واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
آیا رویه وزارت بهداشت برای سال 95 تغییر می کند/رادیولوژیست ها عاشق خدمت و مردم هستند
جمعی از رادیولوژیست های کشور در متنی که در اختیار رسانه ها قرار گرفت اظهار امیدواری کردند که در سال 1395 رویه غیر منطقی وزارت بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی در ارتباط با حوزه تخصصی رادیولوژی و به خصوص سونوگرافی تغییر یابد.
روز نو : جمعی از رادیولوژیست های کشور در متنی که در اختیار رسانه ها قرار گرفت اظهار امیدواری کردند که در سال 1395 رویه غیر منطقی وزارت بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی در ارتباط با حوزه تخصصی رادیولوژی و به خصوص سونوگرافی تغییر یابد.
در این ارتباط متخصصان این حوزه معتقدند که وزارت بهداشت در این زمینه تخصص گرایی را رعایت ننموده و بدون مشورت با متولیان علمی ، مدتهاست تصميمات غیر منطقی ، بخشنامه های غیر حرفه ای و اقداماتی که می تواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد بدون مشورت با متوليان علمي رشته اتخاذ نموده که بی تردید باعث بروز مشکلات جدی خواهد شد و جامعه رادیو لوژی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد .
در آخرين مورد كه باعث شد اختلافات به اوج برسد صدور بخشنامه اي بود كه به متخصصان زنان پريناتولوژيست حق اخذ تعرفه در قبال انجام سونوگرافي مي دهد و این با معیارهای مصوب و دقیق فاصله دارد و خسارات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت و جامعه رادیولوژیست ها در سال 94 تلاش خود را برای دستیابی به وضعیتی مطلوب به نفع مردم دنبال نمود و امیدوار است در آستانه سال جدید ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی بتواند با گام های منطقی این مسیر را اصلاح نماید.
باید گفت صدور اين بخشنامه كه طبق روال غیر منطقی وزارت خانه بدون مشورت با جامعه راديولوژي انجام گرفته بود باعث بروز اعتراضاتي شد كه اوج اين اعتراضات در روز ٢٦دي ماه ٩٤ رقم خورد و حدود ١٠٠٠راديولوژيست از سراسر كشور در محل وزارت بهداشت حضور يافتند هر چند که اجازه ورود داده نشد و از محل وزارت به بيرون هدايت شدند و با حضور نيروهاي ويژه پليس شاهد برخورد ها و حتی دستگیری برخی از اعضاء این جامعه علمي بوديم که در نوع خود سابقه نداشت.
نکته مهم و قابل توجه در این میان اجحافی است که در ارتباط با رادیولوژیست ها به واسطه همین آیین نامه ها و بخشنامه های جدید وارد شده و بخش مهمی از جامعه علمی را تحت تاثیر خود قرار داده است و در این میان جامعه مزبور همیشه برای حل مشکلات و همکاری در تدوین قوانین مورد نظر اعلام امادگی کامل نموده است و امروز شاهد هستیم که تعرفه های غیر دقیق تحمیل می گردد و نتیجه ان توقف علمی در این رشته و بی انگیزگی برای فعالان این حوزه خواهد بود که اگر این ارقام و تعرفه های منطقی می بود حتما جامعه رادیولوژیست ها خود را با آن تطبیق می دادند .
البته در این مسیر در تجهیز بیمارستان ها ، ایجاد مانع در راه اندازی مطب های رادیولوژی ، بذل و بخشش بی قاعده دستگاه های سونوگرافی به تقلید از غرب به غیر متخصصان و افراد ناشایست و ... وزارت بهداشت مسئولیت های قانونی خود را انجام نداده است که همه این موارد عواقب جبران ناپذیری دارد که متاسفانه کسانی که عامل بروز این وضعیت شده اند در نهایت از پذیرش مسئولیت عواقب اجتماعی ان شانه خالی می کنند.
