اینکه روند اقتصادی خود را در زمینه رشد اقتصادی و کاهش تورم در سال آینده ادامه خواهیم داد گفت میزان صادرات نفت به 2 میلیون بشکه در سال جدید خواهد رسید جوان آنلاين حجتالاسلبهره برداری از تاج سد و تصفیه خانه دریاچه شهدای خلیج فارس در سال ۹۵
معاون عمرانی شهرداری تهران بودجه معاونت عمرانی شهرداری تهران سازمان های تابعه و مناطق را در سال ۹۵ عددی برابر با دو هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت در سال جدید شاهد بهره برداری از تاج سد دریاچه شهدای خلیج فارس و نیز تصفیه خانه این دریاچه خواهیم بود علیرضا جاوید معاون عمرانیمشارکت مردم در سال گذشته امنیت و پایداری برای کشور بوجود آورد
علی لاریجانی مشارکت مردم در سال گذشته امنیت و پایداری برای کشور بوجود آورد رئیس مجلس شورای اسلامی گفت دولت مجلس و همه نهادها زمینه حضور فعال مردم را در عرصه های اقتصادی فراهم کنند به گزارش ایلنا علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی امروز در مراسم تحویل سال نو در حرم مطهر حضرت-
سیاسی
پربازدیدترینها