آن چه مهم است این که جامعه رادیولوژیست ها انتظار دارد بر خلاف رویه امروز در بسته بودن درب های تعامل و همفکری ، در سال جدید این رویه اصلاح و زمینه ارتباط و تعامل در روابط بین رشته ای برقرار گردد و تلاش نماییم تا با اقدامات قانونی و دقیق ، در جهت اصلاح به نفع مردم و جامعه علمی و فرهیخته کشور گام برداریم .
باید توجه داشت که جمعیت رادیولوژیست ها که در متن امور درمانی – تشخیصی هستند اهل بهانه جویی و ایجاد تنش نبوده و نیستند و علاقه مندند در جهت اصلاح وضعیت موجود که نفع هیچکس را در برنداشته و می تواند خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد همکاری نماید و مسئولان می بایست در این زمینه روش های علمی و کارآمد را انتخاب و بر همان اساس با مشورت مراجع علمی و، متخصصان امر و ... تصمیم گیری نمایند که در غیر این صورت عواقب جبران ناپذیری برای سلامت مردم به دنبال خواهد داشت و این توصیه را به جهت وظیفه دینی و امر به معروف و نهی از منکر تاکید می نماییم.
امروز با واسپاری دستگاه های سونو گرافی به صورت فله ای و غیر حرفه ای به دست نااهلان و غیر متخصصان باید بدانیم آنان نه از روی علم و دانایی بلکه به زعم خویش هر آنچه را مشاهده کنند را اقدام درمانی انجام می دهند.
سیوال جدی آنکه آیا تا امروز توانسته ایم موارد تجویز نادرست دگزامتازون و جراحی بی مورد آپاندیس و سزارین و دندان ساز تجربی و قابله های مشغول تجویز دارو گیاهی و سقط غیر قانونی و فروش بدون نسخه دارو و انجام خودسرانه و بی دلیل اکوکاردیوگرافی و نوار مغزی و ... را سرسامان دهیم که ساز جدیدی را کوک کردیم برای حوزه رادیولوژی که آثار ناگوار آن تا سال ها خواهد ماند و آیا قرار است چندین مشکل دیگر بر مشکلات جامعه افزوده گردد.
جمعیت رادیولوژی این توصیه ها را از روی خیرخواهی و نه با انگ پول پرستی که زده می شود اعلام می نماییم.
قطعا اگر در سرزمین اسلامی و با آموزه های دینی ، اخلاقی و عاشورایی تربیت شده باشیم باید ناراستی ها را متذکر شده و در جهت اصلاح گام برداریمخوب است همکاران و بزرگواران که در وزارت بهداشت درمان هستند در برداشت و ذهنیت و آیین نامه های خود تجدید نظر نموده و دلایل عمده نارضایتی این بخش از جامعه علمی کشور و افکار عمومی را بررسی و در جهت رفع مشکلات گام بردارند و سال جدید را با اصلاح برخی رویه های اشتباه آغاز نمایند و تصمیماتی که وجهه قانونی و جبری به آن می دهند را با مشورت جامعه متخصصان و نه سلیقه صد در عدادی محدود از مدیران اصلاح نمایند.
به نظر جمعیت رادیولوژیست ها بهترین راه و روش در مشورت حاصل میشود و زمینه این همکاری فراهم است
سیوال مهم دیگر آن که آیا توان نظارت واقعی بر جلوگیری از ناراستی در این روش های جدید وجود دارد و آنچه بیان می شود نه از سر منافع مادی بلکه از دغدغه سلامت جامعه است ضمن آنکه با این آیین نامه ها و اقدامات ،هزینه های هنگفت بر مردم و سازمانهای بیمه تحمیل خواهد شد.
معتقدیم با این تصمیمات و اقدامات وزارت بهداشت احتمالا اگر نظارت و محدودیت اخذ وجه صورت نگیرد خطاهای تشخیصی و درمانی و تخلیه جیب ملت سر به فلک خواهد کشید و امید آن داریم مدیران و همکاران در وزارت بهداشت با جدیت موضوعات و مسایل مطرح شده را بررسی و اقدام لازم را در جهت اصلاح به انجام رسانند.
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]